Cool 1 - najlepszy ROM

Re: Cool 1 - najlepszy ROM

Postprzez Mareczek001 » 30 mar 2018, o 21:28

Na ruskim forum jest coś o tym romie: https://4pda.ru/forum/index.php?showtop ... ry67912789

Changelog: * Based on MARSHMALLOW 6.0.1
* Security patches from 1 April 2017 (I can't test his authenticity)
* Added multilinguage support (not all translations are inside, but could be added next time)
* Added toggles on statusbar
* Removed stock browser
* Removed qr code from settings
* Remapped some Taskmanager quick shortcuts
* Added miui calculator
* Some improvements and fixed
* Google Assistant inside

V2
* Fixed Google Assistant (Tap the home button to enable it)
Alberto:

COOL1 26S VR5 MARSHMALLOW 6.0.1

Changelog:

- Added TrustedFace support
- Added new cuoco features
- Call recording enabled for all regions
- more...

Autor postu otrzymał pochwałę
Mareczek001

Pochwały: 1
Telefon:: leeco

Postprzez dziubson » 31 mar 2018, o 13:54

Dopowiem sobie sam, jest to nowsa wersja niz oficjalna z 18 lutego 2018 roku
Obrazek
dziubson

Pochwały: 6

Postprzez dziubson » 31 mar 2018, o 16:19

Jednak odpuszczam tą wersję, gdyż otrzymuje komunikat "aplikacja interfejs systemowy została zatrzymana" przy włączonym trybie dewelopera+ w trybie urządzenie multimedialne MTP wraz z załączonym trybem debugowanie USB i nie pojawia mi się okno z odciskiem celem akceptacji połączenia telefonu z komputerem po ADB....

Poza tym pomimo zaznaczonej funkcji "automatyczny obrót" Nie działa automatyczne obracanie ekranu.
dziubson

Postprzez 2Le » 31 mar 2018, o 19:43

dziubson napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzisiaj zacząłem testować ten ROM i u mnie wszystko "póki co" działa. Obracanie również i żadne komunikaty o zamknięciu aplikacji nie wyskakują.
2Le
AKTYWNY

Telefon:: mi8

Postprzez dziubson » 31 mar 2018, o 21:42

2Le napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzisiaj zacząłem testować ten ROM i u mnie wszystko "póki co" działa. Obracanie również i żadne komunikaty o zamknięciu aplikacji nie wyskakują.

Toż k*^a nie wiem co mam z ty telefonom, przyszły oba w wersji R116 a z jednym mam cyrki. Zastanawiam się czy nie mam czegoś zrąbane przez wcześniejsze flashowania...
dziubson

Postprzez 2Le » 31 mar 2018, o 23:40

dziubson napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Toż k*^a nie wiem co mam z ty telefonom, przyszły oba w wersji R116 a z jednym mam cyrki. Zastanawiam się czy nie mam czegoś zrąbane przez wcześniejsze flashowania...

Ja mam wersję c106 jednakże nie uważam aby miało to jakieś znaczenie w porównaniu do r116. Różnice są znikome. Spróbuj zrobić WIPE przez TWRP dalvik/cache/date. Oczywiście zalecam backup przed tą operacją
2Le
AKTYWNY

Postprzez dziubson » 1 kwi 2018, o 11:25

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja własnie próbowałem kilka razy w różnych konfiguracjach: FULL WIPE/FORMAT /formatowanie po zmianie systemu plików - nic nie pomaga.
Sprawdzałem apk czy sensory są nie uszkodzone wszystko działa. Aplikacje do zmiany ekranu zmieniają położenie od życzenia manualnie ale funkcje auto rotate nie działa. Obecnie zauważyłem (wcześniej nie pamiętam czy działało), że ROM LEERE udostępniony przez kolegę Flyagaric na forum xda też ma z tym problem. Aby nie stracić całej konfiguracji już ustawionej dla babci zamierzam podmienić partycje odpowiedzialne za oprogramowanie układowe tylko nie wiem obrazy z ktorego romu podmieniać. TWRP wgrane od cuoco92 tj 3.1.1
dziubson

Postprzez vater » 1 kwi 2018, o 14:28

2Le napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No to opowiadaj. Jak aparat, bateria? Jest rot?
vater

Pochwały: 2

Postprzez sajdor » 3 kwi 2018, o 11:06

mam jui 7.1.1 od cuoco92

Czy aby zainstalować "COOL1 26S VR5 MARSHMALLOW 6.0.1" muszę wrócić pierw do poprzedniego softu czyli LeRee ? Wiecie zabawa z coolpad assistant itp.
sajdor

Pochwały: 4
Telefon:: Xiaomi
ROM: MiuiPolska

Postprzez 2Le » 3 kwi 2018, o 17:41

vater napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No to opowiadaj. Jak aparat, bateria? Jest rot?

Po dwóch dniach testowania ( w wolnej chwili ) póki co zauważyłem na + użytkowanie baterii. Zdecydowanie Cool1 działa dłużej na tym ROMie jednakże martwi mnie jedna rzecz, a mianowicie po wejściu USTAWIENIA -> BATERIA -> najwięcej energii pobiera mi "Telefon nieaktywny" (46%) od 3dn 1h, 26min. Jeżeli chodzi o aparat to nie zauważyłem różnicy w porównywaniu do LeRee - wszystko to samo. Z dodatków dodanych w tym ROMie m.in. rozpoznawanie twarzy działa poprawnie. Co do zasięgu, GPS, WiFi także porównywalnie do ROMu LeRee. Zauważyłem też, że ROM od cuoco92 jest mniej spolszczony. Na + również jest ROT całego ROMu w jednej aplikacji mamy bardzo dużo możliwości grzebania w tel. m.in kalibrowanie baterii, spam blocker i wiele innych. ROM jest czysty, a główne MENU zmieniło pozycję przewijania aplikacji. Na minus brak wsparcie pomocy tekstów polskich np. w smsie (chyba, że ja coś źle robię - google keyboard mam dodany).
Napiszę więcej jak zapoznam się bliżej z tym oprogramowaniem.

Autor postu otrzymał pochwałę
2Le
AKTYWNY

Postprzez grudi89 » 19 kwi 2018, o 21:06

hej, mam zainstalowany rom od couco92 vr5, na jaki teraz zmienić najlepiej, ten obecny ma wady
google play nie pobiera aplikacji, musze czyscic pamiec podreczna
wifi -aplikacja zostala zatrzymana- musze kliknac w puste pole i wtedy dziala
powiadomienie poczty nie dziala,
chcialbym lepszy ROM, dzieki
grudi89

Telefon:: s8500

Postprzez wistak » 21 kwi 2018, o 19:04

No większość używa Lere

Sent from my C1-U02 using Tapatalk
wistak

Telefon:: Lumia 640 XL