Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
23 wrz 2017, o 16:30
@ponczi a vacik wpadł czy nie ? U mnie tak wygląda, dwa tygodnie czekałem na update trackingu:
2017-09-04 15:20 Item is at the shippers warehouse
2017-09-07 05:12 Item is announced / bpost received the information
2017-09-18 14:23 bpost has received the item
2017-09-19 21:24 Parcel is handled
2017-09-20 16:00 Departure to country of destination
23 wrz 2017, o 16:35
Tak trudno wrzucić ostatni status w jakiegoś tłumacza online? Trzeba wszystko podawać na tacy?
25 wrz 2017, o 10:40
Było bez VAT. Zastanawiam się czy to był fart, czy może kwestia braku adresu.
Teoretycznie dzisiaj bądź jutro powinieneś mieć kolejny update statusu, łącznie z wykryciem przesyłki przez tracking poczty.
25 wrz 2017, o 11:34
Paczka już na wer wawa, teraz tylko modlić się o to żeby paczka przemknela tdo mnie bez atencji urzędu celnego i bedzie git.
25 wrz 2017, o 12:47
Witam,
skusiłem się na zakup telefonu na tej stronie, pomimo iż miałem kraj Polska, nie było do wyboru województwa. To niby nie problem bo wpisałem z palca w okienku które pojawiło się obok, niestety jak się później okazało wykasowało mi nazwę i wpisało same cyfry, ponadto nie było też podanego numeru telefonu. Zauważyłem to tak naprawdę dopiero jak płaciłem przez Paypal, nie udało mi się tego już zmienić i tak to zostawiłem. Teraz wogóle na stronie nie mogę sprawdzić adresu wysyłki ani wyedytować na przyszłość. Czy są jakieś możliwości "doprecyzowania" adresu ? Ewentualnie czy mogą być jakieś problemy z paczką (czytałem trochę o niekompletnych adresach),
pozdrawiam
25 wrz 2017, o 15:30
trzeba bylo od razu napisac wiadomosc do sprzedawcy z poprawnym adresem.
Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
25 wrz 2017, o 18:51
Od szkoły podstawowej uczyli, że adresując przesyłkę, nazwy województwa się nie podaje. Kod pocztowy i tyle.
25 wrz 2017, o 19:05
Szkoły widać są różne za moich czasów w szkole podstawowej uczyli, że zagraniczne przesyłki adresuje się również z województwem, ale to było za złej komuny. Teraz może jest inaczej :) to taki offtopic, zależało mi tylko na opinii użytkowników, którzy posiadają wiedzę w temacie j.w.
25 wrz 2017, o 21:22
I nie nauczyli cię zaradności w tej szkole? A gdyby zamiast Warszawa wskoczylo Włoszczowa? Paczkę dostałby ktoś inny i pewnie ucieszyłby się z prezentu. Ty byś wydał kasę i zero reklamacji (przecież wysłali na adres jaki podałeś).
Ja tu widzę przynajmniej kilka razy pole manewru:
1. Nie ma miejsca na wpisanie województwa to nie wpisuję
2. Zauważyłem zmiany w adresie przy płatności paypal to nie płacę i kupuję jeszcze raz (dlaczego? patrz początek posta).
3. Olałem punkt 2 i paczka idzie ....gdzieś w przestrzeń, więc piszę do sprzedawcy by to wyprostować JAK NAJSZYBCIEJ a nie zadaję pytania na forum "co robić?".
4. Gdy płacę za coś spore pieniądze to zawsze przed potwierdzeniem KAŻDEGO etapu sprawdzam poprawność formularza i tego co napisałem.
25 wrz 2017, o 21:45
Od szkoły podstawowej uczyli, że adresując przesyłkę, nazwy województwa się nie podaje. Kod pocztowy i tyle.
Problem jest taki że trzeba wpisać w tym polu województwo lub cokolwiek, inaczej nie można zapisać adresu.