Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
17 lip 2016, o 22:26
O ile się nie mylę (bo ja zawsze płacę kartą na ali) to tam płatność jest realizowana przez serwis przelewy24, więc chyba liczy się to jako normalny-zwykły przelew. Ktoś kto płaci tą metodą niech potwierdzi.
17 lip 2016, o 23:14
@Snneer
Jak płacisz kartą walutową z kantoru.alior to nie patrzysz na koszty przelewu, bo płatność kartą to nie jest przelew.
Nigdy nie płaciłem przelewem na ali.
18 lip 2016, o 12:43
Dzięki wszystkim za odpowiedz, teraz mam chyba wszystko ogarniete
20 lip 2016, o 03:10
Ja obecnie polecam nternetowykantor.pl - duzo bankow (przelewy natychmiastowe bez prowizji) oraz niskie spready.
Bajery takie jak Walutomat, a juz tym bardziej Cinkciarz to juz... przeszlosc - nic dodac nic ujac.
27 lip 2016, o 23:12
Wybaczcie jeśli odp na moje pytanie się już przewinęła, aczkolwiek widziałem, na pierwszej stronie ale może już dodali ... czy dodano na alliexpress płatność SKRILL ?
28 lip 2016, o 17:39
Dwa lata temu zrezygnowano ze Skrill
31 lip 2016, o 11:19
Zapłaciłem kartą VISA przy zakupach na ali, a od ponad 3 miesięcy jest status fund processing. Dlaczego? W jednym zamówieniu z połowy maja jest finished, w drugim z końca maja to samo.
31 lip 2016, o 11:24
A towar dostałeś?
31 lip 2016, o 14:07
Panowie i Panie jutro lub we wtrorek bede kupował u goldwaya mi max za 184$ i z doplata 20$ za eu direct czyli w sumie 204$.
Posiadam ekonto w mbanku od 2005 roku. Chciałem zapytać czy ktoś posiada konto w mbanku i kupowal w ostatnich dniach za pomoca karty visa electron w mbanku z chin z konta zlotowkowego, jaki jest kurs po jakim liczy sobie mbank i proziwzja, tak wiem jest kurs na ich stronie ale on zawwze sie roznil od tego co wychodzi po kupnie.
A chcialem sobie wylizyczyc mniej wiecej ile w zł wyjdzie mnie zakup za 204$ karta visa w ekonto w mbanku z ali.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
31 lip 2016, o 14:14
Plac przez przelewy24