Cool 1 - najlepszy ROM

Re: Cool 1 - najlepszy ROM

Postprzez DAMIANq » 17 gru 2018, o 10:40

Panowie sorry jeżeli pytanie powtarza się po raz setny, ale może 2 razy w życiu wgrywałem romy tak więc jestem typowo laikiem w tym temacie...
Kupiłem tutaj na forum COOLPAD COOL1 4/32GB (C103) (aktualnie czekam na wysyłkę - będzie jutro/pojutrze u mnie).
Telefon kupiłem dla teściowej - tak więc będzie jej służył typowo do rozmów/sms/słuchania muzyki/zdjęć - praktycznie tyle, z neta umarkowanie rzadko korzysta,
z apek jeszcze bardziej.
Nie wiem nawet jaki będzie stockowy soft, ale tak trochę przestudiowałem temat i ten "5.8.018S_sta_05252 (leree)" będzie najlepszy?
Głównie zależy mi tutaj najbardziej na możliwie najbardziej spolszczonym romie, możliwie dobrej stabilności/bezproblemowości w codziennym prostym użytkowanu i szybkości telefonu.

I jeszcze co do modelu C103 - dam radę wgrać/zrobić update z menu telefonu czy muszę kombinować trochę bardziej?
DAMIANq

Telefon:: HUAWEI

Postprzez Flyagaric » 17 gru 2018, o 15:08

Dalej nie ma nic lepiej spolszczonego i bardziej bezproblemowego niż ROM LeRee. Osobom, jak teściowa, ten właśnie ROM trzeba wgrywać. Problemem mogą być przyzwyczajenia z innego Andka - brak tu górnej belki. Naprawić da się to tylko zewnętrznym programem.

DAMIANq napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To niestety pozostaje kwestią tego, z jakim ROMem fon przyjdzie. Jeśli nie z menu, to z wbudowanego recovery i pena pójdzie na pewno. Jest to równie łatwe, tylko wymaga przejściówki dla pena.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez DAMIANq » 20 gru 2018, o 20:22

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To jakaś apka czy jak?
DAMIANq

Telefon:: HUAWEI

Postprzez colander » 21 gru 2018, o 22:41

DAMIANq napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To jakaś apka czy jak?
Dolaczam sie do pytania. Gdzies, kiedys byl link...
colander

Pochwały: 2

Postprzez mirecki » 23 gru 2018, o 17:24

Hmm, to nie wiedziałem że jest apka.

Na pewno jest taki custom ROM https://www.movilesdualsim.com/tema/ler ... -3.191023/
mirecki

Pochwały: 5
Telefon:: Samsung Galaxy S7
ROM: Stock

Postprzez Flyagaric » 24 gru 2018, o 00:10

colander napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To jakaś apka czy jak?
Dolaczam sie do pytania. Gdzies, kiedys byl link...

Tak, to jest zewnętrzna appka - jest link w tym temacie wcześniej. Sorry, nie będę za was szukał ...
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Postprzez Flyagaric » 25 gru 2018, o 20:35

Edytować już nie mogę więc dopiszę, że znalazłem ją: Material Notification Shade

Autor postu otrzymał pochwałę
Flyagaric
VIP

Postprzez colander » 25 gru 2018, o 21:20

Dzięki.
colander

Pochwały: 2

Postprzez kobza28 » 16 sty 2019, o 16:29

Nie chciałbym dostać za brak wiedzy ale troszkę się gubię. Mam cool1 C103 z EUI 5.8.018S. Na stronie https://yadi.sk/d/PJnqFtkawQy4n/Rom jest kilka plików, nie wiem z ktrórych mam korzystac i gdzie znaleźć jakis aktualny poradnik do wgrania leree (to najlepszy obecnie soft na ten telefon?)
kobza28

Telefon:: xaomi

Postprzez Flyagaric » 16 sty 2019, o 21:16

Taa, niestety, ale to wciąż zostaje najstabilniejszy ROM. Ten mój poradnik gdzieś na początku wątku jest dalej aktualny. Jeśli nie zadziała wgranie z menu fona, to trzeba plik z ROMem skopiować na pena (FAT32) i zrestartować fona i wejść do recovery, a potem wgrać ROM stamtąd.
Linki do pliku są 2 strony wcześniej (chyba).
Do tego polecamy tą appką na górze bieżącej strony i, jeśli nie lubisz chińskich launcherów bez szufladek, to jakiś inny launcher. Ja dokładam zwykle tego od Microsoftu.
Flyagaric
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje