Joybuy/JD.COM

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: JD.COM

Postprzez fake4r » 15 lis 2015, o 16:28

No tak, plus wysyłka i wychodzi tak jak pisze piotr469 praktycznie 50zł. No może ciut mniej, ale co to ma do rzeczy?
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez majkel_94 » 15 lis 2015, o 16:39

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No ja wybieram sobie takie sklepy, że mam odbiór osobisty pod nosem - jak ktoś mieszka w Wypizdowie Wielkim to racja, lepiej brać "hińskie" karty xD
majkel_94
VIP

Pochwały: 19
Telefon:: LeTV

Postprzez fake4r » 15 lis 2015, o 16:48

Dlatego uszanuj to że ktoś nie mieszka w tak świetnej lokalizacji jak Twoja i nie ma pod nosem wszystkich tych wspaniałych sklepów, bo Twój komentarz zaczyna trącić złośliwością...
To że z Chin i mniej znana firma nie oznacza że będzie to szmelc, chociaż może i tak być, dopóki nie dostaniemy ich w ręce i nie przetestujemy to proponuję wstrzymać się z takimi komentarzami.
Kwestia druga że te karty kosztowały znacznie mniej niż chociażby wspomniana Adata. A tylko dlatego te karty zostały kupione bo były kupony jd, a tak to też wolałbym, gdybym miał kupować w normalnych pieniądzach coś sprawdzonego i na miejscu.
fake4r
VIP

Postprzez blue_voyager » 15 lis 2015, o 16:49

Zupełnie nie rozumiem o czym jest ta dyskusja. Przecież oczywiste jest, że głównym a właściwie jedynym powodem zakupu tych kart jest cena. Wiadomo, że prawie nikt normalnie kart w Chinach nie kupuje, a te zakupy były spowodowane groszową ofertą. Jaki więc ma sens porównywanie tego z zakupionymi w Polsce kartami? Chyba tylko chęcią hejtowania wszystkiego.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez majkel_94 » 15 lis 2015, o 18:01

Ja tylko stwierdziłem, że to słaby deal brać chińską kartę za 16zł, jak za 35 masz legitną i szybką na miejscu. A równocześnie przyznałem, że deale za 4zł czy 20gr to dobre deale - wystarczy czytać całą dyskusję a nie ostatnie 2 posty, to się zrozumie o czym jest ta dyskusja...
majkel_94
VIP

Pochwały: 19
Telefon:: LeTV

Postprzez fake4r » 15 lis 2015, o 18:04

To się okaże za kilka dni czy opłacało czy nie opłacało. Po za tym już mówiłem ja nie mam takich sklepów na miejscu (i wiele innych osób też) bo mieszkam w Wypizdowie Wielkim więc cena tej karty wyniosła by mnie 3x więcej niż tej chińskiej. Jak tylko dotrze do mnie, obstawiam środę +/- wkleję tu screeny. Albo otworzy się osobny wątek o kartach z JD.
fake4r
VIP

Postprzez deco » 16 lis 2015, o 11:56

Zakupiłem 2 telefony. X5 i Cubota X15 od różnych sprzedawców. Dostałem nr przesyłki na Cubota (ciekawe czy okaże się prawdziwy :-) ), którego opłaciłem w piątek. Natomiast Doogee nabyłem dzień wcześniej i nadal czekam na numer.
deco

Pochwały: 1
Telefon:: Samsung

Postprzez KarlosW » 16 lis 2015, o 12:10

Ja mam same nr, zero ruchu..
KarlosW
VIP

Pochwały: 33
Telefon:: thl w200

Postprzez basa » 16 lis 2015, o 12:13

Dzisiaj na jd.com znów ruszyła kuponowa promocja 10USD kupony , potrwa ona do 22 listopada lub do kolejnej awarii, kupony są wazne do 29 listopada i rabatują towar o 10 dolarów od kwoty 20dolarów , mimo wyższych cen od ali to jednak ciągle atrakcyjna oferta a są tez czasem dobre promocje gdzie naprawde warto cos kupic. W związku z tym ze admin zamknąl temat z refami podaje tutaj swojego refa jakby ktoś chciał sie zarejestrować i odebrać kupon.

ZJ6H98
basa
VIP

Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Postprzez fake4r » 16 lis 2015, o 12:14

To u mnie większość jest w ruchu już, cześć nawet doleciała. Wiele poszło też nierejestrowanymi, więc mam tylko nadzieję że dojdą a nie zginą.
Na numer X5 też czekam jak chyba wszyscy jeszcze, bo nikt nie dostał póki co.

basa napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Okej, odblokuję tamten temat. Ale nie sądzę że ktoś będzie korzystał z tych kuponów bo ceny na niektóre rzeczy są dużo droższe jak na ali. Mam nawet kilka tych kuponów i raczej ich nie wykorzystam.
fake4r
VIP

Postprzez blue_voyager » 16 lis 2015, o 12:19

basa napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak z ciekawości, rejestracja z potwierdzeniem SMS?
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez basa » 16 lis 2015, o 12:22

Tak rejestracja sms , @fake4r nie jest juz to typowe cebuladeals ale jest sporo rzeczy ktore z kuponem kupie na jd taniej niż na ali zwłaszcza tych w granicach 20usd.
basa
VIP

Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI