Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
25 wrz 2017, o 21:49
Witam ponownie,
tak jak pisałem wcześniej cały adres jest wpisany poprawnie jedynie zamiast województwa, wskoczyły z bliżej niewiadomego mi powodu same cyfry 8. Spytałem tylko czy ktoś kto miał wcześniej doświadczenia z tym sklepem mógłby się wypowiedzieć w tym temacie oraz ewentualnie czy istnieje szansa wpisania na stałe prawidłowego adresu (bo jak czytałem kilka stron wcześniej nie takie braki mieli kupujący). Przepraszam ale uważam, że złośliwości nie są na miejscu, bo tematem nie jest "dokopmy sobie". Tak więc pytanie zadałem po prostu przyszłościowo, po to aby uniknąć więcej takich niespodzianek. Czy nie po to jest forum aby sobie pomagać ? Czy po to aby sobie ulżyć w świecie internetu ?
@skazi To jest odpowiedź o którą mi chodziło, dziękuje bardzo
25 wrz 2017, o 22:02
W polu województwo podajemy kod województwa ISO 3166-2
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/ISO_3166Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
26 wrz 2017, o 09:25
U mnie paczka dzisiaj wydana doreczycielowi, więc przeszlo przez wer Warszawa bez VAT, chyba że zamiast paczki dostanę list z prośbą o dosłanie dokumentów :D wrócę i odbiorę paczkę z poczty to dam znać czy ŻUK Z2PRO wart swojej ceny.
26 wrz 2017, o 11:42
Witam ponownie,
jednak człowiek uczy się całe życie :), sprawdziłem coś takiego jak "View Order Details" i o dziwo w linijce dane odbiorcy wszystko jest jak ma być. Nie mam pojęcia z czego to wynika, ani co faktycznie będzie na nalepce :)
pozdrawiam
26 wrz 2017, o 13:49
skoro wydane do doręczenia, to raczej nie powinno być żadnych opłat. W końcu nie było informacji, że zatrzymano.
26 wrz 2017, o 19:55
Znacie może jakiś serwis który wyceni naprawę tabletu w którym spuchła bateria niszcząc ekran, obudowę i nie wiadomo co jeszcze?
Serwis każe żeby wycena z serwisu ( z pieczątką, adresem i pozostałymi danymi) nie była droższa niż 10$

Chcą owe 10$ oddać w bonie w ich sklepie. Szkoda że minęło ponad pół roku od zakupu ... Tablet teclast x80hd
26 wrz 2017, o 20:07
Nikt ci za darmo tego nie zrobi. 10$to akurat za zaświadczenie...
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
26 wrz 2017, o 20:19
Ja nie piszę że ma mi ktoś to zrobić za darmo.
26 wrz 2017, o 20:40
Miałem identyczną usterkę w identycznym tablecie kupionym w tym samym sklepie.
U mnie ekran dalej działa, choć na pierwszy rzut oka nikt by w to chyba nie uwierzył.
Uzgodniłem ze sklepem zwrot 15$ bez żadnych zaświadczeń i kupiłem nową baterię za 7$ na Aliexpress.
Jeżeli ekran rzeczywiście nie działa, to moim zdaniem nie opłaca się tego naprawiać, bo ten tablet to wyjątkowy złom.
26 wrz 2017, o 21:18
Na ekranie widoczna jest plama. Na środku.