Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
Odpowiedz

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

18 maja 2016, o 23:22

To jedno i to samo, bo przecież logujesz się adresem e-mail :)

19 maja 2016, o 07:30

kosmodrom napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ale dostałeś świstek z UC z pytaniem o dokumenty?

Nie, nic, przy paczce też nie było żadnych dokumentów z celnego
http://emonitoring.poczta-polska.pl/?nu ... 57564857SG

19 maja 2016, o 08:46

26 maja wróci to 5% ubezpieczenie?

19 maja 2016, o 08:47

A co ma sie stac 26-go?

19 maja 2016, o 08:50

npremium napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A niby skąd takie wieści?

19 maja 2016, o 11:33

pytam się poprostu. Prawdopodobnie będzie 15% casbacku z planet plus więc chętnie połączyłbym to z 5% ubezpieczeniem od VAT bo jak nie będzie to nie mam sensu czekać tylko kupie poza Ali...

20 maja 2016, o 06:07

Dzisiaj i ja otrzymałem zwrot vatu od Goldway. zwrot mniejszy o ~2$ w stosunku do kwoty wynikającej z pomnożenia wartości zamówienia *23%. Niby nie jest to dużo ale jest po prostu niezgodne z umową i zostaje nieprzyjemne uczucie. Poza ubezpieczeniem paczki oczywiście przyszły szybko i sprawnie więc przynajmniej na tym polu wszystko ok.

20 maja 2016, o 18:34

Witam wszystkich,
właśnie noszę się z zamiarem zakupu telefonu od goldiego z tej aukcji: http://es.aliexpress.com/store/product/ ... eId=311331

Jako, że pierwszy raz zamawiam telefon z ali, chciałbym się dowiedzieć czy wybór SELLER’S SHIPPING METHOD zapewni 100% pewności braku naliczenia VAT (aukcja nie widnieje w zakładce EU EXPRESS na ali)
Druga sprawa to optymalizacja kosztów tzn. macie jakieś info o cashback, kuponach itd. ? ;-)

20 maja 2016, o 18:43

machaczkala napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

100% pewności braku naliczenia VAT daje tylko zakup z EU warehouse.

20 maja 2016, o 20:50

Albo odprawa celna w trakcie podróży przesyłki. Tak jest w tym wypadku. To jest eu express wg mnie.
Zaplacilem dzis VAT za telefon objety ubezpieczeniem.czy zamiast zwrotu kasy mozna byloby sie dogadac o rabat w tej kwocie na kolejne zakupy? Bede kupowal chyba w przyszlym tygodniu nastepny telefon i w sumie po co ten paypal angazowac w takim przypadku

21 maja 2016, o 22:22

Witam,
noszę się z zamiarem kupna u Goldiego Xiaomi Mi4, ale... czytam sobie ostatnio strony wykopowe, a tam piszą, że we wszystkich sklepach obecnie są wersje "składakowe" tzn. składane w fabryce z części, które wróciły z serwisu. Nie orientuje się ktoś jak to jest na HK Goldway i czy w ogóle z tymi składakami jest coś na rzeczy?
Pozdrawiam,
Marek

21 maja 2016, o 22:33

Jak sie nie mylę, to Goldway miał takie aukcje ale oznaczone jako refurb...
Ps. Kupowanie Mi4 ma sens? :P
Odpowiedz