Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

17 lut 2015, o 19:09

Spór to uzgodnienia dwóch stron. Jeśli sprzedawca zgodzi się na full refund bez odsyłania telefonu to dostaniesz pieniądze. Szczerze mówiąc nie liczyłbym na to.
A tak na marginesie, to co to za telefon, nie jakaś podróbka czasami?

17 lut 2015, o 19:11

lg optimus g pro e988
to musiałbym odesłać ?

17 lut 2015, o 19:11

Mozesz podać link do aukcji ?

17 lut 2015, o 19:15

http://www.aliexpress.com/snapshot/6457 ... 5561288096

17 lut 2015, o 19:18

jacek789456 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ale o co Ci chodzi? Chcesz mieć telefon za darmo? Jeśli sprzedawca zgodzi się na full refund po warunkiem odesłania telefonu, to nie przeskoczysz tego.

Kupiłeś refuba, więc czego się spodziewałeś?

17 lut 2015, o 19:18

To jest telefon "odnowiony" , niestety nie wiem jaki jest tok postępowania w tym wypadku i co możesz zrobić.
Ale pisz do Chińczyka , może coś utargujesz.

17 lut 2015, o 20:01

miałem taką sytuację z poprzednim telefonem, że wysłałem na właściwy adres , a sprzedawca napisał że nie dostał telefonu a poczta polska napisała telefon został dostarczony
czy on zaginął czy sprzedawca skłamał ?
w jaki czas przesyłka polecona priorytetem powinna dotrzeć do Guangdong ?

17 lut 2015, o 21:31

Masz dowód wysyłki zeskanuj go oraz pokaż screena mu ,że go odebrał z tymi danymi co Ci podał . A czas jak powinien dotrzeć to nieznany moze być kilka dni a i miesiąc , i ważna rzecz w chinach musi paczkę sam odebrać w urzędzie skoro jest odebrana to po nią był .

18 lut 2015, o 01:35

Napisałem do niego to mi odpisał:
Thanks for your message.
Time of delivery is usually 35-45 business days and sometimes it can take a little bit longer.
we have send the order to you by another shipping company and it will be faster to arrive you , it is on the way to you now , pls wait be patient
and if you can't receive it, we'll give you a fair solution
hope for your understanding
Best regards
Ann
Przy zamówieniu prosiłem go o szybką wysyłkę bo mi zależało ma czasie dlatego zamówiłem przez china post . Po drugie w wyborze wysyłki były tylko china post i EMS za28$.

18 lut 2015, o 11:09

No tak, tyle że "another shipping company" ciągle niewiele mówi. Atakuj dalej - niech poda co to za przewoźnik dokładnie.
Odpowiedz