przez szamangniewko » 19 lis 2014, o 09:36
To akurat prawda w bardzo wielu przypadkach. Dobrze być czujnym, lekko podejrzliwym i dmuchać na zimne.
A tutaj to już możesz zapłacić frycowe za swoje gapiostwo. Faktycznie Ali jak zatwierdzi, to na ostatniej propozycji. Czyli zero do zwrotu. Czyli lepiej będzie teraz anulować (o ile przy eskalacji jest taka opcja, bo nie wiem). Jeśli Ci się to uda, to potem z pewnością będzie możliwość wszczęcia ponownego sporu. Wszak jesteś objęty ochroną kupującego aż do upływu tego okresu.
Eskalowanego sporu nie da się wznowić po jego wcześniejszym odwołaniu, tutaj był brak mojej wiedzy w tym temacie. Jak eskalowany spór zamkniesz to już po temacie. Natomiast z czterech sporów które pozostały, dwa Ali rozpatrzyła po mojej myśli (czyli nie 0.00$ jak zmienił sprzedawca tylko te ~50% jak chciałem na początku) a pozostałe dwa wciąż są nie rozstrzygnięte. Mam nadzieję, że skończą się tak jak wcześniejsze, bo to ta sama sprawa z jednej przesyłki.
Co do czujności w kontaktach z niektórymi sprzedającymi to ten obiecywał że wyśle kasę ASAP ale żebym zakończył spór i potwierdził dotarcie przesyłki. Przecież gdybym to zrobił, nie zobaczyłbym żadnej kasy ani nie miałbym możliwości otwarcia sporu. Osobiście w kontaktach z chińczykami zauważyłem, że stosują zasadę "ostatecznej transakcji", czyli po tej choćby i potop ale trzeba z niej wycisnąć jak najwięcej, bez względu na własną reputację handlową. Być może jeśli handlują zkimś dłużej to nastawienie się zmienia, ale przypadkowego klienta traktują tak, jakby i tak miał więcej nie wrócić.