Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez dandi-x » 9 paź 2013, o 19:07

ale sie wkurzyłem.
na walutomat.pl dodałem konto bankowe i zrobilem maly błąd... wlasciwie duzy.
Nazwa banku: alior bank ktore pieniadze sa w PLN
Waluta: podałem USD

.... takie sprzeczne troche.. i zlecilem wyplate 217 dolarow i podałem te konto Alior Bank PLN (na walutomat.pl dalem ze jest to konto USD...)
i teraz czekam 3h i dalej kasy nie ma u mnie na koncie.

niby kontakt u nich jest do 23 a dzwonie i dzwonie i czekam 10 minut na polaczenie i automat mowi ze jestem pierwszy w kolejce i ta wkurzajaca muzyka w tle. nawet sprawy nie mam jak wyjasnic szybko
dandi-x

Telefon:: BJN

Postprzez drago68 » 9 paź 2013, o 19:22

dandi-x napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Sprawdź jeszcze raz jak to robiłeś! Bo konta napewno pomyliłeś.
Może kasa z powrotem wróci do Ciebie na walutomat, w najgorszym wypadku przeliczy Tobie te USD na PLN po cenie zakupu Aliora,, to wtedy będziesz do tyłu z kasą.
Napisz posta na forum walutomatu jak nie możesz się dodzwonić.. Tylko dobrze opisz Swoją sprawę, tam zawsze odpowiada obsługa z walutomatu.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez kamyk » 9 paź 2013, o 20:03

Jest tutaj ktoś kto mi powie jak mam przewalutować i przelać pieniądze na eKarte z mbanku ?

Edit: dobra już ogarnąłem
kamyk

Telefon:: ZTE

Postprzez kamyk » 9 paź 2013, o 22:08

Zapłaciłem niby wszystko fajnie i takie coś na emaila :
Dear XYZ,
Thank you for shopping on AliExpress ! Unfortunately, your payment could not be verified and Order No. 602... has been closed for security reasons. If you need further clarification or assistance, you may sign in to your order page and submit a claim for this order.
Meanwhile, please be advised that the fund for this order has not been deducted by AliExpress. However, some banks would hold this payment in this situation. Usually the bank will reserve the payment for up to 7-10 working days before releasing back to the card holder.

Może mi ktoś pomóc co zrobić aby pieniądze szybko do mnie wróciły i bym mógł jeszcze raz dokonać wpłaty ?
kamyk

Postprzez drago68 » 9 paź 2013, o 22:13

kamyk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Termin zwrotu pieniążków to 7-10 dni. Przeważnie trwa to 3-5 dni, ale zdarzają się przypadki, że nawet trwa to dłużej niż 10 dni.
Czy to Twój pierwszy zakup na Aliexpress i za dużą kwotę $.??? Napisz...

Autor postu otrzymał pochwałę
drago68
VIP

Postprzez kamyk » 9 paź 2013, o 22:20

Tak pierwszy zakup , za 133 $ .
Próbowałem też coś kupić za 3 $ ale te same komunikaty mi wyskakują już 3 raz.
kamyk

Postprzez drago68 » 9 paź 2013, o 22:34

kamyk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Trzeba było zrobić odwrotnie, kupić pierwsze za 3$, i jakby przeszła Tobie płatność, to potem za większą kwotę $.
Było pisane w tym wątku już o tym !!! Poczytaj...
Nie wszystkim kupującym, którzy od razu za dużą kwotę $ kupili mieli takie problemy, ale w dużej większości przypadków tak się dzieje, że aliexpress potrzebuje dodatkowych danych do zatwierdzenia płatności.
Tak, że na zwrot pieniążków poczekasz. Na razie nic więcej nie kupuj dopóki nie będziesz miał wszystkich zwrotów na konto.

drago68
VIP

Postprzez kamyk » 9 paź 2013, o 22:36

A jak już zwrot przyjdzie to będę musiał jeszcze raz zapłacić za te kupione przedmioty które nie przeszły czy nie ? I jak zrobić po otrzymaniu pieniędzy pierw znowu kupić coś tańszego i aż przejdzie to wtedy za większą kwotę ?
kamyk

Postprzez drago68 » 9 paź 2013, o 22:51

Nic nie będziesz musiał płacić, bo do transakcji nie doszło !!!!
Jak kasa będzie na koncie, to kup pierwsze coś za 2-3 $ i jak Tobie płatność po 24h przejdzie,to zrób sobie zakup za większą kwotę $.
Pozdrawiam:)
drago68
VIP

Postprzez kamyk » 9 paź 2013, o 22:57

W takim razie czekam za pięniążkami.
Wielkie dzięki za pomoc :)
kamyk

Postprzez mateo1992 » 10 paź 2013, o 19:51

A w jakim czasie przyszła Ci ta wiadomość od zakupu?
Bo ja się zastanawiam miałem od wczoraj w statusie dobę liczoną że płatność jest weryfikowana a teraz się zmienił na 5 dni i odliczanie że oczekiwanie na wysyłkę od sprzedającego a po angielsku wygląda to tak:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czyli dobrze rozumiem że moja płatność została "przepuszczona"?
Bo jest to mój pierwszy zakup i mimo że pisaliście że ali nie dopuszcza do dużych sum na początku to ja zdecydowałem się na zakup za 107$.
mateo1992
AKTYWNY

Postprzez drago68 » 10 paź 2013, o 19:59

mateo1992 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Płatność Tobie już przeszła.
To odliczanie , jest to czas, w którym sprzedający musi wysłać przesyłkę.
A z tym płaceniem większych kwot,to bywa różnie- ryzykowałeś trochę, jednym przechodzi innym nie.

drago68
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI