Geekbuying
Odpowiedz

Re: Geekbuying - Promocje / Rozmowy ogólne

13 gru 2015, o 10:17

Hej,
szybkie pytanie na które nie znalazłem na forum odp: przy opcji wysyłki z Geekbuying mam do wyboru kilka opcji. W moim przypadku darmowe jest
Registered Airmail (15-30 Business Days)
oraz
US Priority Mail (7-12 Business Days)

Wiem, że na pierwszy trzeba trochę czekać. Wybrałbym drugi sposób pod warunkiem, że nie będzie cła, vat-u pitu-pitu. Dajcie znać co wiecie na ten temat, z góry dzięki za okazaną pomoc :)

13 gru 2015, o 11:00

Jeżeli mieszkasz w stanach to bierz US Priority Mail

17 gru 2015, o 19:53

Witam,
Mam mały problem z portalem Geekbuying. Otóż zamówiłem Letv x600. Kiedy zamawiałem telefon w wersji 32GB, jego cena wynosiła 179,99$. Po paru dniach Chińczyki zmieniły aukcje z której zamawiałem telefon. Obecnie na tej aukcji można wybrać wersję 16 GB- 171,99$ oraz wersję 32 GB- 185,99$. Napisałem do nich w celu upewnienia się że wysłali mi wersję 32 GB. Niestety odpisali, że wysłali wersję 16 GB. Obecnie w szczegółach zamówienia widnieje aukcja w której telefon jest sprzedawany w wersji 16GB, jednak jego cena jest inna.

Aukcja - http://www.geekbuying.com/item/LeTV-One ... 44318.html

Co w takiej sytuacji robić? Napisałem do Geekbuying o częściowy refound. Odpisali, że mogę zwrócić telefon, jednak koszta przesyłki i tak będę musiał pokryć. Może zwrócić się do Paypala?

19 gru 2015, o 22:22

Geekbuying can you tell me when my order 3539123 will be send ?

19 gru 2015, o 22:41

dawidoski8 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A jesteś w stanie jakoś udowodnić że pozmieniali linki? Masz może cokolwiek co potwierdza że na początku kupowałes wersję 32gb?

Sent from my ZP951 using Tapatalk

19 gru 2015, o 23:13

U takich ludzi nie należy robić zakupów. Lawiranci i naciagacze. Tyle..

20 gru 2015, o 15:36

sephot napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A jesteś w stanie jakoś udowodnić że pozmieniali linki? Masz może cokolwiek co potwierdza że na początku kupowałes wersję 32gb?

Sent from my ZP951 using Tapatalk

Tak, po zamówieniu przyszedł do mnie e-mail z potwierdzeniem kupna telefonu. W linku wyraźnie napisane jest 32 GB.
Poniżej wrzucam screen:
Spoiler:

Dzięki uprzejmości użytkownika basa, który wytłumaczył mi po krótce jak się sprawa przedstawia, już mniej więcej wiem co robić. Najprawdopodobniej odeśle spowrotem Letv do Chin i domagać się będę full refound.

20 gru 2015, o 15:47

To normalne, że przez 8 dni od zapłaty nadal nie wysłane moje zamówienie. Oni tak długo zawsze się zbierają czy co ? ;/ Da się jakoś prosić o cofnięcie jak już zapłacone czy coś bo już rzygam tym czekaniem. Nie oczekiwałem, że na święta dojdzie ale też bez jaj tyle czekania na wysyłkę.

20 gru 2015, o 17:04

wojtek10611 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zazwyczaj się czeka od 7 do nawet 14 dni roboczych, to wysyłka z Chin, a nie jesteś jeden ale jeden z setek a i może tysięcy ludzi którzy coś zamówili na święta ;). A co zamówiłeś ?
Da się prosić o zamknięcie zamówienia i zwrot, zrób "tiket" do zamówienia i poproś o zwrot na paypal bo pewnie przez niego płaciłeś.

20 gru 2015, o 17:51

DOOGEE X5 Pro zamawiałem. Niby prezent na święta ale z osoba która miała dostać poinformowana, że nie dojdzie dlatego z wysyłką spiny nie było ale tyle czasu czekania na wysyłkę to przesada ;/

support_payment@geekbuying.com na tego maila napisać miałem rozumiem ?
Odpowiedz