Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez newelco » 5 lip 2017, o 04:52

Nie trzeba , nie zapominaj że za każdy telefon osobno płacisz za przesyłkę.
“ Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ”
newelco

Pochwały: 3
Telefon:: mi4c

Postprzez fighter » 5 lip 2017, o 14:18

Widzę że wszędzie polecany jest sprzedawca goldway. Sam brałem od niego już 5 tel zawsze było Oki. Dopóki na moim redmi 3s pojawiła się plamka żółta Plama. Goldway nie odp napisałem na czacie do supportu aliexpress dopiero odp na wiadomość. Odpisał że Plama nie przeszkadza i może wymienić w w ramach gwarancji za 50 USD ponieważ telefon miałem ponad 7 dni ;). Napisałem na forum tel china gdzie jest przestawiciel ludzie pisali ze takie coś gerbest wymienia za darmo w ramach gwarancji wina kleju. Sony Apple również na forum miui znalazłem wątek gdzie Oby też naprawilo to w ramach gwarancji. Skontaktowałem się z przedstawicielem goldwaya w Polsce. Zaproponował wymianę w Polsce Ekran 100 zl plus wymiana 60. Tak zrobiłem jednak koszt wyniósł mnie 200 zł umówiliśmy się że koszty podzielimy na pół. To mój jedyny tel nie było mi na rękę czekać 3 miesiące na naprawę plus pewnie bym musiał zapłacić wat. Co kompletnie było nie opłacalne z dnia na dzień Plama robiła się większą i coraz ciemniejsza z jasnej żółtej zrobiła się brązowa. Gdy wymieniłem ekran napisałem do przedstawiciela że nie jednak nie mogę mi zwrócić pieniądzy w zamian mogą dać 3 Usd zniżki na następne zamówienie ;-) Nie chce by post została odebrany jako żal tylko chciałem pokazać jak wygląda gwarancja dodam że tel ma koło 10 miesięcy. Gdyby to była polska skorzystał bym z rękojmimi niestety w chinach to nie działa. Utwierdzilo mnie to w przekonaniu że jak kupować tel to lepiej w sprawdzonych sklepach jak np
gerbest czy banggod

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Autor postu otrzymał pochwałę
fighter

Pochwały: 2
Telefon:: asus

Postprzez newelco » 5 lip 2017, o 19:25

Niestety tak to już jest , Twój wpis nie jest pierwszy o takim traktowaniu "gwarancji". Powiedzmy sobie szczerze u tego sprzedawcy nie ma praktycznie żadnej gwarancji .Goldway wygrywa tym że ma w sumie najtańsze oferty bez vatu - nic więcej ( chyba że coś się zmieniło ) . Z drugiej strony , dla mnie gwarancja jest nieistotna, naprawię itd we własnym zakresie.Dlatego póki ma nowe nie refurby kupuję u Niego.
“ Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ”
newelco

Pochwały: 3
Telefon:: mi4c

Postprzez onelove » 5 lip 2017, o 19:53

fighter napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No tak wszystko jest OK dopóki trafimy na sprawny egzemplarz przy zakupie. To są te właśnie zaoszczędzone pieniądze. Jeśli coś wyjdzie wtedy trzeba dopłacić.
onelove

Pochwały: 6
Telefon:: Myphone

Postprzez valgir » 6 lip 2017, o 09:44

ale zdajecie sobie sprawe, ze malo ktory producent nawet na telefon kupiony w polsce uzna gwarancje przy takiej wadzie? Wiekszosc powie, ze to cecha konstukcyjna i odrzuci gwarancje. Tak samo wyglada np. z bad pixelami w nowych telewwizorach itd.

Mialem zolta 1 cm plame w Xperii i tez zostala odrzucona mimo przepychanek z serwisem z Warszawy. Ogolnie wszystkie rzeczy zwiazane z wyswietlaczecm sa bardzo problemowe.
valgir

Telefon:: motorola

Postprzez AnimalPL » 6 lip 2017, o 10:06

valgir napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

odnosnie bad pixeli.....to mam redmi note 4 global z banggood. Zauwazylem po tygodniu ze ma 3 bad pixele widoczne tylko na ciemnym tle.....Porobilem foty. Zaproponowali mi zwrot 35$. PRzyjalem, bo to i tak jakos baardzo nie przeszkadza, a nbie chce wysylac telefonu do chin by zniknal na dluzej. Nie bylo problemu, szybka odpowiedz. JEstem zadowlony. Lepiej dorzucic te kilka $ i kupic w dobrym sklepie.
AnimalPL
AKTYWNY

Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Postprzez fighter » 6 lip 2017, o 12:46

valgir napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Poczytaj wcześniej jak pisali userzy. Gerbest naprawia bez problemu banggod również. A także Marki typu Sony Samsung czy Apple

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
fighter

Pochwały: 2
Telefon:: asus

Postprzez tom4sz » 6 lip 2017, o 15:46

Witam telefon zamówiony 29.06 wysłany 30.06 i nic tracking nic nie ruszył do tej pory .
Miał ktoś taką sytuację ?
Obrazek
tom4sz

Pochwały: 1

Postprzez tymbark » 6 lip 2017, o 15:52

No on dopiero ruszy jak telefon dojdzie do UK i pójdzie do Polski , powinieneś mieć drugi numer na przesyłkę z Chin do UK szukaj na aliexpres w wiadomości prywatnej od goldiego
tymbark

Pochwały: 10
Telefon:: RN4 4/64
ROM: miuipolska

Postprzez tom4sz » 6 lip 2017, o 15:56

Ten numer prowadzi do Anglii tak miałem dwa tygodnie temu , kiedy zamawiałem poprzedni telefon . Potem dostałem drugi numer do Polski.

Mój Nr Zamówienia ID: 84976316671761
Ostatnio edytowano 6 lip 2017, o 17:24 przez tom4sz, łącznie edytowano 1 raz
tom4sz

Pochwały: 1

Postprzez avatar.avatar » 6 lip 2017, o 15:58

Ja zapłaciłem też 29 i nawet wysyłki nie mam jeszcze :(

Wysłane z mojego Lenovo TAB S8-50LC przy użyciu Tapatalka

Postprzez swiecki45 » 6 lip 2017, o 17:11

Również 29 czerwca kupiłem z wysyłką DHL i tylko dostałem 30 czerwca z Aliexpress informację że niby wysłany.Żadnego dodatkowego nr wysyłki zbiorczego pakietu do Anglii nie dostałem.Goldi, trzeba sprawdzić wysyłki z tego dnia bo już trzech nas się zebrało.Mój nr zamówienia:84831000229571 Niech nikt tu głupio nie komentuje bo są tacy że lubią byle wpisem zabłysnąć.Za przesyłkę DHL płaci się 20 dolarów aby szybko dotarła i aby można było znać miejsce przesyłki w danym okresie....Pozdrawiam.
swiecki45

Telefon:: LG

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić