• Reklama

GPS tracker GT02A

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez bar4u » 13 gru 2016, o 23:20

Dziś nawet konfigurowałem nowy i kask zwykle bez problemu. Konfigurację APN zrobiłeś?

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
bar4u
AKTYWNY
 
Posty: 295
Dołączył(a): 14 paź 2013, o 22:10
Pochwały: 6
Telefon:: MI4C
ROM: miui PL

Reklama

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez woynitt » 15 gru 2016, o 23:12

Działa :)
Apny miałem ustawione, ale okazało się, że nie chwytał zasięgu GPS i na http://www.gpswox.com oraz http://gps-trace.com/ łączył się ale nie podawał lokalizacji
Postawiłem swój serwer na Traccar i pięknie wyszło mi to w logach.
Działa na VirginMobile oraz Orange bez problemu.

Podam kilka komend, których nie było w instrukcji a mogą się przydać innym:

Check firmware version VERSION,666666#
Check status STATUS,666666#
Check parameters PARAM,666666#
Check simple parameters SCXSZ,666666#
Check GPRS GPRSSET,666666#
woynitt
 
Posty: 0
Dołączył(a): 13 gru 2016, o 23:01
Telefon:: Huawei

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez lapawwa » 16 gru 2016, o 20:11

Witam,

Jestem na forum nowym użytkownikiem więc witam wszystkich! ;-)

Próbuje skonfigurować trackera... Jak to skonfigurować pod stronę GPS-TRACE czy polecacie coś innego?

Pozdrawiam
lapawwa
 
Posty: 0
Dołączył(a): 16 gru 2016, o 19:57
Telefon:: Xiaomi Note 3 Pro
ROM: Miui

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez lapawwa » 18 gru 2016, o 18:55

woynitt napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



Koledzy jesli chodzi o strone GPS Trace Orange:

1. Ustawiamy APN dla np. NJU Mobile : APN,666666,Internet,Internet,Internet#
2. Ustawiamy w trackerze komendę: SERVER,666666,0,193.193.165.166,20488,0# (generalnie ta stronka używa innego portu dla GP02A a TK110
3. Wchodzimy na stronę, tworzymy konto, logujemy się i wybieramy opcję GO TO TRACKING
4. Naszym oczom ukazuję się mapa wybieramy lewy dolny dół ikonę człowieka z plusem (dodawanie urządzenia)

5.
a) nazwie piszemy co chcemy
b) numer telefonu z prefixem np: +48111111111
c) wybieramy urządzenie TK110
d) unikalne ID to: 11 ostatnich cyfr i przed nimi dodajemy 0 np: 0270111111111 co daje nam razem 12 cyfr.
e) hasło do urządzenia wiadomo np domyślne : 666666

generalnie tak skonfigurowane urządzenie musi działać. Nie wiem dokładnie czym się różni GT02A od TK110 ale urządzenia które jak kupiłem na ali są GT02A ale w serwisie widzi go i działa jako TK110.
lapawwa
 
Posty: 0
Dołączył(a): 16 gru 2016, o 19:57
Telefon:: Xiaomi Note 3 Pro
ROM: Miui

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez sliver003 » 23 gru 2016, o 09:33

Kończy mi się ważność obecnej karty i muszę coś wybrać. Dlaczego w VirginMobile nie brać #FREEMIUM? W tej taryfie z tego co widzę to pakiet 300MB jest na rok bez możliwości doładowania jednorazowego. Później tylko pakiet 300MB/4zł na miesiąc. Dobrze myślę?
sliver003
 
Posty: 9
Dołączył(a): 19 paź 2015, o 09:42
Telefon:: LG

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez JDStar » 23 gru 2016, o 09:40

#Freemium jest na pół roku automatycznie przedłużane, potem wymaga kliknięcia i znowu pół roku - i teoretycznie tak w kółko.
Ja używałem tego i 300MB spokojnie wystarcza na cominutowe zrzuty na serwer.
Odceglanie/ożywianie telefonów. Polonizacja chińskich telefonów / ROM'ów.
Avatar użytkownika
JDStar
AKTYWNY
 
Posty: 216
Dołączył(a): 3 gru 2012, o 15:43
Lokalizacja: Tomaszów Lub.
Pochwały: 20
Telefon:: Leeco Le Pro3 x722

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez mkaczorowski » 24 gru 2016, o 16:21

Czesc, tez mialem problemy z ustawieniem GT02A, A i chybab najpierw trzeba zadzwonic na nr tel karty sim wlozonej do GPS, nie mozna zapomniec o wlasciwym ustawieniu timera (Timer,666666,,30#) w tym przypadku 30s

Skonfigurowalem u siebie i wszsytko jest ok:

Ustawienia tracker gt02a dla sieci play I serwera http://gps-trace.com/ jako urzadzenie wybrac tk110 numer id 0+11 ostatnich cyfr imei.

APN,666666,internet# ustawienia dla play
Server,0,193.193.165.166,20488,0# serwer dla http://gps-trace.com/ trzeba zalozyc u nich konto (darmowe)
Timer,666666,,30# co jaki czas jest aktualizowana pozycja
Gmt,666666,e,1# zmiana strefy czasowej, pokakzuje prawidlowy czas przy uzywaniu komendy (url)
Url,666666# nawet jesli serwer nie jest skonfigurowany gps odsyla sms z linkiem do mapy google z aktualna pozycja.


sms zwrotne z urzadzenia dochodza po okolo 30s
Ostatnio edytowano 24 gru 2016, o 16:33 przez mkaczorowski, łącznie edytowano 3 razy
mkaczorowski
 
Posty: 0
Dołączył(a): 24 gru 2016, o 16:14
Telefon:: microsoft 640xl

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez Freeq » 28 gru 2016, o 13:07

Witam jestem świeżutki na forum oraz posiadaczem GT02A :-) mam kilka pytań.

1. Czy to urządzenie nie rozładuje mi akumulatora jeśli auto będzie stało tydzień lub dwa nieużywane?
2. Jakiego operatora sieci wybrać? Zależy mi na tym aby raz włożyć kartę, skonfigurować, i zapomnieć na rok. Aby nie trzeba było co chwilę doładować konta lub aktywować jakieś pakiety.
3. Która strona będzie najlepsza i darmowa do śledzenia pozycji auta?

Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Freeq
 
Posty: 0
Dołączył(a): 28 gru 2016, o 13:02
Telefon:: Lenovo ZUK Z2

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez bar4u » 28 gru 2016, o 13:08

1. Nie
2. Virgin
3. Gps-trace.com

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
bar4u
AKTYWNY
 
Posty: 295
Dołączył(a): 14 paź 2013, o 22:10
Pochwały: 6
Telefon:: MI4C
ROM: miui PL

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez Freeq » 28 gru 2016, o 13:14

Coś więcej o Virgin? Jakaś konkretna taryfa? Pakiet? Karta pre-paid rozumiem?
Freeq
 
Posty: 0
Dołączył(a): 28 gru 2016, o 13:02
Telefon:: Lenovo ZUK Z2

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez bar4u » 28 gru 2016, o 13:19

Freemium , kupujesz starter, doładuj za 5 zł i na rok spokój

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
bar4u
AKTYWNY
 
Posty: 295
Dołączył(a): 14 paź 2013, o 22:10
Pochwały: 6
Telefon:: MI4C
ROM: miui PL

Re: GPS tracker GT02A

Postprzez Freeq » 28 gru 2016, o 13:25

A na poprzedniek stronie pisałeś aby nie brać FREEMIUM tylko zwykłą ofertę... To już nie rozumiem
Freeq
 
Posty: 0
Dołączył(a): 28 gru 2016, o 13:02
Telefon:: Lenovo ZUK Z2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama