Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Jak płacić na aliexpress

8 sie 2014, o 11:18

a przypadkiem oni prowizji tez nie pobieraja? raczej malo kto tu placi przez WU, lepiej jakas chyba walutowa zaplacic

8 sie 2014, o 11:34

Mam euro w kieszeni dlatego pytam. Zastanawiałem się także: ile czasu zajmuje wpłynięcie hajsu na konto?

8 sie 2014, o 11:37

jak babcia robila przez WU to wrecz natychmiast mozna bylo ale jak jest na ali i z chinami to juz nie wiem

8 sie 2014, o 15:09

Problem z moją kartą walutową BZWBK rozwiązany. Na początku przy jej rejestrowaniu podawałem kod 2424, jak jest napisane w ulotce. Po 3 krotnym wprowadzeniu kodu zablokowałem kartę, dlatego później nie działała nawet poprawna kombinacja. Zadzwoniłem na infolinię, odblokowano mi kartę bez problemu, zapłaciłem 1,20zł za rozmowę. Wpisałem jako kod aktywacyjny ten z naklejki i wszystko trybi. Prodigy22 dzięki za pomoc :).

Thank you for your payment!
AliExpress has received your payment.

Polecam kartę walutową bzwbk. Przyszła w 3 dni od zamówienia na allegro. Bez zbędnych kombinacji możemy płacić nią na ali. W moim przypadku trochę się to przedłużyło, ale tylko ze względu na własną głupotę.

8 sie 2014, o 17:20

spoko i udanych zakupow :)

8 sie 2014, o 18:06

Witam, mam informację dla ludzi z karta debetową PKO. Można dokonywać płatności "Visa" na Aliexpress i jest to bez dodatkowych kosztów bez przewalutowania, bawienie się w zmienianie waluty na karcie, tworzenie kont internetowych itp. Ja sam zamawiając przedmiot za 99,99 usd przy kursie w dniu zakupu bankier.pl (1usd = 3.08zł ) PKO policzyło mnie (1usd = 3.15zł ) i żadnych dodatkowych kosztów i nie musiałem bawić się w karty internetowe, konta walutowe itp. Polecam, a aktualny kurs w PKO znajduję się tutaj :
http://www.pkobp.pl/waluty/#rates
I patrzymy (Pieniądze - Sprzedaż).

8 sie 2014, o 21:51

Strasznie drogo, 12 groszy drożej na dolarze niż w walutomat.pl, przy walutach się liczy 3 i 4 miejsce po przecinku. Jest gdzies drożej? chyba w aliorbanku tylko.
A w przypadku zwrotu kasy z ali drugi raz tak słono zapłacisz.

8 sie 2014, o 23:02

to juz na tym zakupie straciles 7zł a moj prepaid kosztowal 15

Re: Odp: Jak płacić na aliexpress

8 sie 2014, o 23:42

marxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Alior bank ma najlepsze kursy w kantorze:roll:

Wyslane z ASUS ZenFone 5

9 sie 2014, o 09:02

Dziś godzina 9.00 cena Sprzedaży dolara
walutomat.pl 3,1300
Alior kantor 3,1444
PKO BP 3,2511

Jak widać W kantorze od aliora dolar jest droższy o 1.44grosza, a w PKO aż o 12,11gr w stosunku do walutomat.
Cena dolara w banku jest strasznie wysoka.
Kupujecie w chinach aby zaoszczędzić , a chętnie rozdajecie pieniądze bankom, to za prepayda, a to za złodziejski kurs (spread)

9 sie 2014, o 09:26

Ja sobie cenie szybkość i za te 1.44gr na dolarze wole mieć wygode i darmowe przelewy walutowe :)

11 sie 2014, o 09:13

Witam,
a jeśli mam konto w euro wraz z kartą visa i zamierzam często kupować na ali to opłaca się zakładać następne konto w dolarach? to będzie jakaś różnica?
Ostatnio edytowano 11 sie 2014, o 09:33 przez maro22, łącznie edytowano 1 raz
Odpowiedz