Joybuy/JD.COM

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: JD.COM

Postprzez swiezak82 » 18 lut 2016, o 07:44

Ja mam taki status: The item is ready for shipment, POLAND od 04.01.2016 03:56
I na razie dalej stoi w miejscu.
swiezak82
VIP

Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Postprzez blue_voyager » 18 lut 2016, o 08:08

Po pierwsze, doskonale wiadomo, że ten sklep tak działa. Ceny są atrakcyjne ale kosztem bardzo długiej wysyłki. Nie wiem czemu was to dziwi, pisze się o tej kwestii w tym i innych watkach bez przerwy. Po drugie, dodatkowo doszedł Chiński Nowy Rok, którego kończące się w tych dniach obchody zawiesiły praktycznie całą działalność handlową w Chinach na ponad trzy tygodnie.
Jak wam się śpieszy, kupujcie gdzie indziej. I nie kupujcie w święta.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez swiezak82 » 18 lut 2016, o 08:24

Drogi moderatorze, napisze to jeszcze raz ale tym razem słownie bo cyfry chyba do Ciebie nie trafiają. Ostatni status pojawił się czwartego stycznia dwa tysiące szesnastego roku. Święta zaczęły się w lutym więc ta paczka raczej powinna to ominąć nie sądzisz? Zwłaszcza, że paczki wysłane w terminie późniejszym już dawno są u mnie. I nie jest to wina sprzedawcy a przewoźnika w tym przypadku. NLpost ostatnio coś się nie spisuje. Inna paczka dla przykładu pojechała na Ukrainę zamiast do Polski.
swiezak82
VIP

Postprzez blue_voyager » 18 lut 2016, o 08:31

Drogi swiezaku82, nie tylko Ty sie tu wypowiadałeś. Uwaga o świętach odnosiła się do kolegi, który kupował właśnie w okresie świat - patrz wyżej. Uwaga dotycząca sposobu pracy sklepu - baaardzo długi czas wysyłki - była ogólna.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez cieloszka68 » 18 lut 2016, o 08:55

Spokojnie Panowie ;-) ja tylko zapytałem, czy to normalne.
Skoro paczka kolegi od 4 stycznia ma status podobny do mojej (1 luty),
to po prostu czekam dalej i tyle...
cieloszka68
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: HONOR 9

Postprzez motiv » 18 lut 2016, o 09:02

swiezak82 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

I jeszcze długo możesz poczekać, taki sklep.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
motiv
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Postprzez Quis » 18 lut 2016, o 14:14

Spytałem Carryit Technology czy może zaniżyć deklaracje na paczce to mi napisał:
"we can do it at your way, but we are not responsible for any problem in the custom. That is to say, if we haven’t received the back phone, we won’t refund you. And if the phone damaged, we only refund you part price. Can you accept it? "

Zastanawiam się czy zaakceptować to, ale warunki są mocno niekorzystne :-/
Ktoś się na to zgodził? Paczka przyszła cała i zdrowa?
Quis
VIP

Pochwały: 29

Postprzez Flyagaric » 18 lut 2016, o 14:40

Quis napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pierwsze dwa zdania - zrozumiałe, ale jakim cudem to by miało być uzasadnione: "And if the phone damaged, we only refund you part price. Can you accept it?"??
Daj sobie spokój. Zmniejszanie ceny raczej nie zwiększa twych szans na brak VATu.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez swiezak82 » 18 lut 2016, o 14:58

motiv napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Możesz mi powiedzieć gdzie tutaj jest wina sklepu?
swiezak82
VIP

Postprzez motiv » 18 lut 2016, o 18:15

swiezak82 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Możesz mi powiedzieć gdzie tutaj jest wina sklepu?

Hehe jd.com to dla mnie jedna wielka wina. Ale coz jak chce sie jechac po max cebuli to trzeba dlugo czekac. Jd.com slynie z tego sprzedaja tam cwaniaki i maksymalnie wydluzaja moment wysylki. Czesto dajac fake trackingi. Np, ze przedylka dotarla do PL a i potem i tak czekamy jakie 20-30 dni i sie okazuje ze co dopiero wyslal.
Takze skonczcie majeczec o przedluzonyvh statusach w tracingu z jd, chcesz miec szybko kupuj na innym serwisie albo w PL.

motiv
AKTYWNY

Postprzez blue_voyager » 18 lut 2016, o 18:19

A Ty co, prywatną krucjatę prowadzisz? Ciekawe w jakim stopniu opartą o własne doświadczenia. Ja jakoś widzę masę ludzi, którzy dostali swoje przesyłki. To prawda, że czekali długo, ale dostali towar kupiony w atrakcyjnych cenach. Nie widzę tu jakoś tłumu oszukanych. Każdy ma swój rozum i każdy sam oceni czy warto.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez motiv » 18 lut 2016, o 18:36

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A Ty co adwokat? Nie opdowiadaj za kogos, bo akurat moja wypowiedz nie byla skierowana do Ciebie, chyba ze poczules sie urazony ta cebula bo tam robisz zakupy...
A tak robilem 3 razy zakupy i raz sciema a dwa razy mega dlugie oczekiwanie na przsylke i zwlekanie sprzedawcy.
Pozatym gdzie napisalem ze tam oszustwa same? Napisalem ze jak ktos na jd.com kupuje powinien sie liczyc z bardzo dlugim oczekiwaniem i fake trackingami... Takze nie wkladaj swoich interpretacji w czyjes usta.
Nie kazdy ma zdanie jak Ty i kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie. Chyba ze to forum stanowi jedyne sluszne poglady czyli Twoje a reszta jest kasowana i banowana. Zreszta widac po wypowiedziach wielu ludzi jak tutaj jest. Lepiej zapytac grzecznie i nic wiecej bron boze nie pisac, bo mozna miec sprzeczne zdanie z modem i odrazu taki post leci do ksoza a user dostaje bana. Zreszta tutaj temat z setka reflinkow ale ktos umieszcza innego reflinka w jakims temacie to odrazu kasujesz.... Myslisz ze ludzie tego nie widza?

motiv
AKTYWNY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI