przez pado » 15 mar 2015, o 10:11
mam taki problem. Kupiłem telefon (niby od sprzedawcy, który ma dobre opinie itd), telefon nie działa. Tego samego dnia co go odebrałem od raz info do sprzedawcy- brak odpowiedzi, i tak co dwa dni pisałem załączając foty i nawet film... zero odpowiedzi. Otworzyłem spór, który kończy się za ok dobę i oczywiście zero reakcji. W sporze podałem, ze zwrócę towar i chcę full refund- w końcu nie chcę nikogo oszukać to i dlaczego mam nie odesłać. No ale coś mam przeczucie, że sprzedawca się nie odezwie i spór zostanie zakończony na moich warunkach i tu powstaje moje pytanie- Ali zwróci mi wtedy kasę zapewne dopiero jak odeślę towar-tak jak podałem w formularzu? ALE jak mam odesłać jak nie mam kontaktu ze sprzedawcą i nie wiem gdzie (zakładając, że się nie odezwie)? I dlatego tak myślę, czy przed końcem sporu nie zmodyfikować go, że chcę full refund ale nie odsyłam fona...tylko pytanie, czy czas zacznie lecieć na nowo? Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym?
PS
Równocześnie złożyłem reklamacje chargeback w banku...jako dodatkowe zabezpieczenie, ale to zapewne potrwa.