odkurzacz w piatek przywiózł kurier - czyli transport - 4 -tego zamówiony a 7 miałem juz u siebie (REWELKA)
pierwsze wrażenie:
cichszy od mojej starej Romby (mam ją juz z 8 lat)
sprząta lepiej przy krawędziach
wjeżdźa na niskie dywany a przynajmniej próbuje , nie zostawia smieci przy krawędzi (jak to robi romba) podczas wjeżdźania,
jak nie może wjechac na dywan to sie cofa , Romba zawisa
i podstawowe sprząta bardzo dobrze zwłaszcza jak za tę kase (z tym że ja mam w 90% parkiety i płytki)
bateria ponad 2h działa .
i minusy
- absolutnie nie radzi sobie nawet z niskimi progami, twardymi podstawami stojaków
- jak sie coś ustawia na pilocie to trzeba zadbać zeby sygnał dotarł przy programowaniu do odkurzacza inaczej pilot sobie a robot sobie , nie powtarza transmisji
co najlepsze kot traktuje odkurzacz jak nowe zwierze domowe (mam juz 3 psy stąd potrzeba codziennego odkurzania z sierści ), obserwuje podejrzliwie i usiłuje delikatnie zaczepiać , zachęcać do zabawy :)
tak wiec teraz Romba sprząta na dole a ilife v7 na pietrze - nie trzeba sprzetu przenosić - żona zadowolona w 100%
dziekuje koledze marx za kody zniżkowe oraz linki do zakupu , a wszystkim za wiedze merytoryczną przekazaną na forum która pomogła mi kupić ilife zamiast kolejnej roomby !!
zobaczymy jak dalej bedzie sie sprawował