Cool1 od LeEco oraz Coolpad

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: Cool1 od LeEco oraz Coolpad

Postprzez ztev » 8 paź 2017, o 14:37

Czy na romie leree można ustawić inne przejścia między pulpitami? Czy trzeba specjalnie jakiś launcher instalować, macie coś lekkiego do zainstalowania?

Jakoś mi się ciężko przestawić z emui (Używalem honora 3c i mam służbowego hu p9 lite...). Tak porównywalem do swoich preferencji (IrDA, bateria, dobry aparat) to musiałbym kupić honora 9 aby był lepszy od tego leeco...To był bardzo dobry zakup.

Widział ktoś gdzie można kupić boczne guziki do tego leeco l1? Boje się, że za pół roku siadzie volume +

Co do tego leeco mój ładował się od 0-100% w ciągu 3h. Ładowarka od Nokii lumii 1.3A
ztev

Pochwały: 3
Telefon:: ZTE V970

Postprzez tymbark » 8 paź 2017, o 15:21

pieciak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie na romie od Cuoco92 wygląda to tak https://imgur.com/a/zkwTp
tymbark

Pochwały: 10
Telefon:: RN4 4/64
ROM: miuipolska

Postprzez vater » 8 paź 2017, o 16:07

ztev napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zenui launcher, działa super. Wyciągnąłem go z romu Włocha.
vater

Pochwały: 2

Postprzez Flyagaric » 8 paź 2017, o 16:46

ztev napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie mam w nim jeszcze karty SIM (czekam na etui i szkło), więc nie bardzo chce się rozładowywać. Z ciekawości podłączyłem ładowarkę 9V jak miał 90% i nie wykrywa jej w żaden sposób inaczej (Samsungi raportują od razu szybki ładowanie), więc nie sądzę, że je wspiera.
Jak przyjdzie do pełnego ładowania, to będzie czas na ostateczną konkluzję.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez mateuszm31 » 8 paź 2017, o 17:28

Telefon mam 2msc i miałem juz kazdy rom w róznych wersjach, w każdym narzekałem na baterie, najlepiej spisywał sie rom od leere bynajmniej na poczatku, z ładowania na ładowanie było coraz gorzej, ostanie zarejstowanie ładowanie przed zmianą romu na Cuoco92 to 1,45h od 100% do 20% czyli bardzo słabo.
Po wgraniu romu Cuoco92 czas na bateri wykreciłem ładny 6h (statystyki bateri zostaly zresetowane)
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

kolejne ładowanie i chociaż przy 60% SOT mnie zaniepokoił(parę godzin w barze z znikomym zasięgiem) to ostatecznie wynik sie poprawił 6,3h

ale niestety kolejne jest juz słabsze o 2h wykreciłem 4,3h, coś żre baterie w trybie uspienia

Co do romu jest fajny ładny i szybki, trochę wkurzają powiadomienia ale tak to jest git, nie testowałem do głebnie aparatu ale wydaje sie ok.

Spróbuje zaktualizować do wersji VR6 zresetować staty baterii jeszcze raz i zobaczymy jak teraz będzie.
Może nie potrafie korzystac oszczednie z telefonu, ale tylko jedna apke (MSG) dodaną aby nie ubijał ją w tle, w chromie mam czesto otwartych 10-15 kart i po uspaniu telefonu tel powinien ją ubić i chyba tak jest ;/ nie wiem juz sam ocb z tym telefonem. Jak tak dalej bedzie z tym romem to po kilku lądowaniach zejdę do poziomu leere gdzie na jednym ładowaniu niecałe 2h ;/
ale zobaczymy
mateuszm31
AKTYWNY

Pochwały: 2

Postprzez Flyagaric » 8 paź 2017, o 18:05

Do Cuoco jest już chyba dostępne vr10.
Trzeba by konkretnie pojechać telefon GSam monitorem (ja już odblokowałem dodatkowe statystyki przez ADB) i Wakelock Detectorem (na XDA jest darmowa wersja dla userów forum) i obczaić co tam się faktycznie dzieje.
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Postprzez sajdor » 8 paź 2017, o 21:26

Czy nie będzie problemu nakleić szybkę 3mk z redmi note 2 ? Czekam na szybkę z chin ale trochę to jeszcze potrwa ... A mam możliwość mieć na szybko szybkę z rmn2
sajdor

Pochwały: 4
Telefon:: Xiaomi
ROM: MiuiPolska

Postprzez Flyagaric » 8 paź 2017, o 21:35

Jakim cudem chcesz przypasować szybkę z Redmi do Coola ?
Flyagaric
VIP

Postprzez jurekg » 8 paź 2017, o 21:51

Jak można dodać pulpity w roomie LeRee? Wiem, że dodają się automatycznie, gdy instalujemy aplikację i na ostatnim pulpicie brakuje miejsca, ale chciałbym dodać pulpit nie czekając aż na ostatnim pulpicie nie będzie już miejsca.
jurekg
AKTYWNY

Pochwały: 13

Postprzez sajdor » 8 paź 2017, o 22:30

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

mi chodzi o dodatkowe szkło ceramiczne ;p

porównaj przód cool1 z redminote2, kamerka i czujnik sa praktycznie w tych samych miejscach, troszeczke szerszy jest otwór na głośnik wzg. redminote2

Boje sie, że powtórzy się sytuacja z poprzednia komórką ... 2gi dzień od dnia zakupu i szybka zbita ;p

i jeszcze 2 ważne pytanka:

1. da rade spokojnie wgrać TRWP do softa LeRee ?
2. załózmy, że zrobie full backup przez TRWP i wgam JUI -> cuoco92 i zechce wrócić do leree (wiadomix starsza wersja andka), nie będzie żadnych problemów ?

EDIT1:/ działa wam lewy i prawy głośnik ? Mnie tylko prawy śmiga 0.o
sajdor

Pochwały: 4
Telefon:: Xiaomi
ROM: MiuiPolska

Postprzez Flyagaric » 9 paź 2017, o 00:43

Dokładnie to samo mam na myśli. Ja czekam na dedykowane. Wątpię, żeby to pasowało, a co najwyżej możesz sobie czujnik zbliżeniowy zablokować i się wkurzać cały czas. To by było ciekawe jakby pasowała szybka...

On ma tylko jeden głośnik.

Da się wgrać, TWRP. Ktoś wcześniej tłumaczył. Trzeba to robić ostrożnie i trzymać się instrukcji od Włocha, bo można bootloopa wkręcić.
Flyagaric
VIP

Postprzez pieciak » 9 paź 2017, o 10:26

Panowie coś ewidentnie zżera baterie, tylko nie mogę ogarnąć co, jak będziecie mieli jakiś trop to piszcie :}
pieciak

Pochwały: 8
Telefon:: Cool1
ROM: JUI 7.1.1 cuoco

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco