Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez marx » 29 sty 2014, o 14:08

1,64to twój zakup czy jakieś obciążenie?
Nie rozumie twojego pytania.
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez drago68 » 29 sty 2014, o 14:26

franekx1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Po informacji na infolinii Alior Sync, aby rozwiać wszelkie wątpliwości, można w każdej chwili zamknąć konta w PLN jaki walutowe i karty bez dodatkowej karnej opłaty. NIE ma żadnych opłat.

Robbo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W Alior Sync NIE ma żadnych opłat, nawet jak nie płaci się kartą . Prowadzenie kont w PLN i walutowych oraz kart do kont jest bezpłatne.

Autor postu otrzymał pochwałę
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez Robbo » 29 sty 2014, o 15:05

W regulaminie jest, że płaci się za kartę walutową (chyba 10 zł...) jeżeli w pierwszych 6 miesiącach po jej otrzymaniu nie wykona się transakcji.

Ja i LG G2
Robbo
AKTYWNY

Pochwały: 16
Telefon:: Samsung Galaxy Nexus
ROM: MIUI V5

Postprzez drago68 » 29 sty 2014, o 15:11

@Robbo
Może w Alior bank się płaci nie wiem....?
Mój post dotyczy banku Alior Sync i nie ma żadnych opłat, bez względu czy płaci się kartą czy nie i czy konto PLN, czy walutowe!!!
drago68
VIP

Postprzez liseeq » 29 sty 2014, o 16:22

marxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

konto jest w aliorsync
To nie moj zakup kupuje po 200 $ i naliczaja mi tyle..Obrazek
liseeq

Telefon:: LG l7

Postprzez drago68 » 29 sty 2014, o 16:31

Też mam konta w Alior Sync w PLN i USD i robiłem dużo płatności kartą w USD, PLN i ani razu żadnych opłat nie ściągają.
Popytaj na infolinii ...dlaczego.??
Może masz założone konto oszczędnościowe w USD, a nie konto osobiste w USD, ..to co mi się nasuwa do myślenia.

EDIT:
To by się zgadzało :
Spoiler:

Realizacja płatności bezgotówkowej Od każdej transakcji 5 zł w przeliczeniu na USD.
drago68
VIP

Postprzez marx » 29 sty 2014, o 17:08

stosować się do poradnika z 1 strony, mamy wtedy najtańszy sposób płacenia bez różnych ograniczeń i ukrytych kosztów.
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez Pejs » 30 sty 2014, o 22:27

Nie wiem czy czytaliscie nowa wiadomosc na Alior Sync odnosnie zmiany warunków oferty.
31 marca 2014 r. zakończy się program premiujący internetowe zakupy dokonywane kartami debetowymi i kredytowymi oraz za pośrednictwem usługi „Płacę z Alior Sync” (Cashback). Wycofanie programu pozwoli na utrzymanie atrakcyjnych warunków prowadzenia Konta osobistego w Alior Sync, które pozostanie jedynym kontem na rynku oferującym bezwarunkowe „0 zł” za: prowadzenie konta, wydanie i użytkowanie karty debetowej, wypłaty z bankomatów w Polsce i na świecie oraz krajowe przelewy internetowe, w tym 10 przelewów natychmiastowych.

Powiedzcie mi ze źle to rozumiem i dalej bedzie mozna robic zakupy na aliexpress karta(chyba ze to nie dotyczy konta walutowego)?
Pejs

Telefon:: sony

Postprzez drago68 » 30 sty 2014, o 22:40

Normalnie można będzie płacić kartami jak do tej pory.
Alior Sync wycofuje się z tzw. Cashback.
Ponieważ, gdy były wpływy co miesiąc na konto (wypłata,emerytura itp.), płacąc kartą w PLN można było dostać zwrot płatności internetowych kartą, te 5%.
Wyraźnie pisze, że dalej opłaty będą za konta i prowadzenie kart 0 zł.
drago68
VIP

Postprzez Zimmerman » 30 sty 2014, o 23:32

Witam wszystkich

Zapewne niedługo, po przerwie chińczyków, dokonam swojego pierwszego zakupu na aliexpress.
Który kantor polecacie? Walutomat czy kantor alior banku?
Ostatnio poczytałem i sporo ludzi poleca ten drugi, teraz mam wątpliwości, który wybrać.
Jak to jest u Was?
Zimmerman

Telefon:: HTC

Postprzez drago68 » 30 sty 2014, o 23:42

Korzystam : walutomat.pl
Chociaż mam konto w Alior Sync, a nie korzystam z kantoru Aliora.
drago68
VIP

Postprzez Voiti » 5 lut 2014, o 17:34

witam ... posiadam ekonto w mbanku w PLN ... posiadam karte MasterCard Debit ... czy ową karta mogę płacić na ali, posiadając konto w PLN ? czy muszę zakładać wirtualną kartę w USD ??
Voiti

Telefon:: Samsung Galaxy S+

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI