Nie porównuje się w ten sposób, bo primo: kij wie co ono warte - jak sam napisałeś. Secundo: Liczy się też powtarzalność udanego efektu i sprawność w gorszym (wnętrza) i sztucznym świetle, itp, itd. (jak ja już napisałem), a nie wybrane, wycackane i nie wiadomo, czy nie obrabiane najlepsze sample. Poza tym, jak często robisz zdjęcia w takich warunkach jak tam - na stole, doświetlone i z mocowania? Już lepsze porównania z YT, bo choć niektóre z nich uwzględniają codzienne i zróżnicowane warunki. Ja wolę wyciągać średnią z kilku testów i opinii userów, to najbardziej miarodajne jest.
Dodatkowo, nie wiem czemu chcecie się kierować wątpliwej jakości narzędziem, kiedy jest masa opinii polskich użytkowników. Nie widzę powodu, żeby nie wierzyć wszystkim, ale róbta jak chceta.
Weźcie jeszcze pod uwagę, że dla każdego dobry aparat to co innego. Niektórzy chcieliby wręcz cropy ze zdjęć robić, a np. dla mnie, to taki, który robi dobre zdjęcia w dobrych warunkach, a i w złych (szczególnie wnętrza i sztuczne światło) sobie radzi. Dla większości "chińczyków", to wciąż wyzwanie. W życiu nie wywoływałem ich do formatu większego niż 10x15, więc nie będę się spierał z tymi co chcą wywoływać do A4.
Redmi Note 7? Sorry, ale nie zbliża się ani do jednego z nich. Sam Mix2s bawiłem się za krótko i nie Gcamem, ale Redmi Note 7 znam dobrze - to nie jest zły aparat, ale dobrym też bym go nie nazwał. W słabym świetle kiepsko sobie radzi.
Jak Rura wyżej pisze - Mix2s (i Mi8, bo ma taki sam aparat, w sumie), to dotąd najlepszy wypust foto firmy na X.