Mam do Was jeszcze parę pytań - mam nadzieję,że jeszcze Was nie zamęczyłem ... :)
Ali włączyło się do sporu i przesłało mi coś takiego:

Z tego co zrozumiałem proszą , żebym poczekał do 10/01/2018 bo wciąż jestem chroniony.
A po 10/01/2018 jak nie otrzymam przesyłki to mam się zgłosić, bo inaczej majfriend dostanie kasę.
Zastanawiam się tylko nad tym drugim zdaniem "as you request ..." - jasne złożyłem prośbę o wydłużenie czasu ochrony o 21 dni, ale sprzedawca jej nie zaakceptował, więc musiałem założyć spór bo brakowało kilku godzin do wygaśnięcia ochrony.
Czy mimo to Ali samo z siebie wydłuża okres ochrony("so the new purchase protection time will last until 10/01/2018" ), i każe mi czekać do 10.01 i dopiero po tej dacie wysuwać ewentualnie dalsze żądania ?
Bo w zamówieniu, nie widzę nigdzie, że data została wydłużona - jest tylko info, że toczy się spór.
Jakaś rada co mógłbym im odpisać ?
Myślałem o czymś w stylu - "dzięki za odpowiedź, skoro przedłużyliście okres ochrony kupującego (bo sprzedawca tego nie zrobił) to poczekam do 10.01, ale jeśli do tego dnia nie otrzymam paczki oczekuję pełnego zwrotu."