Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez existe » 7 gru 2014, o 21:53

Horrigan napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

trzeba isc do oddzialu bo maja jakies Twoje / Wasze dane ktore blokuja online
existe
existe
VIP

Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Postprzez Bolex » 8 gru 2014, o 15:11

Konto walutowe w wbk jest ok ?
Bolex

Telefon:: nie mam

Postprzez Trojanek » 9 gru 2014, o 11:42

Niezbyt ciekawe to walutowe w WBK jest.

Sam dzisiaj założyłem walutowe w T-mobile i też nie mogłem tego wniosku online złożyć. Dopiero spróbowałem na Operze i od razu poszło za 1 razem, widocznie chrome coś blokuje.
Trojanek
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: HTC

Postprzez Bolex » 9 gru 2014, o 23:43

Czemu niezbyt ciekawie?

Mam konto w WBK , więc za pierwszy rok mam za darmo więc przed tym rokiem mogę zamknąć a zależy mi tylko by jeden tel kupić.
Bolex

Postprzez marhac » 10 gru 2014, o 19:00

Bolex napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

specjalnie zakładać konto dla jednej transakcji ?
w sumie jak darmowe to spoko , choć wypisywac papierki przy zakładaniu i likwidacji i tracić czas w oddziale dla kilku złotych oszczędności :roll:
tylko upewnij się , że koszt ubezpieczenia karty do konta walutowego nie będzie wyższy niż oszczędności ...
normalnie zapłać kartą którą masz do konta - wiem , że kursy walut wbk to lipa , ale nawet jeśli to będzie 15 groszy drożej , to na telefonie za 200$ daje nam drożej o 30zł
ubezpieczenie karty do konta walutowego to 2 zł za miesiąc - więc po roku 24 zł. Realna oszczędność 6 zł :shock:
jak tylko jeden zakup , to poszukaj kogoś z kartą raiffeisen banku - ma taką prawie każdy kto często lata wizzzair ( mają wspólny program partnerski ) - tam kursy walut są bardzo dobre
marhac

Telefon:: e52

Postprzez marx » 10 gru 2014, o 20:22

nic nie płacisz, skubie cie twój bank, po drugie założenie ogranicza sie do przelewu jakiegoś grosza ze starego banku, dwie minuty przed komputerem.
Po trzecie najważniejsze jest bezpieczeństwo, a w drugiej kolejności stracone 20 groszy na dolarze.
Po czwarte konto złotówkowe które też dostaniesz jest na pewno tańsze i lepsze od tego które posiadasz.
mało który bank oferuje wypłaty z wszystkich bankomatów w europie za 0 zł i darmowe przelewy natychmiastowe.
Zobacz sobie ofertę T-mobile
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez kpc21 » 10 gru 2014, o 21:58

Dwie minuty przed komputerem i czekanie tydzień czy dwa na kartę. Mam rację?

Jak tak, to lepiej od tego wychodzi ten pre-paid walutowy od WBK. Chyba że ktoś może czekać. Czy w WBK konto walutowe, jak ktoś ma tam konto normalne, przecież zawsze można tam przelać dolary z kantoru internetowego zamiast przeliczać po kursie banku.
kpc21

Telefon:: Samsung
ROM: stock

Postprzez Bolex » 15 gru 2014, o 00:45

marxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeśli chodzi o konto w pln to w wbk mam za darmo,tylko wypłaty z bankomatu za darmo w WBK z free , milenium 1zł a reszta 5.

Jeśli chodzi o T-Mobile , to mam założyć konto w $? Czy do tego jest osobne konto,no i gdzie mam iść jak chce wpłacić kasę na konto ?
Bolex

Postprzez marx » 15 gru 2014, o 14:23

w tmobile domyślne konto to złotówkowe, dodatkowo otwierasz tam w dolarach i kartę do niego.
Wypłacasz za darmo z każdego bankomatu jaki spotkasz!
Aby wpłacić pieniądze możesz normalnie przelew zrobić, a najlepiej to pensje na niego skierować.
a do samych zakupów to przelewasz kase do walutomat.pl, tam zamieniasz na dolary, a te przelewasz na konto $ t-mobile

Nie wszyscy wiedzą że konto w t-mobile nic nie kosztuje, nawet jak nie robisz na nim żadnych operacji, za kartę też nic nie skubną jak jej nie użyjesz. Kiedyś zwracali kase za płatność kartą (5%) ale się skończyło.
marx
Administrator

Postprzez Salioner » 17 gru 2014, o 18:37

Mam kartę internetową podłączoną do konta paypal na którym mam pieniądze jak ww takim wypadku zapłacić na aliexpres ?
Salioner

Pochwały: 4
Telefon:: Meizu MX4

Postprzez marx » 17 gru 2014, o 19:50

normalnie, tak jak na pierwszej stronie pokazano, Kartą. Paypal nie jest wspierany przez aliexpress.
marx
Administrator

Postprzez Salioner » 17 gru 2014, o 23:20

Tylko czy da się przelać pieniądze na kartę bez prowizji PayPal? W sensie z konta PayPal na kartę podłączona do niego ( sorrki za takie pytania ale czekam na zaakceptowanie karty przez PayPal i nie wiem dokładnie jak to wygalda :))
Salioner

Pochwały: 4
Telefon:: Meizu MX4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI