Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez _Prezes_ » 14 sty 2015, o 21:21
Panowie,mam problem.Chciałem opłacić zamówienie,wpisałem dane karty walutowej(T-mobile),jednak przy płatności wystąpił błąd i transakcja zakończyła się niepowodzeniem,mimo tego środki na karcie zostały zablokowane.Muszę gdzieś pisać,czy dostanę refund z automatu?Dodam jeszcze,że kolejna płatność przeszła bez problemu.
-
_Prezes_
-
- Telefon:: Sony
przez marx » 14 sty 2015, o 21:36
jak nie doszło to zakupu to blokada się skończy i środki zostaną na twoim koncie.
-
marx
- Administrator
-
- Pochwały: 270
- Telefon:: Dual sim
-
przez gotenks-china » 15 sty 2015, o 14:45
Witam. Pamiętam, że jak płaciłem pierwszy raz na Ali, to zostałem przekierowany na stronę banku, gdzie musiałem się zalogować, i dopiero wtedy płatność została wykonana. Po tym pierwszym razie, każda następna płatność już nie wymagała logowania się na stronie banku. Wystarczyło podać dane z karty i kliknąć "Płacę".
Jest możliwość, aby jakoś wymusić to logowanie do banku - za każdym razem ?
-
gotenks-china
-
- Pochwały: 1
przez ar2rc » 16 sty 2015, o 14:11
Panowie założyłem konto na tmobile. i teraz pytanie czy dostanę dwie karty czy jedna jest podpięta do dwóch rachunków ? Bo na stronie banku widzę tylko jedną kartę... powiązaną z kontem złotówkowym w umowię rachunku walutowego chyba nie ma wzmianki o karcie
-
ar2rc
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 4
- Telefon:: sgs4
- ROM: omega
przez existe » 16 sty 2015, o 14:57
na stronie po zalogowaniu musisz sobie zamowic karte $
existe
-
.gif)
existe
- VIP
-
- Pochwały: 58
- Telefon:: byl:米jest redmi5plus
- ROM: miui10
przez ar2rc » 16 sty 2015, o 15:25
a przy zakładaniu konta walutowego nie było tej możliwości ?
-
ar2rc
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 4
- Telefon:: sgs4
- ROM: omega
przez U57 » 17 sty 2015, o 10:29
Witam
Mam pewien problem z zapłata za towar przy zamowieniu gdy wpisuje nr karty ważność itp później nagle występuje na czerwonym tle błąd że płatność nie udana
W My Orders jest Awaiting Payment a na karcie kasa jest zablokowana
I to wszystko wisi już 3dni
Co z tym zrobić ?
T-Mobile Uslugi Bankowe
-
U57
-
- Telefon:: S3LTE
przez AreQM » 17 sty 2015, o 13:47
ja zakladalem w salonie t-mobile, ale mozliwosc wybrania karty do konta walutowego jest dostępna przy zakładaniu także przez internet. wejdz na stronke w zakladke karty i sprawdz czy cos tam jest czy nie. jezeli masz tylko pln to musisz zamowic jeszcze w usd. jezeli tego nie zrobisz to bedziesz musial ponosic oplaty robiac przelewy zagraniczne. platnosci karta dolarowa sa darmowe.
u mnie tak bylo przez 5-6 godzin. chyba musisz na razie czekać. muszą zaksięgować i zweryfikować płatność.
-
AreQM
-
- Pochwały: 1
- Telefon:: ZTE
przez lagarto » 17 sty 2015, o 16:38
To już chyba nie zależy od Ali tylko od konkretnego banku. Jak kiedyś na Pandawillu nie przeszła mi płatność to na odblokowanie kasy czekałem 14 dni; zgodnie z regulaminem karty:
"Jeżeli w terminie 14 dni od daty dokonania transakcji, Bank nie
otrzyma z organizacji płatniczej Operacji w celu jej rozliczenia i
obciążenia rachunku Klienta, blokada, o której mowa w ust. 10.9.
zostaje zniesiona. "
Karta z Kantoru Walutowego Aliora.
-

lagarto
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 42
- Telefon:: Redmi 4 PRO
przez grzybek141 » 20 sty 2015, o 12:12
Kto mi wyjaśni , kiedyś płaciłem kartą podpiętą do paypal i poszło , teraz nagle chciałem zapłacić paypal i właśnie tą kartą podpiętą to mi pobrało 1 dolar i juz nie mając kwoty wystarczającej spróbowałem jeszcze kilka razy to mi 6 $ zablokowało na koncie.
Mieliscie tak? Karta t mobile walutowe konto.
Od kliknięcia do odebrania paczki - 8 dni by China Post ;P)
-
grzybek141
-
- Pochwały: 2
przez pająk38 » 22 sty 2015, o 16:01
Wczoraj patrząc na stronie spread.pl , wieczorem kurs sprzedaży dolara w mbanku był 3,81 i myślałem że tyle się płaci w momencie zakupu na Ali .
Lecz po zakupie mbank policzył 3,85 za dolara - czyli coś jest nie tak czy tak ma być.
-
pająk38
- AKTYWNY
-
przez drago68 » 22 sty 2015, o 16:04
Niektóre banki jeszcze doliczają prowizję około 3% od transakcji, dlatego taka różnica.
-

drago68
- VIP
-
- Pochwały: 86
- Telefon:: Xiaomi RN4
Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI