Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez emyyyl » 8 sty 2015, o 16:44
Mam konto walutowe w deutsche banku. Czy korzystał ktoś z karty debetowej do takiego konta? Mam też konto prywatne w mBanku i jeśli faktycznie korzystniej otworzyć mi będzie drugie walutowe w mBanku to tak zrobię.
-
emyyyl
-
- Telefon:: ZOPO
przez pająk38 » 10 sty 2015, o 13:02
Mam takie pytanie chcę założyć konto w t-mobile + walutomat , ale raz w miesiącu muszę zrobić opłatę w EURO ( PŁATNOŚĆ KARTĄ )
- czy muszę w t-mobile otworzyć rachunek w walutowy w dolarach + karta i drugi rachunek walutowy w euro + karta
Obecnie mam wirtualna kartę w dolarach w mbanku i nią płacę zarówno na Ali jak i ta drugą opłatę w EURO ( nie wiem jak oni to przewalutowywują dolar-złotówki- euro )
W t-mobile było by taniej jak np. kupuję za 1000USD to już jakaś tam oszczędność jest tylko nie wiem co z tym EURO .
-
pająk38
- AKTYWNY
-
przez fake4r » 10 sty 2015, o 13:05
Możesz sobie otworzyć z tego co wiem dodatkowy rachunek z euro w t-mobile i mieć łącznie 3 bez problemu.
-

fake4r
- VIP
-
- Pochwały: 215
- Telefon:: Redmi Note 8
przez dr1466 » 11 sty 2015, o 00:06
czy komuś kto założył konto na aliexpress w ciagu ostatnich 2 tyg udało się zapłacić za transakcję bez problemu (bez wysyłania dodatkowych dokumentów) i nie została ona odrzucona po 24 h? Opisałem już swój problem w innym wątku dotyczacym wirtualnej karty ING visa ale widzę że to nie ona jest tutaj problemem- efekt jest taki że ali odrzuca każdą moją płatność (zrobiłem 3 transakcje w ciagu ostatnich 2 tyg) nawet wczoraszą na kwotę 2.90$ - za każdym razem po 24h transakcja jest zamknięta bo płatność została odrzucona przez system bezpieczeństwa . Żadają od mnie wysłania ksero dowodu osobistego i prawa jazdy lub paszportu a także karty kredytowej wraz z wyciągiem transakcji tą kartą . Nie wiem co jest z moim kontem że się na nie uwzieli. Może lepiej zlikwidować to konto i otworzyć jeszcze raz nowe , poczekać tydzień i wtedy wykonać pierwszą transakcje na jakąś drobną kwotę płacąc kartą debetową do rachunku , a jeśli to przejdzie to wtedy sprobowa- płacić wirtualną ING ? W tej chwili czym bym nie zapłacił to i tak odrzucą-nie wiem co im nie pasuje w moim koncie. Jedynie co to zrobiłem mały błąd podczas zakładania konta 2 tyg temu - nie dostałem na maila od razu linka potwierdzającego więc od razu przystąpiłem do zakupu zapłaciłem virtualem ING , płatnosć przeszła pozytywnie ale po 24 h została odrzucona przez Aliexpress . Dopiero na drugi dzien dostałem maila i kliknałem na link potwierdzający . Wiele to nie zmieniło bo mimo tego dwie kolejne transakcje w tym ostatnia wczoraj i tak zostały odrzucone. Nie mam juz pomysłu co robić już mnie powoili szlag trafia po tych 2 tyg. bezskutecznej walki . Dziesiatki wymienionych maili z obsługą Ali i żadnych konkretnych odpowiedzi nie dostaję, wszystko sprowadza się do tego iż problemu nie bedzie jeśli wyśle im cały zestaw w/w dokumentów. Nie wierze że wszyscy zakłądający teraz konto muszą je wysyłać
-
dr1466
-
- Telefon:: LT26i
przez TLasky » 11 sty 2015, o 00:38
Ani się waż komukolwiek kiedykolwiek wysyłać takiego zestawu! Chyba, że chcesz mieć konto wyczyszczone...
T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."
Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha

-

TLasky
- VIP
-
- Pochwały: 89
- Telefon:: Bez notcha k**wa!
- ROM: Nimompojęcia
przez existe » 11 sty 2015, o 08:16
to jedynie dowodzi duzej wartosci opisanej karty platniczej - nic ponadto
existe
-
.gif)
existe
- VIP
-
- Pochwały: 58
- Telefon:: byl:米jest redmi5plus
- ROM: miui10
przez dr1466 » 11 sty 2015, o 12:30
oczywiście że nie zamierzam tego wysyłać a już tym bardziej nie do chin
po co ta ironia, karta jest tyle warta co każda inna-zresztą ona widnieje w bazie kart jako nomalna karta płatnicza a to ze fizycznie jej nie ma to bez znaczenia dla ALi -oni nie mają dostępu do takich informacji bo jest to przecież kwestia wewnetrzna banku . Jednak wiele osób taką płaci i da się więc to karta sama w sobie nie jest problemem. Ja nią płącę w tylu rożnych miejscach i nikt nie robi z nią żadnego problemu-Ali to pierwszy przypadek
Zastanawia nie jedna sprawa - 3-D secure, na stronie aliexpress piszą wyraźnie że karta ktorą się płaci musi obsługiwac 3D ale ja podczas płacenia nic takiego nie miałem , wpisałem dane karty i poszło - a powinno wyskoczyć okienko do logowania banku celem dodatkowej autoryzacji- tak jakby aliexpress nie wysyłał żadania potwierdzenia 3D.Może tu jest problem ? Czy Wam podczas płatności kartą kredytową/debetową wyskakuje okno do autoryzacji 3D?
-
dr1466
-
przez lagarto » 12 sty 2015, o 07:44
Mnie nie wyskakuje żadna dodatkowa autoryzacja.
-

lagarto
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 42
- Telefon:: Redmi 4 PRO
przez dr1466 » 13 sty 2015, o 11:09
Problem rozwiązany. Sprawa dotyczyła co prawda karty wirtualnej Visa ING ale może komuś sie przyda w przypadku innej . Tutaj opisałem co trzeba zrobić jesli Aliexpress odrzuca płatności na świerzo utworzonym koncie
post148996.html#p148996
-
dr1466
-
przez blue_voyager » 14 sty 2015, o 18:04
Okienko płatności na Aliexpress zmienia się tak często, że człowiek nie zdąży się przyzwyczaić. Znów wprowadzili nowy wygląd. Co bardziej przewrażliwieni użytkownicy będą tymi zmianami zdezorientowani podejrzewając fałszywą stronę. Ale spokojnie zapłaciłem, przeszło

-

blue_voyager
- VIP
-
- Pochwały: 239
- Ostrzeżenia: -1
- Telefon:: Jiayu S3
przez emyyyl » 14 sty 2015, o 18:26
Przelałem wczoraj 1zł z mBanku do T-mobile wczoraj jako potwierdzenie zawarcia umowy i do chwili obecnej żadnej odpowiedzi na e-mail. Ta procedura nie powinna czasami przebiegać szybciej?
-
emyyyl
-
- Telefon:: ZOPO
przez existe » 14 sty 2015, o 19:38
tylko tyle
existe
-
.gif)
existe
- VIP
-