przez topk3k » 1 paź 2013, o 19:11
witam
przeczytalem caly temat i wiem, ze najtaniej jest w aliorsync, ale mimo to nie chce sie wiazac umowa z zadnym bankiem narazie. nie wykluczam ze bede robil w przyszlosci zakupy na aliexpress, ale na chwile obecna bedzie to jednorazowy zakup. ze wzgledow bezpieczenstwa nie chce uzywac swojej karty bankomatowej z BZWBK, wiec zastanawiam sie nad prepaidem. mial ktos doswiadczenia z uzytkowaniem takiej karty? z tego co wiem biorą prowizje 2,8% od transakcji w dolarach (w sumie dziwie sie bo po to kupuje karte walutowa zeby uniknac niepotrzebnych kosztow ale widocznie bank i tak chce wyjsc na swoje) Chce kupic lenovo a820 za 139USD, powiedzcie czy dobrze licze: 139*1,028 = 142,89 * kurs dolara na dzis ok. 3,12 = 445,82 + 15 zł koszt karty prepaid = 460,82. Tyle mnie łacznie to wyniesie? nie bedzie przewalutowania? karte mam zamiar doaldowac z walutomatu taka drogą: z konta zlotowkowego wbk-->walutomat-->karta prepaid.
pozdrawiam
@edit wlasnie sobie przypomniałem, ze zamiast kursu 3,12 gieldowego bank bedzie liczyl po swojej cenie sprzedazy prawda? czyli w tym przypadku patrzac na strone wbk ok, 3,20?
Ostatnio edytowano 1 paź 2013, o 19:16 przez
topk3k, łącznie edytowano 1 raz