Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez arti.sa » 12 maja 2016, o 11:19

Czy jest szansa na dodanie do EU express redmi3 note pro 2/16gb?
arti.sa

Telefon:: mi4c, cool1
ROM: miui, eui

Postprzez hard2code » 12 maja 2016, o 12:32

Faktycznie wycofuję pytanie o liste odsttepnych w EU Express - jednak zadałem następne. Szkoda że ta metoda jest taka droga ale jeszcze większa szkoda że zamawiając 2 szt płaci się 2 razy tyle samo. A przecież paczka w kosztuje praktycznie tyle samo a przepakowanie niewiele więcej.
W dodatku widzę żę deklarowny czas przesyłki to prawie miesiąc co dobija jakąkolwiek senownośc tej operacji..
Jednym słowem nieopłacalny biznes zwłaszcza dla tańszych telefonów.
Ip5->l920->m7->rn2->z9->g5-UTouch->RN3Pro->Mi5 Kilka słuchawek na zbyciu w dobrej cenie
hard2code

Telefon:: iphone 5 / Note II
ROM: CyanogenMond 12.1

Postprzez Next97 » 12 maja 2016, o 12:34

hard2code napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To nie kupuj...
Ja kupiłem Mi4, przyszedł w 2 tygodnie kurierem i jestem bardzo zadowolony.
Next97

Pochwały: 3

Postprzez tpawel » 12 maja 2016, o 12:37

Kupujesz dwa telefony to one idą w osobnych paczkach. Dlatego masz dwie oplaty do zaplaty. Dodatkowo za kazdy telefon oni placą odprawę celną
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Postprzez zygby » 12 maja 2016, o 14:35

A ja mam takie pytanie, dlaczego wystawiacie na aukcji telefony w kolorach, których nie macie na stanie? Po tych wszystkich pochwałach na forum liczyłem na szybką wysyłkę, a tu po kilku dniach od zapłaty okazuje się że telefonu w zamówionym kolorze nie ma.
zygby

Pochwały: 1

Postprzez hard2code » 12 maja 2016, o 21:56

To nie kupuj...
Ja kupiłem Mi4, przyszedł w 2 tygodnie kurierem i jestem bardzo zadowolony.[/quote]

Sorry ale 2tygodnie to żadna rewelacja - z Goldway większość telefonów idzie tyle ( no powiedzmy do 3 tyg :)
A Mi4 kupiłem z itemami i to była znacznie lepsza ( tańsza) opcja :P
Ip5->l920->m7->rn2->z9->g5-UTouch->RN3Pro->Mi5 Kilka słuchawek na zbyciu w dobrej cenie
hard2code

Postprzez hard2code » 12 maja 2016, o 22:02

tpawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No i to wcale nie musi być oczywiste ! Pytałem o to już kiedyś w sklepie bo chciałem na 2 różne adresy i kazali mi zrobić 2 oddzielne zamówienia ( co pozbawiało mozliwośic zrealizowania kuponu :(

A już zwłaszcza jesli wysyłka jest kurierem to na PEWNO jest wysłany do gdzieś na teren UE w jednej paczce a z UE też znacznie taniej jest wysłać JEDNĄ paczkę. Więc jeśli sklep oszczędza na takiej wysyłce to mógłby chociaż dać jakiś discount na dwu ( lub więcej ) telefonach ...
hard2code

Postprzez lukros » 13 maja 2016, o 18:00

Czy ktoś również narzeka na ociąganie się sprzedawcy w sprawie zwrotu zapłaconego VATu? Kontakt ze sprzedawcą z Ali nikły, z polskim supportem też, czas ochrony dobiega końca i za parę dni będę zmuszony otworzyć spór..
lukros
AKTYWNY

Pochwały: 13
Telefon:: ZUK Z2
ROM: AEX 5.4

Postprzez cieplasek » 13 maja 2016, o 20:35

Ja też mam mieszane uczucie bo na zapłacone vacie miałem tylko numer pozycji magazynowej bez numeru przesyłki. Dosyłałem list z UC z opisanym numerem przesyłki i numerem magazynowym. Na początku Goldi chciał innego potwierdzenia ze został zapłacone VAT. Ale po kilkunastu wiadomościach i wysłaniu pisma do supportu w Polsce napisał że zapłaci ale nie odpisał kiedy.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
cieplasek
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: Cool1
ROM: LeeRe

Postprzez cieplasek » 13 maja 2016, o 20:59

A może ktoś już dostał zwrot. Jak nie to napiszcie ile czekanie. Ja od pozytywnej opinii czekam 2 dzień. Może się coś ruszy jak będzie więcej wpisów

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
cieplasek
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: Cool1
ROM: LeeRe

Postprzez paw1470 » 13 maja 2016, o 22:35

dostałem zwrot na paypal. wysłali 35$, ale paypal zostawił mi 32,98. Najpierw wysłałem kartkę a4 od celników ale tam nie było numeru przesyłki. Potem wysłałem skan "kartki należnościowej" czyli tego co jest na paczce bo tam był numer przesyłki. Konto na jakie mają wysłać podałem 5 maja. 9 maja dostałem "Ok, please wait. Thanks". 12 maja dostałem zwrot. Tylko że paypal na swoje opłaty zostawił sobie 2,02$
paw1470

Telefon:: sony

Postprzez basswitek » 14 maja 2016, o 07:36

mogli bez prowizji wysłać przelew "dla rodziny", chyba że nie mieli dolarów na Paypalu i musieli płacić kartą, wtedy się wybiera kto pokrywa koszty
basswitek
AKTYWNY

Pochwały: 31
Telefon:: Xiaomi mi4c

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić