• Reklama

Jak to z tym 3g?

Forum o telefonach na dwie karty SIM

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez darekm13 » 20 lip 2014, o 21:26

krzaki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W związku z wypowiedzią powyżej proszę o rozwianie moich wątpliwości. Zainteresowany jestem mocno zakupem Kingzone K1 Turbo. Wszystkie parametry mi pasują ale chciałbym mieć urządzenie, które będzie mogło korzystać z internetu 3g u naszych polskich operatorów ( no i ewentualnie aero2). Natrafiłem tak mi się wydaje na dwie sprzeczne informacje:
http://allegro.pl/kingzone-k1-turbo-2gb ... 56550.html
aukcja, na której jest informacja, że aero2 działa
oraz opis z aliexpress:
http://www.aliexpress.com/item/2014-New ... 24535.html
gdzie nie ma mowy o WCDMA900.
Proszę o rozwianie moich wątpliwości. Czy będę miał łączność 3g i czy opcjonalnie będę mógł korzystać z aero2?
darekm13
 
Posty: 15
Dołączył(a): 13 lip 2014, o 12:29
Telefon:: prestigio

Reklama

Re: Odp: Jak to z tym 3g?

Postprzez swiezak82 » 20 lip 2014, o 22:05

No niby aukcja na allegro jest pasmo 900Mhz a na Ali juz 850. Z tym co ludzie piszą w aukcjach trzeba brać poprawkę. Napisać można wszystko. Juz się spotkałem z takimi wpisami, możesz sprawdzić sam. Ludzie w aukcjach wypisują, że Lenovo s660 czy Lenovo s650 obsługuje aero2 a w rzeczywistości nie działa. Możesz sprawdzić sam na allegro pewnie są jeszcze aukcje. Najlepiej jak jest to potwierdzone przez użytkowników wtedy masz 100% pewność, że będzie działać.
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1349
Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 12:42
Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez darekm13 » 20 lip 2014, o 22:33

dzięki swiezak82. Proszę więc osoby znające ten model lub znające temat o rozwianie moich wątpliwości co do łączności 3g i aero2 w modelu Kingzone K1 Turbo? Z góry dziękuję za pomoc.
darekm13
 
Posty: 15
Dołączył(a): 13 lip 2014, o 12:29
Telefon:: prestigio

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez filozof71 » 20 lip 2014, o 22:58

Niestety jest tak,że bardzo dużo chińskich telefonów promowanych do sprzedaży w Polsce nie ma WCDMA 900, ostatnio widziałem też na Allegro telefon TDD-LTE bardzo zachalany przez sprzedawcę z krzykliwym hasłem, że obsługuje LTE. Dedam jeszcze, że WCDMA jest potrzebny nie tylko do Aero2, ale też niektórzy operatorzy go wykorzystują i ma większy zasięg z dala od dużych aglomeracji. Czasami już tak sobie myślałem, że nawet tutaj pojawia się telefon i ludzie o nim gadają bo jest dobry do gier, ekran, wygląd itd. Jako przykład może podac telefony Doogee, z których chyba żaden nie ma 900Mzh.
ZTE Nubia Z7 Mini 2/16 > LeEco Le 2 Max X822 4/32 kupiony w HKTR Store AKA Trendresources
Avatar użytkownika
filozof71
AKTYWNY
 
Posty: 781
Dołączył(a): 6 paź 2013, o 06:45
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 19
Telefon:: LeEco Le 2 Max X822
ROM: Cuoko92 18s

Re: Odp: Jak to z tym 3g?

Postprzez swiezak82 » 20 lip 2014, o 22:59

Check Band Modes using Mobile Uncle Tool in your …: http://youtu.be/j_QjbLmo7Hg
Możesz jeszcze poprosić o zrzut ekranu z tej aplikacji i tez powinno się troszkę sprawa wyjaśnić
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1349
Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 12:42
Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez darekm13 » 20 lip 2014, o 23:06

Na tym filmiku (6min59sec):
https://www.youtube.com/watch?v=FwRKzqFBGd4
jest wyraźnie, że nie obsługuje WCDMA 900. Tylko proszę mi powiedzieć: Czy nie będę miał 3g lub aero2, czy obydwu?
darekm13
 
Posty: 15
Dołączył(a): 13 lip 2014, o 12:29
Telefon:: prestigio

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez Libero » 20 lip 2014, o 23:15

A obsługuje 2100Mhz? jeśli tak to zobacz jakie masz u siebie w okolicy nadajniki. Brak 900Mhz to brak zasięgu Areo i 3G w tym paśmie, za to w 2100Mhz będzie 3G :)
Avatar użytkownika
Libero
NewsMan
 
Posty: 394
Dołączył(a): 4 cze 2014, o 21:33
Pochwały: 8
Telefon:: OnePlus One
ROM: CYANOGEM MOD 11S

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez darekm13 » 20 lip 2014, o 23:23

Według opisu na aliexpress obsługuje WCDMA 850/1900/ 2100MHz
według filmiku powyżej:WCDMA 800/CLR-850/PCS-1900/IMT-2000
Palgo-licho te aero, nich tylko będzie 3g.
Już głupieję. POMOCY?!
darekm13
 
Posty: 15
Dołączył(a): 13 lip 2014, o 12:29
Telefon:: prestigio

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez Libero » 20 lip 2014, o 23:29

A o jaki konkretnie model Ci chodzi? Ten Kingzone czy ogólnie?
Avatar użytkownika
Libero
NewsMan
 
Posty: 394
Dołączył(a): 4 cze 2014, o 21:33
Pochwały: 8
Telefon:: OnePlus One
ROM: CYANOGEM MOD 11S

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez darekm13 » 20 lip 2014, o 23:37

Konkretnie chodzi mi o Kingzone K1 Turbo. Jeżeli chodzi o nadajniki to sprawdziłem na BTSearch - w mojej okolicy są UMTS2100. Dodam, że na moim Prestigio PAP4500 DUO mam IMT-2000 i 3g działa. Więc jak myślicie?
Co ciekawe na stronie producenta (znalazłem to przed chwilą):
http://en.kingzone.cc/products_cs.aspx?Id=23
widnieje informacja WCDMA 2100Mhz. Na filmiku (6min59) gość wchodzi w service mode i listuje pasma i nie ma tam UMTS 2100MHz:
https://www.youtube.com/watch?v=FwRKzqFBGd4
Czym więcej czytam tym wiem mniej. Pomożecie?
Ostatnio edytowano 21 lip 2014, o 00:21 przez darekm13, łącznie edytowano 1 raz
darekm13
 
Posty: 15
Dołączył(a): 13 lip 2014, o 12:29
Telefon:: prestigio

Re: Odp: Jak to z tym 3g?

Postprzez swiezak82 » 21 lip 2014, o 00:19

Filmik to tylko przykład jak sprawdzić. Nawet nie wiem co to za telefon w tym filmiku.
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1349
Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 12:42
Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez darekm13 » 21 lip 2014, o 00:25

Sugerujesz swiezak, że na filmiku to jakaś podróba a nie Kingzone k1 turbo? A ja się sugerowałem tytułem i wyglądem identycznym jak k1.
Aaaa.... teraz załapałem. Ty piszesz o filmiku który ty podałeś a mi chodzi o filmik z mego linku. Tam nie ma UMTS2100 a na stronie producenta jest jak WÓŁ.
darekm13
 
Posty: 15
Dołączył(a): 13 lip 2014, o 12:29
Telefon:: prestigio

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dual SIM



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama