Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez krasnal23 » 24 maja 2016, o 12:14

Witam, przymierzam się do zakupu Xiaomi mi4 od Goldwaya i w związku z tym mam kilka pytań. Pisałem na fanpage, ale bez odpowiedzi. Na aukcji jest obecnie tylko wersja FDD. Czy ta wersja będzie działała w Polsce bez problemu z 2G, 3G i LTE? Na aukcji jest napisane, że to wersja na Chiny. Przejściówka do ładowarki będzie dołączona do paczki, jeśli zdecydowałbym się na zakup? I jak obecnie sprawa wygląda z VAT-em? Jest możliwość wysyłki z Europy?
krasnal23

Telefon:: ZTE

Postprzez tpawel » 24 maja 2016, o 12:37

2 posty wstecz masz informację o VAT.
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Postprzez piciuok » 24 maja 2016, o 17:04

zamówiłem i ja z eu express i czekam. od soboty wisi na francji, a mogłoby już przyjść...

https://track.aftership.com/sfb2c/994324226202
piciuok

Telefon:: xr3

Postprzez HongKong_Goldway » 25 maja 2016, o 03:11

MarekSha napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeśli sprzedajemy wersje odnawiane(refubrished) zawsze oznaczane jest to w tytule aukcji.
Xiaomi Mi4 o których mowa są fabrycznie nowe.

krasnal23 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak, będzie działać bez problemu w Polsce, ponieważ obsługuje częstotliwości używane w naszym kraju.

piciuok napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Paczka będzie niedługo, jeśli jeszcze nie w tym tygodniu to na początku kolejnego.
HongKong_Goldway
AKTYWNY

Pochwały: 48
Telefon:: Xiaomi, LeTV.

Postprzez piciuok » 25 maja 2016, o 09:07

Panie goldway, mam pytanie: zamawiałem dwa telefony płacąc dwa razy za przesyłkę, a mam jeden numer trackingowy. Prawdopodobnie przyjdą dwie paczki, bo podobno nie wysyłają z chin więcej niż 1 sztuki w paczce. Jeśli jednak są 2 w jednej, mogę domagać się zwrotu za jedną z przesyłek? Zawsze by to było na szkiełko / pokrowiec :)

Co do samego softu, mam zgodę na odblokowanie, teraz tylko pytanie - czy z jednego konta mogę odblokować dwa telefony? ;d

Pozdrowionka
piciuok

Postprzez tpawel » 25 maja 2016, o 10:59

Jeśli to eu express to nie masz co liczyć na zwrot, nawet jeśli są w jednej paczce to one przechodzą odprawę celną normalnie, która jest naliczana od wartości a nie od szt.
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Postprzez HongKong_Goldway » 25 maja 2016, o 13:39

piciuok napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Niestety nie możesz domagać się zwrotu, koszty SELLER'S SHIPPING METHOD to nie tylko koszt przesyłki, ale też odprawy, opłacenia podatku itp. Generalnie jest zasada 1 sztuka=1 opłacenie wysyłki, 2 sztuki = wysyłka x2.
Drugiego pytania nie bardzo rozumiem.
HongKong_Goldway
AKTYWNY

Postprzez Katto » 25 maja 2016, o 15:18

Czy kupując telefon z tej aukcji [1] i wybierając Sellers Shipping Method daje gwarancję braku VATu?

[1] http://pl.aliexpress.com/store/product/ ... 50000.html
Katto

Telefon:: Bratek

Postprzez HongKong_Goldway » 25 maja 2016, o 15:25

Katto napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak :-)
HongKong_Goldway
AKTYWNY

Postprzez piciuok » 25 maja 2016, o 17:17

Dzięki za jasne wyjaśnienie :)

Drugie pytanie tyczy się bootloadera (en.miui.com/unlock/), czy mając już zgodę na unlock mam nielimitowaną ilość prób odblokowania. Dopytam może u nich :)
piciuok

Postprzez atoh » 25 maja 2016, o 19:23

Pochwalę się swoją przygodą z Goldwayem - w telefonie padł w tym samym czasie dotyk oraz gniazdo jack. Po uzgodnieniu kilku kwestii, odesłałem telefon na gwarancję opisując obie usterki. Po odesłaniu telefon, sprzedawca napisał, że telefon jest zalany i naprawa będzie mnie kosztować 34$ dolary. Napisałem o tym na forum, przedstawiciel Goldwaya porosił mnie o podanie numeru zamówirnia na priv. Napisałem numer zamówienia, na tym kontakt z przedstawicielem się urwał. Przełknąłem tę zniewagę, bo pomyslałem sobie - najważniejsze to odzyskać telefon. Po wpłacenie tych 34$ telefon faktycznie wrócił, ze sprawnym dotykiem,oraz NADAl NIEDZIAŁAJĄCYM GNIAZDEM JACK. Jak dla mnie trochę niepoważne postępowanie, jutro otwieram spór i żądam zwrotu części kasy, aby nparawić jacka w Polsce. Ogólnie jak dla mnie, goldway ma sporego minusa.
atoh

Pochwały: 7

Postprzez naphozord » 25 maja 2016, o 20:30

goldway , proszę o informację na temat przesyłki 75181647806394 numer zamówienia . Pozdrawiam
naphozord

Telefon:: 733959071

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić