LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
Odpowiedz

Re: Cool1 od LeEco oraz Coolpad

7 paź 2017, o 21:52

Oczywiście, że Cool 1 wymiata (za tą cenę tym bardziej).
Pokazałem paru osobom i już 2 zamówienia poleciały. Ludzie płacą po 30-50 GBP co miesiąc za lepsze lub gorsze fony w kontraktach na 2 lata :)

Do mnie drugi w drodze, z tym że ja prawie fanboy LeEco (LeTV). Mam ciągle X600, X800 i teraz Cool 1 4/32 a za 1-2 tyg. 4/64.

Mam pytanie, chociaż wiem, że się to gdzieś przewinęło.
Jaką apką można zrobić kopie danych i apek nie posiadając roota?
Ja swoje telefony rootuje i stąd TitaniumBackup. A co użyć w zamian ale bez roota?
Gdzieś się przewinęła jakaś apka z ew. aktywacją przez ADB (o ile dobrze pamiętam).

Z góry dziękuję.

PS. zamówiłem case'y i szkiełka z różnych źródeł, także ocenię i dam znać jak bedą różnice na plus.

7 paź 2017, o 22:05

Nie wiem co ja robię ale może za dużo wymagam od tego aparatu :p chciałem robić nim zdjęcia do artykułów z meczów na fanpage ale te zdjęcia nie wychodzą ładne, rozmazane a starałem się trzymać dłonie bez ruchu w trakcie robienia, może w ustawieniach coś zmienić? robiłem w standardowym trybie zdjęć (Foto). Hala dobrze oświetlona była.

Zdjęcia:
https://imgur.com/a/oGBaG

7 paź 2017, o 22:09

major007-18 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Panie, tanie lustrzanki z ciemnymi szkłami nawet nie ogarniają zdjęć sportowych w ruchu a ty chcesz zeby telefon to ogarnął? nie ma takiej możliwosci, jestem pewny ze i s8 zdjecia by były poruszone :D nie ma zanczenia czy trzymasz nieruchomo telefon bo tu nie wtym rzecz, chodzi o to, że obiekty są w ruchu i to powoduje ich zamazanie (poruszenie) czas jaki by tu trzeba było ustawić zeby nie było poruszone to około 1/200 , 1/250 wtedy iso już wchodzi baardzo duze... telefon nie posiada takiego iso zeby to ogarnąć i daje dluzsze czasy.... niestety....sam wiem co mówie bo zawodowo zajmuje się fotografią, tak więc nie wymagajmy niemożliwego :D

7 paź 2017, o 22:27

Zdjęcia fajne. W nocnych brakuje wygładzania szumów, ale i widać sporo detali. Nie jest źle. W sztucznym świetle jest bardzo dobrze. Szczególnie zdjęcia w parkingu podziemnym robią wrażenie.

lokalizator napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Próbuj Helium. Też go próbuję. Widzę, że sporo się zmieniło, bo appka musi jeszcze wspierać backupy w nowych wersjach. Wiele appek nie mogłem backupować, gdzie w starych wersjach problemu nie było. Próbuj, może ci wystarczy. Spróbują ściągnąć gdzieś starszą wersję.

Inne pytanie - Kontakty - wyłączyłem w filtrze pokazywanie kontaktów z konta i teraz nie potrafię tego przywrócić. W Kontaktach nie ma absolutnie żadnych ustawień... Zdziwko.
EDIT - rozwiązanie znalazłem tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=0NAbO8MNjc8
- Ustawienia Systemowe -> Ustawienia Aplikacji -> Telefon/kontaky.

Nie mogę przeboleć braku górnej belki ze skrótami. Nie pasują mi pod lewy guziorem. Dobrze, że nie dla mnie fon.

8 paź 2017, o 09:37

czy w custom romach np Leree jest opcja regulacji podświetlenia klawiszy by był ciągła?

8 paź 2017, o 09:54

avatarek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie

8 paź 2017, o 09:59

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Próbuj Helium. Też go próbuję. Widzę, że sporo się zmieniło, bo appka musi jeszcze wspierać backupy w nowych wersjach. Wiele appek nie mogłem backupować, gdzie w starych wersjach problemu nie było. Próbuj, może ci wystarczy. Spróbują ściągnąć gdzieś starszą wersję.

Dziękuje - właśnie chyba o Helium chodziło ale pewnie skończy się na root i TB.

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W EUI ustawienia aplikacji z reguły są pod lewym klawiszem - przytrzymanie. Nie zadziałało to u Ciebie?
U mnie działa.

A skróty to jest wyłącznie kwestia przyzwyczajenia :)
Ja odkąd używam LeEco (LeTV) X600->X800-> Cool1 nie wyobrażam sobie skrótów inaczej niż pod lewym klawiszem :)

8 paź 2017, o 10:49

Wszystko kwestia przyzwyczajenia ;)

Wysłane z mojego C1-U02 przy użyciu Tapatalka

8 paź 2017, o 11:38

po ile widzieliście najtaniej wersje z 4gb rom?

8 paź 2017, o 12:20

113$

Wysłane z mojego C1-U02 przy użyciu Tapatalka

8 paź 2017, o 12:22

119$. Było też 123$ i teraz 125. 113$ nie widziałem, co nie znaczy, że nie było. Taniej raczej nie będzie. Jak już to kilka dolców.

pieciak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Panie, tanie lustrzanki z ciemnymi szkłami nawet nie ogarniają zdjęć sportowych w ruchu a ty chcesz zeby telefon to ogarnął? nie ma takiej możliwosci, jestem pewny ze i s8 zdjecia by były poruszone :D nie ma zanczenia czy trzymasz nieruchomo telefon ...

Dokładnie - takie zdjęcia to wyzwanie nawet dla lustrzanki. Goście co używają lustrzanek robią długie serie zdjęć, a potem żmudnie je przeglądają w poszukiwaniu najlepszych. Tobie (major007-18) radzę robić to samo. Na lustrzance będzie pewnie większy wybór nieporuszonych, ale problem pozostanie.

lokalizator napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Faktycznie, zadziałało, coś delikatnie próbowałem.
Wiedziałem, że to wymaga przyzwyczajenie, ale nawyki są bardzo silne - to już jest odruch by sięgać do belki. Zobaczymy co kobita powie.

BTW. Oglądałem testy i próbki zdjęć innych modeli (COOL 6 Play) i zdjęcia też są tam dużo gorsze, nawet na oficjalnym ROMie - wydaje mi się, że słabsze zdjęcia, to przypadłość ROMów na Nougacie ogólnie. LeRee jest jeszcze na Piance.

Udało mi się LeRee wywalić - umieszczanie skrótów na ekranie na lewo od domowego (ten całkiem pusty) blokuje u mnie możliwość dostosowywania ekranów. Launcher się wywala, kiedy próbuję przenieść ikonki z powrotem na inne ekrany, albo kiedy próbuję personalizować ekran (przytrzymanie palca an ekranie). Naprawia to dopiero usunięcie ikon z tego ekranu, przy czym trzeba je odinstalować, bo przenoszenie nie działa.

Fon jest absolutną rewelacją- nie ma szans dostać nic lepszego w tej cenie. Dopiero RN4 jest tu jakąś konkurencją. Dlaczego Coolpad nie zdecydował się wypuścić podobnego produktu w 5-ciu calach? Jest ewidentna nisza od dłuższego czasu - to byłby przebój.

8 paź 2017, o 14:07

pawello987 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Hej, jakby ktoś miał problem z WhatsApp to może to mu pomoże:

tap on dialer : *#*#46360000#*#* --> Settings plus

Po wyłączeniu background resource control aplikacja działa poprawnie. Pewnie ma to wpływ na baterie ale jak nie widzę różnicy.

Link do oryginalnego posta:

https://forum.xda-developers.com/le-max ... st69893295
Odpowiedz