Dyskusja o promocjach telefonów

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Dyskusja o promocjach telefonów

Postprzez Niejeden z nas » 16 wrz 2016, o 12:11

Nic nie zmieniać.
jedno Wam powiem: życie idioty to nie bułka z masłem..
Niejeden z nas
AKTYWNY

Pochwały: 5
Telefon:: Xiaomi Mi4
ROM: DEV

Postprzez mrergie » 16 wrz 2016, o 12:50

ra-vau napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Gdyby ktos chcial tego Redmi Pro bez flash sale, to GoldWay sprzedaje go za... 234.99$

Original Xiaomi Redmi Pro Prime 64GB Mobile Phone MTK Helio X25 Deca Core 5.5" 1920x1080 13MP 5MP Dual Rear Camera 4050mAh
http://s.aliexpress.com/MraA73MV
(from AliExpress Android)

Wiec mozna zaoszczędzić 25$ 8-)

I dokładnie na tym polega cały problem. Promocja nie istnieje ale jest link polecający więc można wstawić i napisać PROMO. Nieważne, że w prawdopodobnie najczęściej i najchętniej wybieranym na forum sklepie na AliExpress jest taniej bez żadnych kuponów, promocji i limitów czasowych.

Dlatego trzeba ustalić zasady wstawiania promocji, które będą dotyczyć wszystkich niezależnie od kolorków czy żółty, czerwony, zielony, niebieski.

Dodatkowo, linki referencyjne. Góra powinna ustalić co z nimi zrobić. Zakazać je całkowicie na forum? Zalegalizować tylko w jakimś dziale bądź tematach? Czy każdy będzie mógł z nich korzystać czy tylko niektórzy uprawnieni użytkownicy wyżsi rangą?
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
mrergie
VIP

Pochwały: 69
Telefon:: 佳域 S3S

Postprzez AnimalPL » 16 wrz 2016, o 12:57

"Góra" nic nie ustali, bo daje na to przyzwolenie i sama daje przykład. Jak widać jest po staremu i raczej się to nie zmieni. Nic tylko zolozyc sobie konto i walic linkami na lewo i prawo, skoto to takie popularne.
AnimalPL
AKTYWNY

Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Postprzez Flyagaric » 16 wrz 2016, o 13:26

robot napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kolego, weź się opanuj, ja chyba lepiej wiem czy mi przeszkadza, czy nie.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez blue_voyager » 16 wrz 2016, o 13:34

W założeniu wątek z promocjami powstał po to by podzielić się z innymi ciekawymi propozycjami. I spełniał swoje zadanie. Dalej spełnia tyle tylko, że trzeba się przedzierać przez nic nie warte wpisy. Czyli de facto jest to czego chcieliśmy uniknąć zabraniając komentarzy w temacie - śmietnik. Ja rozwiązałbym to inaczej, ale od razu mówię, że nie do mnie należy decyzja. Zrobiłbym dwa wątki - jeden z refami, drugi bez. Znając brak umiaru niektórych, w tym pierwszym wątku zrobiłby się syf, ale byłby syf skanalizowany, taki, który można z zasady omijać. Byłby to jednak wątek, w którym przez klikalność refa można komuś podziękować za ciekawą propozycję.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez Flyagaric » 16 wrz 2016, o 13:41

IMHO - racja, ale ... Zasady już przecież są, ale sprawdzanie czy każdy wpis się do nich stosuje, to trochę syzyfowa robota przy takiej ilości wpisów. Niby userzy mogą współpracować i raportować je, ale ktoś te masy musi potem usuwać - dużo niepotrzebnej pracy.
Jakby każdy się stosował do tych zasad, to tematu by nie było. Skoro się nie stosują, to niby można pozwolić śmiecić tylko w osobnym wątku. Teraz kwestia, jak szybko odezwą się głosy, że w "czystym" wątku też ukazują się bezwartościowe wpisy, bo gdzieś indziej jest taniej. Zapętlamy się.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez blue_voyager » 16 wrz 2016, o 13:46

Zawsze będzie gdzies taniej, bo ceny są ruchome, promocje często krótkotrwałe itd. To ze promocja się zdezaktualizuje, nie jest wg mnie problemem, to cos normalnego. Nienormalne jest to, że ktoś świadomie dodaje propozycję, która już w momencie dodania wcale nie jest konkurencyjna ani atrakcyjna. A robi to właśnie z powodu refa, ergo jest kombinatorem.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez basswitek » 16 wrz 2016, o 17:03

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie no, jaki sens dublować wątki i tracić czas na przeglądanie ? Jeśli ktoś już dodaje link z REF to w porządku, ale DODATKOWO gdzieś na końcu postu powinien być obowiązkowo wymóg podania linka również bez REF'a, powód jest taki że takie reflinki są u wielu osób często blokowane przez różne aplikacje w telefonie np Adaway.
basswitek
AKTYWNY

Pochwały: 31
Telefon:: Xiaomi mi4c

Postprzez mrergie » 16 wrz 2016, o 17:23

basswitek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Blokowane są jedynie reflinki z ShareASale gdyż one tylko pośredniczą w dotarciu do docelowego serwisu. Bezpośrednie reflinki działają prawidłowo, tutaj masz przykład:
http://www.banggood.com/Xiaomi-Redmi-Pr ... 519201608P

Dopisek:
Spoiler:

Świadczy o tym, że jest to link referencyjny.

Tak samo tutaj:
Spoiler:

Normalnym linkiem byłoby http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_423247.html a tymczasem powiększony powyżej dopisek oznacza, że to referal.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
mrergie
VIP

Pochwały: 69
Telefon:: 佳域 S3S

Postprzez blue_voyager » 16 wrz 2016, o 18:05

basswitek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Napisałem jaki, przeczytaj jeszcze raz. A co do marnowania czasu, to skoro lubisz czytać dwa razy to samo, to Twój wybór. Miałbyś do wyboru, wątek z rzeczywistymi promocjami i wątek z promocjami + cała reszta śmieci wrzucona dla reflinków. Możesz wybrać co czytasz, ale czytania obu nie widzę sensu.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez KarlosW » 16 wrz 2016, o 19:53

Znając mentalność pozostał by ten drugi wątek z refami.. Zapewne więcej by wnosił..
KarlosW
VIP

Pochwały: 33
Telefon:: thl w200

Postprzez rodan77 » 16 wrz 2016, o 20:35

Mi osobiście reflinki nie przeszkadzają jeśli zawierają rzeczywiste promocje.
Natomiast jeśli ktoś będzie notorycznie wrzucał "gówniane" promocje, tylko po to by przemycić reflinka, powinien dostać ostrzeżenie, a jeśli to nie poskutkuje to zakaz umieszczania postów w dziale z promocjami.

Autor postu otrzymał pochwałę
rodan77
VIP

Pochwały: 94
Telefon:: Meizu 16

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić