przez widmo82 » 23 maja 2016, o 09:03
Nauczony doświadczeniem innych od dłuższego czasu otwierając większość paczek kręcę unboxingi. Pierwszy przydał mi się miesiąc temu jak otwierałem paczkę w której nie znalazłem HT7Pro a jakiś telefon za $20 i ostatnio nagrałem otwarcie paczki z Xiaomi Mi4 od FANTACY TECHNOLOGY. Telefon bez VAT ale z wadą... rysy w dolnej części obudowy. Nie zakładałem sporu, złożyłem na PW propozycję dogadania się, częściowego refunda. Pierwsza odp. - prośba o zdjęcia (filmik w HD - wszystko widać). Niestety mimo kolejnych wiadomości nie uzyskałem, żadnej deklaracji refundacji za to propozycję odesłania telefonu a oni zapytają się w Xiaomi, dlaczego tak się stało. Czyli korespondencja typowo na zmęczenie klienta.
Ciekawi mnie wasze doświadczenie w tego typu przypadkach. Czy jest sens zakładania sporu w tej sytuacji skoro warunkiem porozumienia wg. sprzedawcy jest odesłanie telefonu? Jak podchodzi do tego aliexpress bo wątpię by spór skończył się porozumieniem, jeśli do tej pory nie udało mi się dojść do porozumienia i konieczna będzie eskalacja sporu. Telefon posiada wszystko co mają inne zestawy sprzedawane jako nowe, nie zauważyłem innych wad poza tymi rysami.
Gdzieś czytałem, że refundy były przyznawane bardzo duże, ale bardziej ciekawią mnie te skrajnie mało korzystne rozstrzygnięcia.
Sprzedam: Xiaomi Miband 2