LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
Odpowiedz

Re: Cool1 od LeEco oraz Coolpad

20 lut 2018, o 19:04

Wygrywając twrp programem od Włocha w wersji 3.0.2.0 poczym z pendrive update.zip z linku i strony mega.Oczywiscie trzeba wyłączyć podpisywanie sterowników.Na Lere pozostaje więcej ramu niż w tle,więc warto instalować.Na dodatek wreszcie w sklepie Play widnieje urządzenie certyfikowane.

20 lut 2018, o 20:48

lasskey napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zainstalowałem to właśnie tym sposobem, wszystko działa, dzięki wielkie za pomoc. Chciałbym tylko wspomnieć o jednej rzeczy, z którą się spotkałem, może komuś się przydac:
po zainstalowaniu TWRP i uruchomieniu go zostałem poproszony o PIN - okazało się, że telefon jest zaszyfrowany przez co tak na rpawdę nic nie można zrobić przez TWRP (nie działa robienie kopii zapasowej, instalacje itp). W tym wypadku wystarczy zrobić domyslny wipe, wtedy mamy dostęp do wszystkiego. Tyle ode mnie :)

20 lut 2018, o 22:58

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A co Ci konkretnie nie działa? Z czym masz kłopot?

21 lut 2018, o 09:51

boldboy77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A co Ci konkretnie nie działa? Z czym masz kłopot?

Już wszystko się uspokoilo.Mialem kombinowany soft,ale po wgraniu lere jest już ok.Sklep Play był bez certyfikatu,a teraz już ma.

21 lut 2018, o 09:52

Certyfikat taki ważny?

21 lut 2018, o 10:04

aquator1979 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Prawie w ogóle tylko nie spodziewałem się że wgranie innego roomu coś wniesie.Najważniejsze że z baterią się poprawia.

21 lut 2018, o 10:23

Certyfikat zapewne będzie ukrywał cześć aplikacji dla urządzeń nieautoryzowanych. Ale to banalne do obejścia. Trzeba mieć root i za pomocą aplikacji build.prop editor zmienić nazwę i model urządzenia np na Samsung. Robiłem tak na Lenovo i fajnie działało. W ten sposób właśnie daje się dostęp do aplikacji zarezerwowanych dla jakichś konkretnych modeli telefonów

21 lut 2018, o 22:27

boldboy77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie to jest najważniejsze.
Główny problem to niektóre aplikacje bankowe - jedne nie pozwalają na aktywację, inne na widgety, jeszcze inne tylko piszą, że urządzenie może nie być bezpieczne.
Inne aplikacje sprawiające problemy na niecertyfikowanym telefonie, to te dbające o DRM, czyli np Netflix (zainstalowany ze sklepu nie działa i trzeba instalować stary z APK).

22 lut 2018, o 00:11

No właśnie o tym pisałem. Jeśli jakiś chiński wynalazek zacznie się wyświetlać jako Samsung S9, to wszelkie problemy z certyfikatami wyparują. Już to sprawdzałem np. na dostępności aplikacji. Co prawda jak chcesz na androida 4 zainstalować coś, co działa od 5 w górę, to i tak nic z tego

22 lut 2018, o 12:10

Cool c103 4/32 z LitB ma polską wersję, wygląda podobnie do Leree. Czy jest sens wgrać czysty Leree? Będą działać wszystkie podzespoły, ktoś opisywał problemy z dźwiękiem.

22 lut 2018, o 12:23

tszask napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja właśnie uciekłem z tej wersji którą masz.Nie zauważyłem problemów z dźwiękiem na LeRee

22 lut 2018, o 12:25

Było o tym kilka postów temu - LitB ma grzebany ROM - nie wiadomo co jest w środku. Ma chińskie appki. Miewa też problemy z drenażem baterii.
Odpowiedz