Jak jest w końcu z tymi sporami ? Bo chyba "blondynka jestem"
Po otrzymaniu przesyłki - jeśli wszystko ok to wiem - potwierdzić odbiór i wystawić opinię ale co jak coś jest nie tak?
Koniecznie trzeba najpierw potwierdzić odbiór ? (przecież w takim wypadku z automatu sprzedawca dostanie kasę za towar) czy najpierw próbować się jakoś dogadać ze sprzedawcą a jeśli wymiana wiadomości nic nie da to dopiero dispute?
Właśnie odebrałam przesyłkę z kurtką która miała być zimowa a jak dla mnie to cienizna na letnie wieczory nad naszym morzem

Potwierdziłam odbiór przesyłki i napisałam do sprzedawcy wiadomość że towar nie jest taki jak być powinien (Teraz ta oferta już jest nie aktywna - w nowej są nowe zdjęcia na podstawie których bym w życiu nie kupiła tej kurtki na zimę). Dodatkowo dołączyłam zdjęcie kurtki kupionej, jesiennej i zimowej by widział co za lipę wysyła. Kochany sprzedawca zaproponował mi oczywiście z wielkiego serca rabat 15% na następne zakupy. Nie zgodziła się. Co ja mogę biedny żuczek teraz zrobić? Odbiór potwierdzony .... zakładać spór (jestem już trakcie jednego - przesyłka nie doszła ) czy machnąć ręką? Nie chodzi mi o stratę kasy bo to nie były jakieś wielkie pieniądze ale potrzebowałam kurtki na zimę a dostałam letnią :(