Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: JD.COM

18 lut 2016, o 14:58

motiv napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

I jeszcze długo możesz poczekać, taki sklep.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Możesz mi powiedzieć gdzie tutaj jest wina sklepu?

18 lut 2016, o 18:15

swiezak82 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

I jeszcze długo możesz poczekać, taki sklep.

Możesz mi powiedzieć gdzie tutaj jest wina sklepu?

Hehe jd.com to dla mnie jedna wielka wina. Ale coz jak chce sie jechac po max cebuli to trzeba dlugo czekac. Jd.com slynie z tego sprzedaja tam cwaniaki i maksymalnie wydluzaja moment wysylki. Czesto dajac fake trackingi. Np, ze przedylka dotarla do PL a i potem i tak czekamy jakie 20-30 dni i sie okazuje ze co dopiero wyslal.
Takze skonczcie majeczec o przedluzonyvh statusach w tracingu z jd, chcesz miec szybko kupuj na innym serwisie albo w PL.

18 lut 2016, o 18:19

A Ty co, prywatną krucjatę prowadzisz? Ciekawe w jakim stopniu opartą o własne doświadczenia. Ja jakoś widzę masę ludzi, którzy dostali swoje przesyłki. To prawda, że czekali długo, ale dostali towar kupiony w atrakcyjnych cenach. Nie widzę tu jakoś tłumu oszukanych. Każdy ma swój rozum i każdy sam oceni czy warto.

18 lut 2016, o 18:36

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A Ty co adwokat? Nie opdowiadaj za kogos, bo akurat moja wypowiedz nie byla skierowana do Ciebie, chyba ze poczules sie urazony ta cebula bo tam robisz zakupy...
A tak robilem 3 razy zakupy i raz sciema a dwa razy mega dlugie oczekiwanie na przsylke i zwlekanie sprzedawcy.
Pozatym gdzie napisalem ze tam oszustwa same? Napisalem ze jak ktos na jd.com kupuje powinien sie liczyc z bardzo dlugim oczekiwaniem i fake trackingami... Takze nie wkladaj swoich interpretacji w czyjes usta.
Nie kazdy ma zdanie jak Ty i kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie. Chyba ze to forum stanowi jedyne sluszne poglady czyli Twoje a reszta jest kasowana i banowana. Zreszta widac po wypowiedziach wielu ludzi jak tutaj jest. Lepiej zapytac grzecznie i nic wiecej bron boze nie pisac, bo mozna miec sprzeczne zdanie z modem i odrazu taki post leci do ksoza a user dostaje bana. Zreszta tutaj temat z setka reflinkow ale ktos umieszcza innego reflinka w jakims temacie to odrazu kasujesz.... Myslisz ze ludzie tego nie widza?

18 lut 2016, o 18:39

Połowa twojego posta jest nie na temat , ale takie piękne głupoty piszesz, że aż je zostawię :-D
I tradycyjnie - jak masz uwagi co do moderacji zapraszam na priv lub do złożenia skargi do admina.

18 lut 2016, o 18:47

robiłem raz refund na jd, wyglądało to tak że ja wysłałem żądanie, kitajec mi odpisał, ja mu odpisałem, tak parę razy, minął miesiąc i spór zakończono bo zakończono czas, możesz założyć następny spór...
no ja [...] co za gówniany sklep

19 lut 2016, o 00:09

motiv napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Napisze ci to najprościej jak tylko potrafię bo widzę, że dalej nie łapiesz tematu.
Przedmiot kupiłem 25.12.2015, wysłany 30.12.2015.
30.12.2015 09:36 - The item is pre-advised
31.12.2015 - The item is received by the shipper in the originating country
02.01.2016 06:43 - The item has left the originating country
02.01.2016 15:19 - The item has arrived in the transit airport
04.01.2016 03:56 - The item is ready for shipment, POLAND
Jeszcze raz zapytam gdzie tutaj widzisz winę sprzedawcy?
Nieraz kupowałem u tego sprzedawcy a konkretniej u jd-collection i nie miałem jeszcze takiej sytuacji, że podał fałszywy nr.
Także skończ majaczyc i szukać dziury w całym bo w tym przypadku nie wina sklepu a NLpost.

22 lut 2016, o 09:27

Czy komuś z ostatniej promocji u Carryit na JD juz wyslali towar ? Zakupilem Honor 7 i 18.02 niby wysłał NLpostem, ale trackingu nigdzie nie widzi, więc podejrzewam ze fake, jestem tylko ciekaw jak to u Was wygląda.

22 lut 2016, o 10:05

lukasz354 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

tracking NL posta to się ostatnio pojawia jak dotrze do Holandii - więc 2 tygodnie cierpliwości zalecam

22 lut 2016, o 11:35

KrasiaK napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dokładnie. Może nawet się pojaiwć później niż za 2 tygodnie.
Ależ sobie pluję w brodę, że go wtedy nie wziąłem.
Odpowiedz