przez Alyaa » 3 kwi 2017, o 15:20
Osobiście apeluję, bo widziałam tu przedstawiciela sklepu, by przywrócić darmową, zwykłą wysyłkę telefonów. Zaznaczyć wyraźnie iż ona nie chroni przed vatem. Sama zastanawiam się nad kupnem jakiegoś tańszego telefonu. Byłam przekonana do tej pory by kupić u Goldwaya - nie chodzi już nawet tyle o cenę, co o fakt, że wiadomo co się kupuje. Jednak kurier jest za drogi. SSM miał sens opłata, bo nie było vatu. Z vatem to wolę standardowo przez pocztę polską (WER Zabrze - przechodzą różne rzeczy bez CE normalnie, nawet nie rozklejają paczek). Na razie telefon męża działa, więc sam zakup będzie pewnie za jakiś czas. Jak coś mam innego sprawdzonego sprzedawcę (ceny bardzo podobne), który tak opisuje przesyłki, że czasem i vat omijają. Myślę, że sporo osób by kupiło zwykłą wysyłką darmową, bo kupując poza UE zawsze się trzeba z vatem liczyć. Widziałam iż ludzie tu pisali iż można taniej kupić np na olx, ale uważam, że więcej osób woli jak ja mieć telefon nowy od sprawdzonego sprzedawcy niż jakieś naprawiane używki taniej jako nówki (a ile tego jest wystarczy zobaczyć np na allegro w komentarzach).