• Reklama

Jak to z tym 3g?

Forum o telefonach na dwie karty SIM

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez Grzech76 » 28 kwi 2014, o 13:51

Nie znam się za bardzo na dual sim, więc po opisie modelu myślałem, że jak podają częstotliwości 2 g i 3g a na slocie na kartę micro sim jest napisane wcdma tzn. ,że tylko ten slot ma wcdma. Dzięki waszym postom wiem, że tak być nie musi i tym bardziej się cieszę bo mam 500MB z playa, którego używam do rozmów i najpierw wykorzystuje tego neta w ustawieniu 3g. następnie po wyczerpaniu limitu włączam 3g na simie orange free i dalej mam szybkiego neta. Poza brakiem częstotliwości 900Mhz dla wcdma (nie odczuwam tego na razie wcale) to doogee jest zarąbisty :-)
Grzech76
 
Posty: 141
Dołączył(a): 5 mar 2014, o 09:11
Pochwały: 3
Telefon:: nokia

Reklama

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez kaczok1 » 3 maja 2014, o 15:18

witam, posiadam "lenovo a830C"- to chyba jednak podrobka, bo nigdzie nie wystepuje ten model dla firmy LENOVO, ale chodzi o to, że nie moge znalezc zasiegu dla Aero2. pytanie moje brzmi czy ten telefon posiada możliwosc korzystania z aero. specyfikacja:

2G GSM:
850/900/1800/1900mhz
baseband version:
MAUI.11AMD.W12.22.SP.V24.P1,2013/05/10 10:10
kernel version:
3.0.13
build number:
ALPS.ICS.MP.V1.30

custom build version
A718B_WAIDAN_HWV2.0_SWV1.1

czy może ktoś mi pomoć z tym?
kaczok1
 
Posty: 16
Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 14:32
Telefon:: taki

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez ebola1972 » 3 maja 2014, o 15:20

C oznacza klona. Nie podales pasma 3G ale mozna wnioskowac ze 900 nie obsluguje

Wysłane z Xiaomi Redmi
ebola1972
VIP
 
Posty: 1533
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 19:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi RR

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez kaczok1 » 3 maja 2014, o 15:29

wlasnie nie mam zadnych danych odnosnie 3g, a jest mozliwosc sprawdzenia tego w jakis sposob?
sloty na karte mam jedna na micro a druga na duza SIM
kaczok1
 
Posty: 16
Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 14:32
Telefon:: taki

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez ebola1972 » 3 maja 2014, o 15:53

Np. Pobierz program Mobileuncle tools wejdz w engineer mode(mtk) i band mode

Wysłane z Xiaomi Redmi
ebola1972
VIP
 
Posty: 1533
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 19:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi RR

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez kaczok1 » 3 maja 2014, o 17:34

Wszedłem i m am tak:
Sim2:
EGSM900
DCS1800
PCS1900
GSM850
i wszystko zaznaczone
Natomiast Sim1:
To c o do góry tylko odznaczone i dodatkowo tez nie zaznaczone:
WCDMA-IMT-2000
WCDMA-PCS-1900/1800
I tak dalej. Czy to coś da?
kaczok1
 
Posty: 16
Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 14:32
Telefon:: taki

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez ebola1972 » 3 maja 2014, o 18:20

Zeby dzialalo aero2 musi byc WCDMA-900 a u ciebie nie ma

Wysłane z mojego Onda V975m przy użyciu Tapatalka
ebola1972
VIP
 
Posty: 1533
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 19:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi RR

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez kaczok1 » 3 maja 2014, o 21:52

jest takie cos jeszcze jak WCDMA-GSM-900, tylko, że tego nie idzie zaznaczyć i ustawić,
kaczok1
 
Posty: 16
Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 14:32
Telefon:: taki

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez ebola1972 » 3 maja 2014, o 22:07

Już ci podpowiedzieli w innym wątku że masz chińskie pasmo 3G.

Wysłane z mojego Onda V975m przy użyciu Tapatalka
ebola1972
VIP
 
Posty: 1533
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 19:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi RR

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez bartazzz » 6 maja 2014, o 22:03

Alps to zawsze fake. Robią też fake zte i inne

Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5394
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 11:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez orbitek » 4 cze 2014, o 21:20

W Lenovo A850+ jest obsluga 3g i 2g / wcmda a aero 2 smiga jak ta lala:-) polecam ten telefon. Niestety moje s930 nie chce chodzic na A2 :-(

Wysłane z mojego Lenovo S930 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
orbitek
 
Posty: 29
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 19:10
Telefon:: Lenovo S930

Re: Jak to z tym 3g?

Postprzez krzaki » 5 cze 2014, o 15:26

Aby 3G w telefonie działało w polsce musi obsługiwac WCDMA 2100, aby łapać zasięg 3G poza wiekszymi miastami musi obslugiwac WCDMA 900 oraz aby dzialalo aero2 musi obslugiwac rowniez WCDMA 900.
Tym sie powinniscie ludzie sugerowac podczas kupna telefonu i nie dziwic sie ze aero nie dziala jesli sam telefon nie obsluguje pasma 900mhz.
krzaki
 
Posty: 99
Dołączył(a): 8 maja 2013, o 09:59
Lokalizacja: eu
Pochwały: 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dual SIM



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama