Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez blue_voyager » 4 maja 2016, o 19:32

Numer cvv masz z drugiej strony na pasku do podpisu.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez Dominik111 » 4 maja 2016, o 19:42

Właśnie z tyłu nie ma miejsca na podpis nawet
Dominik111

Telefon:: Samsung

Postprzez blue_voyager » 4 maja 2016, o 19:44

To pytaj banku dlaczego tak jest.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez Dominik111 » 4 maja 2016, o 20:43

Problem rozwiązany to karta bankomatowa nie da się nią wykonywać operacji internetowych
Dominik111

Telefon:: Samsung

Postprzez valdimar » 12 maja 2016, o 19:40

Posiadam kartę internetowa prepaid BZWBK , konto oczywiście złotówkowe,mam też konto na Aliexpressie -czy tą karta mogę dokonywać zakupów na Aliexpressie , ile mnie to będzie kosztowało i gdzie mogę znależcć info jak to się robi :oops: Pozdrawiam.
valdimar

Telefon:: Xiaomi Mi6 6/128 C

Postprzez marcoos1 » 12 maja 2016, o 20:59

Jeśli karta ma możliwość płacenia w internecie (nie sprawdzałem, ale musi mieć kod CVV) to możesz płacić. Jak nie wiesz jak to sprawdzić to najlepiej iść do BZWBK i spytać czy to jest karta do płatności internetowych.

Kosztowało cię to będzie...więcej niż przy użyciu karty dolarowej (kursy musisz porównać ze strony WBK i np jakiegoś kantoru walutowego, gdzie mógłbyś sam kupić sobie dolary).
Jak to się robi (tzn płaci) możesz przeczytać na 1 stronie tego tematu.
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez zbyszek.m1@o2.pl » 12 maja 2016, o 21:39

Trochę kombinujecie z tymi kartami, jak chłopak chce coś kupić to niech zapłaci przez Przelewy24 a jak będzie chciał częściej coś kupować to sobie kartę do płatności internetowych wyrobi.
zbyszek.m1@o2.pl

Postprzez marcoos1 » 12 maja 2016, o 22:17

Przecież nikt mu nie każe wyrobić tej karty (już ją ma). Pytał czy może płacić i jak to zrobić.

Nie jest to najlepsza metoda (wg mnie). Ja nawet gdybym miał kupić tylko jedną rzecz to bym polecał kartę walutową. Nic nie płacę a walutę kupię taniej. Czy użyję jej drugi raz to już nie ma znaczenia. Ale nie o to pytał czy jego karta to dobre posunięcie.
marcoos1
VIP

Pochwały: 84

Postprzez valdimar » 13 maja 2016, o 16:20

Może niezbyt dokładnie zadałem pytanie;
Posiadam katre prepaid internetową BZWBK złotówkowa (karta aktywna, ze środkami na niej, była używana do "płacenia" na Allegro)
Mam też konto na Aliexpressie (raz już kupywałem ale robiłem przelew na Alipay)
Iteraz pytanie czy za pomocą tego zestawu mogę dokonać zakupu- wiem że trzeba doliczyć coś dla banku , czy zakup będzie wyglądał tak jak na Allegro?Jeżeli nie to czy ktoś cierpliwy wytłumaczy mi?
Domyślam się że niektórych te pytania mogą rozśmieszyć ale nie za bardzo łapię te bankowe sprawy jestem rocznikiem "gotówkowym" :-D .Pozdrawiam forumowiczów
valdimar

Telefon:: Xiaomi Mi6 6/128 C

Postprzez blue_voyager » 13 maja 2016, o 16:28

W takiej sytuacaji jeśli nie masz karty w USD, po prostu zapłać na Aliexpress korzystając z opcji Przelewy24. Wyjdzie Cię to taniej niż przewalutowanie przy płaceniu kartą złotówkową.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI