Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez adidasik » 7 lut 2014, o 19:08
Z tego co napisales jest to bardzo niebezpieczne. Wobec tego to co mam wybrac jako forma zaplaty? Nie bede zakladal specjalnie konta walutowego do jednorazowego zakupu.
-
adidasik
-
- Telefon:: Samsung Advance
przez drago68 » 7 lut 2014, o 19:16
Pierwsze zakupy robiłem kartą Visa Electron z mBanku w PLN i spoko.Kilka razy już dawno temu.
Teraz mam w Alior Sync konto PLN i USD oraz karty do tych kont . Wszystko za darmo.
I w tym czasie nie miałem żadnych niespodzianek.
Teraz wszystko jest niebezpieczne, nawet gdy wchodzisz do internetu i ujawniasz swoje dane, także trzeba trochę wyluzować.
-

drago68
- VIP
-
- Pochwały: 86
- Telefon:: Xiaomi RN4
przez TheStrzelec10 » 9 lut 2014, o 00:20
Witam. Chcę kupić sobie g-shocka z aliexpress za 5 dolców i mam pytanie, czy mogę zapłacić jakoś paysafecard? Nie mam żadnych kont bankowych i mieć nie będę.
-
TheStrzelec10
-
- Telefon:: Live
przez rafhi » 9 lut 2014, o 18:21
Witam forumowiczów, pisze z takim troszkę innym aspektem płatności na Aliexpres, a odnośnie tego że znalazłem interesujący mnie produkt ale sprzedawca wszystkiego sprzedaje w ilościach 40,50,100 sztuk. Gdzie wiadomo cena jest jedna i jest to np. 5 tys. dolarów. Byłbym skłonny nawet to zakupić ale mam swoje zasady i najpierw sprawdzam 1 sztukę i tak też bym tu chciał zrobić tym bardziej iż jest to sprzęt elektroniczny. Gadałem ze sprzedawca przesłał mi zdjęcia produktu i zgodził się że pierwszy deal robimy na rozpoznanie na 1 sztukę. No i wystawił mi proformę do zapłaty poza aliexpres bo nie chce zrobić jednej aukcji dla jednej sztuki. Pytanie do Was jak można załatwić ten temat nie ponosząc ryzyka utraty chociażby tych 150 dolarów ( bo tyle kosztuje jedna sztuka - w stosunku do ceny europejskiej jest cena niższa o 50 % dlatego na tym mi zależy) czy korzystacie z jakiegoś escrow ? coś sprawdzonego na formę płatności ? Z góry dzięki za rady.
-
rafhi
-
- Telefon:: nokia e52
przez damian19902612 » 11 lut 2014, o 17:21
Witam , chce zakupić na aliexpress telefon i więcej zakupów nie przewiduje.Posiadam tylko polskie konto w BZ WBK.Jaka opcje do płatności wybrać , założyc karte kredytowa w mbank ?
-
damian19902612
-
- Telefon:: Nokia
przez marx » 11 lut 2014, o 18:44
jak chce sie robić interesy z Chińczykami to wydatek kilku setek dolarów nie moze być granicą nie do przeskoczenia, trzeba ponieść ryzyko na poczet przyszłych zysków.
a dla jednego zakupu to nawet ta kartą co masz zapłacisz.
Wątpię abyś tylko raz kupił, takich osób praktycznie nie ma,jak porównasz ceny z aliexpress i aledrogo to zauważysz ze warto czekać ponad 10 dni na paczkę ale mieć 50% taniej.
Przejdz do pierwszego posta z tego wątku.
-
marx
- Administrator
-
- Pochwały: 270
- Telefon:: Dual sim
-
przez radar_88 » 12 lut 2014, o 15:17
Czy do karty z
- Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
mogę podpiąć konto PayPal i przelewać tam dolary kupione w kantorze??
-
radar_88
-
- Telefon:: RM5 4/64
przez bartazzz » 12 lut 2014, o 15:19
a po co skoro możesz płacić kartą
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
-

bartazzz
- VIP
-
- Pochwały: 100
- Telefon:: Redmi
- ROM: MIUI POLSKA
przez radar_88 » 12 lut 2014, o 16:00
Kupuje też na ebay.com
-
radar_88
-
- Telefon:: RM5 4/64
przez Kyrtap » 12 lut 2014, o 16:01
To podpinasz kartę USD pod PayPal i wtedy ściąga należność bezpośrednio z karty.
Najwygodniejsza opcja, trochę zamawiam z Ebay i zawsze tak robię.
Tapatalk SGS III - i9300
-
Kyrtap
-
- Pochwały: 2
- Telefon:: Samsung
przez ETPlayer » 12 lut 2014, o 19:49
Witam!
Ostatnie częste wizyty na forum skłoniły mnie do zakupów w chinach co za tym idzie chciałbym założyć konto w AliorSync. Jako że nie posiadam żadnego rachunku bankowego chciałbym zapytać czy lepiej będzie założyć konto w AS na siebie czy na któregoś z rodziców? Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie sugerowałem się postem z 1 strony "najlepiej aby dane adresowe były zgodne z naszymi danymi w innym banku". Jak się to ma do kont na (walutomat , aliexpress) najlepiej żeby wszystko było na jedna osobę?
-
ETPlayer
-
- Telefon:: Nokia
przez marx » 12 lut 2014, o 22:25
na aliexpress może mieć dane na inną osobę niż na karcie do płatności
-
marx
- Administrator
-
- Pochwały: 270
- Telefon:: Dual sim