Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj') Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Ale tak mialem od razu po rejestracji. Niby gdzie takie coś mogę zmienić? Ceny normalnie widzę w $, ale przy płaceniu ruble. Olałem to wtedy, ale zobaczyłem w historii, że wzięło z konta więcej, więc przewalutowanie na ruble musiało być
Ja, nie mając jeszcze PayPala, za pierwsze zakupy płaciłem również za pomocą karty z kantoru Aliora. Z tego co pamiętam, było to przez Yandex.Money i tam rzeczywiście w pewnym momencie była wyświetlona kwota w rublach. Tak, wystąpiło wtedy przewalutowanie.
Wniosek: Aby uniknąć dodatkowych kosztów, należy płacić przez PayPala.
Lenovo Golden Gladiator A8(A806) w fajnej cenie 77USD http://en.jd.com/product/874705.html ale z dopiskiem na samym końcu "It is Russian Version". Nie znam się na tym ale czy to ma jakieś znaczenie ?