Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
5 sie 2014, o 16:11
jak byś przeczytał pierwszą stronę z tego poradnika to byś miał taniej i bezproblemowo.
a teraz to spróbuj coś tańszego kupić, może przejdzie.
5 sie 2014, o 16:21
Żeby zrobić sposób 2 trzeba być pełnoletnim ? W sposobie 1 jest możliwość Izzykonta, czy w tym drugim sposobie jest coś podobnego?
5 sie 2014, o 16:45
Czytałem, i to nie tylko pierwszą stronę. Wolałem zamówić tą kartę niż zakładać jakieś konta. A teraz nie da się nią zapłacić
5 sie 2014, o 18:19
dziwna sprawa bo ja tez mam dolarowego prepaida z wbk i wymieniam przez cinkciarza, normalnie mi przychodza d=zielone z kantoru a potem ali tez bez problemu, ta karta da sie placic, tylko zalogowlem ja w systemie nic nie zaznaczalem itp i dziala, zrobilem nia juz zakupow na okolo 160-180$ i wszystko ok bylo, mam na ali z 16 transakcji i kazda zakceptowala bez najmniejszego problemu a srodki sciaga wrecz w ulamku sekundy
5 sie 2014, o 18:28
To może coś robię nie tak. Też wymieniałem przez cinkciarza. Zarejestrowałeś kartę na prepaid.bzwbk.pl ? Kartę kupiłeś na allegro czy w banku?
5 sie 2014, o 18:31
jeden uj czy w banku czy na all, chcialem w banku ale nie mieli bo slabo schadza w moim miescie i odeslali na neta ze tam spokojnie to samo dostane. i tak zalogowalem na tej stroniedoladowalem i wszystko ok jest. a wpisujesz wszystkie dane poprawnie?
5 sie 2014, o 18:46
Wydaje mi się że tak. Jak chcę kartę zarejestrować klikam rejestracja karty, wybieram karta prepaid i mam pola:
-pełen rachunek karty,
-6 pierwszych cyfr numeru karty,
-4 ostatnie cyfry numeru karty,
-dotychczasowy kod aktywacyjny - tutaj mam wątpliwości co wpisać,
-nadaj pin,
-potwierdź nadany pin,
Tylko po co mam nadawać nowy pin skoro przyszedł w liście. I co wpisać jako dotychczasowy kod aktywacyjny?
5 sie 2014, o 18:51
kod to masz pod naklejka zrywasz naklejke i tam masz 4 cyferki do wpisania, potem nadajesz nowy pin jaki chcesz. wiec jak nie zarejestrowales karty to nic dziwnego ze nie mozesz zaplacic
5 sie 2014, o 18:53
no bo generalnie na ali placimy KARTĄ jak karta jest nieaktywna to nie ma opcji zebys nia zaplacil mimo ze rachunek masz uruchomiony i masz gotowke. to nie przelew bankowy a platnosc karta jak np w sklepie w terminalu :)
5 sie 2014, o 19:04
Wpisywałem ten kod i nie działa.
Próba zmiany numeru PIN nie powiodła się. Wyłącznie użytkownik został zarejestrowany. Zaloguj się do serwisu on-line i spróbuj ponownie zarejestrować kartę.
5 sie 2014, o 19:07
zalogowalbym ci ta karte ale mysle ze jezeli z toba wszystko ok to nie pozwolisz na to :D dziwne ze nie mozesz zmienic pinu, kod bezpieczenstwa na pewno dobry wpisales? te 4 cyfry pod naklejka co widac go dopiero jak pod swiatlo spojrzysz albo na czyms kontrastowym polozysz
5 sie 2014, o 19:13
Tak, wpisałem ten kod jako dotychczasowy kod aktywacyjny. Chyba że źle wpisuję pełen numer rachunku karty i/lub pierwsze i ostatnie cyfry numeru karty

Ale tego się chyba nie da pomylić. Numer karty to ten z przodu, a numer rachunku to ten na który wpłaciłem hajs? Jest on nadrukowany z tyłu karty.