Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez esperanza » 19 lut 2015, o 00:01

michal883 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mając konto w T-Mobile nie ma się dostępu do Kantora Walutowego Aliora?
esperanza

Pochwały: 1
Telefon:: szajsung

Postprzez marx » 19 lut 2015, o 00:35

nie, trzeba osobno założyć, ale kursy tam jest nieciekawy.
Liderwalut nie pobiera opłaty za przelew na inne konto, Walutomat = 0,2%
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez krzysztofs22 » 22 lut 2015, o 14:55

Witam. Jestem nowy- zamierzam coś kupić na aliexpress tylko nie wiem jak z płatnościami. Przez paypala się nie da, a nie chce zakładać specjalnie do tego konta bankowego itp. Chodzi mi o najprostszy i najtańszy sposób jaki jest możliwy w tej chwili. Co proponujecie?
krzysztofs22

Telefon:: nokia

Postprzez blue_voyager » 22 lut 2015, o 14:57

Proponujemy poczytać ten wątek, w którym piszesz. Wszystko tu znajdziesz.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez krzysztofs22 » 22 lut 2015, o 15:30

Czyli wystarczy jak założę konto w liderwalut, zamówię kartę w $ która kosztuje 15zł i żadnych kosztów już nie będę ponosił ?
Gdy już będę miał tą kartę wtedy tylko pozostaje przelanie potrzebnej kwoty do zakupów z mojego konta bankowego na tą kartę?
A przewalutowanie nastąpi samo? Dobrze rozumiem?
krzysztofs22

Postprzez wacie72 » 22 lut 2015, o 15:44

Skoro ma być prosto a do tego najtaniej to proponuję poczytanie pierwszej strony tego wątku ,w sposobie nr 2 jest dokładnie opisane konto T-mobile. Polecam.
Zakładam również że jak raz zrobisz zakupy w Chinach to wrócisz do nich ,więc założenie konta walutowego będzie procentowało na przyszłość.

Autor postu otrzymał pochwałę
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Postprzez krzysztofs22 » 22 lut 2015, o 15:59

Ok dzięki. Założę konto t-mobile z kartą w $. Myślę że ten sposób będzie najlepszy bo wszystko jest za free :)
krzysztofs22

Postprzez wacie72 » 22 lut 2015, o 16:16

Tak , jest wszystko za free.
Polecam do tego wymiane walut w Walutomacie lub Liderwalut , z tym że lider walut to wymiana powyżej 100 złotych a więc na drobne zakupy się nie sprawdza.

Autor postu otrzymał pochwałę
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Płatności

Postprzez jedrzejlcz » 27 lut 2015, o 12:20

Witam. Dlaczego na Aliexpress nie zaleca się płacić kartą debetową (przypisaną do konta głównego)? Czy sprzedawca dostaje dane karty? Koszty przewalutowania nie mają dla mnie znaczenia.
jedrzejlcz

Telefon:: Samsung Galaxy SIII

Postprzez Venn » 27 lut 2015, o 13:12

Sprzedawca nie dostaje danych karty, ma je tylko system escrow poprzez który realizowane są płatności na Ali. Bezpieczeństwo takiej transakcji jest takie samo jak innych, prędzej ktoś niepowolany dostanie się do konta przez błąd czy zaniedbania użytkownika niż przez system.

Kto lubi dmuchać na zimne może używać karty nie z głównego konta, ale to środki ostrożności, które nie są niezbędne do bezpiecznego korzystania z Ali.
Venn
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Lenovo K3 note

Re: Płatności

Postprzez existe » 27 lut 2015, o 13:39

jedrzejlcz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

wlasciwie tylko z 1 powodu - w przypadku zwrotu towaru lub innego powodu, z ktorego wynika zwrot pieniedzy - w przypadku platnosci karta dolarowa nie ponosisz zadnej straty, a w przypadku platnosci karta debetowa w zl - lub jakikolwiek inny sposob niz karta dolarowa - okazuje sie, ze suma odzyskana jest o okolo 30% mniejsza od zaplaconej
existe
existe
VIP

Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Postprzez krzysztofs22 » 28 lut 2015, o 14:24

Witam. Założyłem konto w t-mobile, kiedy przyślą mi kartę debetową? Kiedy będę mógł założyć wreszcie kartę w dolarach?
krzysztofs22

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI