Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez bartazzz » 16 sty 2017, o 12:02

ciusma napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

aze.pl to byłe xiaomi.com.pl i nie ma dobrych opinii w necie. Poszukaj
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
bartazzz
VIP

Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez marcoos1 » 16 sty 2017, o 12:08

ciusma napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U goldiego na tej aukcji można kupić za 133$ +10$ (SSM, żeby uniknąć VAT) czyli 143$ (niecałe). To daje ~590zł
W tym aze (pomijając jego reputację) kupujesz za 760zł.
Czyli to niezupełnie 120zł. A czy będziesz miał mniej problemów z egzekwowaniem gwarancji to nie jestem pewny.
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez kosmogator » 16 sty 2017, o 12:11

Naprawdę potrzeba sporej dozy żarliwości aby wierzyć, że jak się kupi od polskiego pośrednika (pomijając naturalnie duże sieciówki), to gwarancja będzie lepsza. Polscy pośrednicy mają tę samą chińską roczną gwarancję co detaliczni kupujący. Niektórzy z nich w nadziei na zwiekszenie sprzedaży deklarują czasami bohatersko, że kolejny rok biorą na własną klatę (albo bajerują że kupując 100 czy 200 telefonów na rok, WYNEGOCJOWALI w Chinach 2 lata gwary, naprawdę można się czasami ubawić). I ja widzę dwa realne rozwiązania dla tego dodatkowego roku gwarancji:
- po około roku sprzedawca nie działa już pod starą marką, tylko ją zmienia na jakąś "nowszą";
- w razie zgłoszenia roszczenia gwarancyjnego po ponad roku, okazuje się, że telefon był zalany lub użytkowany niezgodnie z jego przeznaczeniem i roszczenie nie może być uwzględnione.

Natomiast w trakcie pierwszego roku, końcowy kupujący wyśle telefon do pośrednika, a ten odeśle go do Chin. Być może dla polskiego pośrednika pierwszoplanowym celem nie jest zarabianie, a uszczęśliwianie innych telefonami. Wtedy zapewne natychmiast wyśle końcowemu kupującemu nowy telefon. Nie będzie czekał na decyzję chińskiego sprzedawcy i ewentualne odesłanie przez niego telefonu. Możliwe.

Plusy z kupowania u pośrednika są takie, że telefon ma się szybciej oraz wiadomo, że nie dostanie się cegły lub pustego pudełka o ile odbiera się osobiście. Ale gwarancja to raczej na minus niż na plus (rok rozpoczął się wcześniej, bo to pośrednik zamawiał ten telefon i nie wiadomo kiedy).
Wieczność bywa naprawdę długa. Szczególnie pod koniec.
What goes around, comes around.
kosmogator

Pochwały: 24
Telefon:: Samsung

Postprzez ciusma » 16 sty 2017, o 12:38

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie wiem jak wyszła taka cena. Mi jak nie patrzec za grafitowy wychodzi 156.46$ - refound. Sprawdze jeszcze w domu bo tu mam francuskie IP.

Co do gwarancji to dzieki bardzo za wszystkie odpowiedzi, były wystarczajaco przekonujace.
pozdrawiam
ciusma

Telefon:: Jijayu

Postprzez marcoos1 » 16 sty 2017, o 12:58

Pisałem o wersji standard silver white (złoty jest nawet tańszy o 2$)
marcoos1
VIP

Postprzez krzychu8888 » 16 sty 2017, o 14:53

Chłopaki pomóżcie !

Dziś przyszedł do mnie Redmi NOTE 4 i nie działa ! Tzn trzymam POWER tel startuje , pokazuje logo "MI" wisi.. restart i znowu to samo.. i tak w kółko ;/

@Goldway co Ty radzisz ?
krzychu8888

Telefon:: Galaxy S5

Postprzez zwierze » 16 sty 2017, o 14:56

Pewnie soft "wypadł"
zwierze

Pochwały: 1
Telefon:: elefone

Postprzez krzychu8888 » 16 sty 2017, o 15:06

jak to teraz naprawić ?
krzychu8888

Telefon:: Galaxy S5

Postprzez tdomanek » 16 sty 2017, o 15:11

Proszę o pomoc. Udało mi się zamówić dzisiaj od Goldway'a telefon Xiaomi 3s International za 131.99$. Dodałem do tego przesyłkę SSM i wyszło razem 141.46$. W trakcie płatności kwota wzrosła do 174,46$. Okazało się telefon "zdrożał" do 164,99$. Na pewno zamówiłem wersję za 131,99$. Można to sprawdzić przy moim zamówienieniu, jest tam info "GlasFilm with gifts". A ta wersja jest za promocyjną kwotę od 16go stycznia. Domyślnie w aukcji nie da się zamówić tej opcji ze względu na ograniczoną liczbę sztuk.

Proszę o szybką pomoc bo są 24h na dokonanie płatności.

Tutaj robiłem zamówienie:
https://www.aliexpress.com/store/produc ... 0.0.2AH5rV

Wyraźnie jest napisane:
16th Jan 00:00 - 17th Jan 23:59 (GMT-8), Redmi 3s Pro Prime(32GB Version) Spring Festival Special Offer!
1. Bundle " Glass Film Add Gifts", just need $131.99, Limited Offer ,Only 10-15pcs Per day,First come, First Get

Mi udało się zamówić promocyjną sztukę, tylko teraz chciałbym za moje zamówienie zapłacić właściwą kwotę :)
tdomanek

Telefon:: S3

Postprzez blue_voyager » 16 sty 2017, o 15:26

Po prostu nie załapałeś się na promocję, sam piszesz, że ilość jest ograniczona.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez clorox » 16 sty 2017, o 15:27

@krzychu8888 Wejdź w recovery z zrób factory reset.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Postprzez marcoos1 » 16 sty 2017, o 15:27

Nie udało ci się zapłacić zanim się skończyły. Wiele razy widziałem (brałem udział) promocje, gdzie musisz zapłacić zanim zanim skończy się limit. Jest np 15 sztuk to pierwsze 15 osób, które zapłaci ma w promocyjnej cenie a następni cena już normalna.
marcoos1
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić