Cool1 od LeEco oraz Coolpad

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: Cool1 od LeEco oraz Coolpad

Postprzez Flyagaric » 10 paź 2017, o 13:30

pieciak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

- I to chyba jest problem - w ogóle nie ma DOZE. Nie wchodzi ci w deepsleep.
U mnie wygląda tak samo:
Obrazek
Powinno być tak, jak u @mateuszm31!

Pozostaje teraz wykombinować czemu tak się dzieje, co może nie być łatwe.

pieciak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na XDA jest wersja Lite, darmowa dla zarejestrowanych użytkowników tego forum. Aktywuje się też przez ADB. Na 100% nie potrzebuje roota, bo działa na moim Galaxy A5_6.
Dziś go doinstaluje na Coola i włożę też jakąś kartę SIM, żeby mieć bardziej miarodajne wyniki.
Ostatnio edytowano 10 paź 2017, o 13:36 przez Flyagaric, łącznie edytowano 1 raz
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez RussianYeti » 10 paź 2017, o 13:35

Nie wiem dlaczego ale po wgraniu JUI_TWRP_7.1.1_V1_ADVANCED przez miflash czy QFIL telefon się nie podnosi. Po podpięciu do kompa/ładowarki pali czerwona dioda i nie idzie go wybudzić. Pomaga dopiero wgranie innego twrp a i tak potrzeba chwili żeby wstał. Jakieś pomysły?
RussianYeti
AKTYWNY

Pochwały: 26
Telefon:: Xiaomi

Postprzez jurekg » 10 paź 2017, o 19:24

W twrp, które mam wgrane przy opcji zrobienia backupu wyświetla się kilka opcji.
Jedną z nich jest (nie zaptaszkowana) opcja: obraz systemu
Pytanie - czym się różni opcja: obraz systemu od opcji: system ?
Jeśli chciałbym zrobić backup wszystkiego, co mam na telefonie, łącznie z aplikacjami i danymi, które wgrałem juz po wgraniu roomu, to wystarczy zrobić backup systemu, czy też muszę zaznaczyć opcję " obraz systemu" zamiast "system" ?

Obrazek

I jeszcze pytanie związane z pokrowcem na ten model - czy Nillkin nie robi tylnej osłony na ten konkretnie model, bo na alli nie mogę jakoś znaleźć ?
jurekg
AKTYWNY

Pochwały: 13

Postprzez japko123 » 10 paź 2017, o 20:12

Czy w cool1 jest możliwe włączenie w systemie nagrywanie rozmów(mam rom LeRee)? W X600 wyświetlała się ikona rejestratora podczas połączenia czego brakuje mi w cool1 :(
japko123

Telefon:: letv x600

Postprzez zawel » 10 paź 2017, o 20:13

@jurekg
Ad1. To jest to samo tylko w innym formacie: ,,system image'' teoretycznie można użyć do flashowania fastbootem. Ponieważ jednak Cool1 nie ma prawdziwego (w sensie dostępnego) fastboota to ta opcja jest Ci zupełnie zbędna.
Ad2. No jest tego dość sporo, wyczyść ciasteczka w przeglądarce i wpisz "cool1" silicone albo "cool1" case.
zawel
VIP

Pochwały: 70
Telefon:: Mi 9 Lite
ROM: xiaomi.eu

Postprzez jurekg » 10 paź 2017, o 20:52

Zawel, jesteś jak zwykle niezawodny, dziękuję ;)
Co do case, to chodzi mi tylko o Nillkina (gdyby był produkowany, to byłby z pewnością najlepszy z tych dostępnych na rynku) ale pewnie go nie produkuje, bo nawet na jego stronie go nie wypatrzyłem.
jurekg
AKTYWNY

Pochwały: 13

Postprzez lokalizator » 10 paź 2017, o 22:02

Do analizy pracy telefonu może się jeszcze przydać prosta aplikacja - CPU Spy. Pokaże jak długo z danymi częstotliwościami pracował oraz czy i jak długo pracował w trybie Deep Sleep.
lokalizator

Pochwały: 8
Telefon:: LeEco

Postprzez Flyagaric » 10 paź 2017, o 22:11

Też dobra propozycja EDIT: sprawdziłem go i pokazuje 92% deep sleepa, co w sumie się zgadza, bo fon głównie leży.
Doinstalowałem wakelock detectroa i żadnych cudów nie pokazuje.

Potem poszperam w googlach czemu w ogóle doze nie pokazuje ...
EDIT2: doinstalowałem ForceDoze i dałem mu prawa przez ADB - zobaczymy, czy to coś zmieni.
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Postprzez pieciak » 11 paź 2017, o 07:51

Mam już dość tego że w nocy 10% zjada, może zmienić ROM albo dac reset?
pieciak

Pochwały: 8
Telefon:: Cool1
ROM: JUI 7.1.1 cuoco

Postprzez Flyagaric » 11 paź 2017, o 09:43

Zainstaluj Force Doze i daj mu prawa przez ADB (nie wymaga to roota) - on podpowiada jak to zrobić, trzeba całą podaną przez niego komendę wpisać w jednej linii, tak jak przy aktywacji GSam!
Tutaj, jak aktywować appkę - można zrobić kopiuj-wklej:
https://www.guidingtech.com/58755/force ... rshmallow/
Doze pojawiło się na wykresie od razu! Potem dorzucę screena z nocy - rano przed wyjściem na szybko sprawdzałem, a fona nie mam ze sobą.
Zakładam, że to jest właśnie to, co zmniejszy ilość ubywających przez noc procentów.
Zrobiłem sporo sprawdzeń i analiz i niby deep sleep jest ok, ale doze się nie pojawiał. Ciężko powiedzieć czemu - skłonny jestem stwierdzić, że to obecność tych wszystkich mechanizmów oszczędzania baterii i czyszczenia sysa powoduje problem. Doinstalowanie ForceDoze rozwiązuje problem.
Oczywiście trzeba go będzie zablokować przed ubijaniem w Menadżerze fona i gdzie tylko się da.

Nie od dziś wiadomo, że cudowne poprawiacze wydajności, czyściciele pamięci i oszczędzacze baterii, to więcej marketingu i PijaRu niż faktycznego działania. Wszystkie czyszczenie pamięci też wyłączam, bo nie widzę powodu, żeby zlecać to appce, kiedy: primo - andek sobie radzi, secundo - mamy aż 4GB RAM.

Przy okazji, fajny post z XDA na temat ochrony appek przed ubijaniem i rozwiązywaniem problemów z powiadomieniami:
https://forum.xda-developers.com/le-pro ... i-t3497530

Autor postu otrzymał pochwałę
Ostatnio edytowano 11 paź 2017, o 10:34 przez Flyagaric, łącznie edytowano 1 raz
Flyagaric
VIP

Postprzez boldboy77 » 11 paź 2017, o 09:58

dla tych , co lubią się bawić, ciekawy ROM EUI-6.0.1-COOL1_C106_R3_5.8.018S_ROW_BB72-CUOCO92
https://androidfilehost.com/?w=files&flid=215910
boldboy77

Pochwały: 2
Telefon:: Coolpad Cool 1
ROM: EvolutionX

Postprzez ztev » 11 paź 2017, o 10:34

jurekg napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

@jurekg
nie trybi ...
Mam rom Leree, wrzucony jako update z poziomu systemu.
Mam problem robię tak jak włoch napisał pkt 1 do 2a/2b i w obu przypadkach wyskakuje mi downloading FAIL (wrzucę później dokładny komunikat) podczas próby wrzucenia nowego recovery. System Win7.
Może mam bootloader zablokowany czy coś?
ztev

Pochwały: 3
Telefon:: ZTE V970

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco