Geekbuying
Odpowiedz

Geekbuying i preorder -proszę nie zamawiać

20 mar 2016, o 13:11

Witam
Chciałem opisać swoją przygodę z Geekbuying
Zamówiłem preorder pewnego telefonu i cierpliwie czekałem do daty zakończenia przedsprzedaży z myślą że zaczną wysyłkę przedmiotów jednak otrzymałem maila że muszę dopłacić 15$ gdyż jest duże zainteresowanie i nioby producent podniósł cene itd...
Bardzo nieuczciwe zagranie ....
ja opłaciłem 15$ i czekam
Co prawda paczkę wysłali i zobaczymy kiedy przyjdzie ...
Ale naprawę ostrzegam przed tym sklepem gdyż takie działanie nie jest uczciwe ... A czas realizacji pozostawia wiele do życzenia
Jest wiele sklepów które oferują lepszą obsługę i nie ma się co napalać na 5-10$

Re: Geekbuying - Promocje / Rozmowy ogólne

20 mar 2016, o 23:16

łaski nie robią, można już wyhaczyć ten telefon za ok 223 usd na ali, tylko szkoda kasy na 2 m-ce zamrożonej :/

21 mar 2016, o 18:12

Ja dostalem dzisiaj mail ze teoretycznie wyslane (z numerem przesylki DHL tylko ze tracking DHL na razie nie znajduje takiej paczki). Jesli faktycznie wyslali i dojdzie szybko to bedzie oznaczalo 11 dni opoznienia wzgledem optymalnej wysylki. Oczywiscie nie zaplacilem dodatkowych 15$.

22 mar 2016, o 18:20

Nie wiem czy to sposob na nich, ale tez napisalem ze jak nie wysla telefonu to zakladam spor na PayPal o zwrot kasy, i o dziwo dzisiaj dostalem nr trackingu, nic nie musialem doplacac, wiec redmi note 3 pro 3/32 mam za 218 usd.

29 mar 2016, o 11:08

Dla interesujacych sie tematem uaktualnienie. Finalnie Redmi Note 3 Pro dotarl do mnie. 22 marca zostal nadany DHL, 24 przed 12 byl u mnie, naliczono VAT. Poza tym wszystko ok, sprzet na razie dziala bez problemu.
Gdyby nie bardzo irytujace zachowanie GeekBuying w temacie doplaty za szybsza wysylke (nie zaplacilem dodatkowych 15$, jedyne co to w ramach preorder mialem wybrany DHL za 2$) moglbym polecic sklep. A tak niesmak pozostal mimo ze liczac od dnia rozpoczecia sprzedazy telefon jest u mnie w niecale 2 tygodnie co jest wynikiem super jak na zakupy w GB, Gearbest itd.

2 sie 2016, o 14:08

Po jakiego wuja się tu ogłaszacie, skoro nie wysyłacie do Polski np. kamerek Yi2??? Macie też sklep na Aliexpress i tam też macie nas w du.pie. Odsyłacie do polskich "januszy biznesu", którzy mają 250% narzut.

7 sie 2016, o 10:08

piszę swoją przygodę z tym sklepem. Pewnego dnia wystawili Zuk z2 pro w cenie $299 z dopiskiem "discount 60%". No to poczytałem dokładnie opis wszystko się zgadzało. Żadnej pomyłki odświeżyłem stronę pare razy, pozmieniałem parametry z 32gb na 64gb kolor itp . Dalej było $299. No to klikam. Podałem adres zapłaciłem przelewem. Wszystko cacy i czekam sobie. Za 2 dni wchodzę w maila z potwierdzeniem gdzie było wypisane co kupiłem tj telefon+słuchawki itp. Klikam w ten link z "order" bo chciałem pokazać koledze co kupiłem. Wchodzę tam a tam wszystko to samo cena ta sama tylko model Zuk z2 ( BEZ PRO). Wtf pomyślałem, że już nie ma na wyprzedaży Pro i tyle. No ale nie dawąło mi to spokoju wchodzę na czat i piszę do gościa co za model oni mi w końcu wyślą. A chińczyk sorry maj frend mój kolega się pomylił przy wystawianiu i to jest Z2. Kurrrww. Fajnie, że nikt nie dał znaku co kupiłem i że nastąpiła pomyłka. Gdybym przypadkiem nie wszedł w link co kupiłem to by mi wysłałi z2 bez mojej wiedzy. Nie polecam. W ramach przeprosin wiecie co dostałem? NIC. Pytam o jakiś kupon czy coś. Nie sorry nie mamy. A wypierda.ć. Sory wkurzyłem się mimo że miesiąc minął. aha kasa jeszcze nie wróciła bo klikałem 13 lipca.
Obrazek

7 sie 2016, o 12:37

Hehe no to witaj w klubie. Tyle, że ja już dzien pozniej czy dwa zareagowalem x] chcieli w ramach przeprosin wyslac z telefonem jakis powerbank warty 16$ i dobrze, ze sie na to nie zgodzilem.

9 lis 2016, o 00:55

Witam Wszystkich :)

Jak w praktyce wygląda sprawa gwarancji na telefon w Geekbuying?
Zastanawiam się nad zakupem Xiaomi Redmi 3S 3GB z wysyłką z magazynu w Hiszpanii - koszt ok 670 zł za telefon. W polsce ten telefon kupię z 24m gwarancją realizowaną w PL za ok 780-799 złotych.
Czyli różnica ok 110-130 zł - pytanie czy jest sens ryzykować.

9 lis 2016, o 22:13

Czy na Geekbuying od zawsze była opcja wysyłki EU Priority Mail - Tax included (7-15 Business Days)? Czy ktoś już z takowej korzystał?
Odpowiedz