Ocena:
negatywnaNazwa sprzedawcy: Heart Health Care
Link do sklepu: Heart Health Care
Zakupiony Towar/wartość: Jawbone UP2/26.90$
Opis transakcji: transakacja początkowo przebiegała bezproblemowo. Towar został wysłany kilka dni po zakupie pocztą singapurską. W tackingu pojawił się status nadania oraz wysyłki za granicę i do tego momentu wszystko było ok. Gdy jednak po półtora miesiąca nie dostałem paczki kontaktowałem się ze sprzedającym, aby dowiedział się co się dzieje i czego nie otrzymałem jeszcze przesyłki. W odpowiedzi został przez niego wydłużony termin dostawy o tydzień. Po kilku dniach skontaktowałem się ze sprzedającym ponownie, ponieważ nie było żadnych nowych informacji o przesyłce. W mailu zwrotnym umył on ręce od odpowiedzialności za przesyłkę, ponieważ wysłał ją za pośrednictwem firmy cianiao. W tym momencie otworzyłem spór, który ciągnął się przez kolejne 2 tygodnie i dopiero dzięki zespołowi mediacyjnemu przyznano mi w tym tygodniu full refund na , który obecnie czekam. Cały proces trwał od zamówienia 19 stycznia do 30 marca plus oczekiwanie na księgowanie zwrotu na konto.
Ocena:
negatywnaNazwa sprzedawcy: SINO ETREASURE Co., Ltd
Link do sklepu: SINO ETREASURE Co., Ltd
Zakupiony Towar/wartość: Xiaomi Mi Band/19.94 Euro
Opis transakcji: Początkowo transakcja z tym sprzedającym przebiega wzorowo. Po 2 dniach od złożenia zamówienia otrzymałem numer przesyłki. Przez kolejne półtorej tygodnia jednak nic się nie działo, a przesyłka nie była widoczna w trackingu. Kontakt ze sprzedającym niemal zerowy. Po rozmowie z obsługą aliexpress doradzono mi by otworzyć spór. Dwa dni od rozpoczęcia sporu sprzedający zaakceptował jego warunki - full refund - i również oczekiwanie z mojej strony na księgowanie należności na koncie.
Ocena:
neutralnaNazwa sprzedawcy: SunBuy (HK) Co.,Ltd
Link do sklepu:
http://www.aliexpress.com/store/512644Zakupiony Towar/wartość. portfel damski/8.54$
Opis transakcji: Zamówienie zostało złożone 26 stycznia i wedle zapewnień sprzedającego powinno być zrealizowanie od 1-4 dni roboczych. W ciągu miesiąca czasu od złożenia zamówienia i wysłania kilku wiadomości przesyłka nie została nadana. Sprzedający tłumaczył się świętami. Finalnie przesyłka została nadana 27 lutego i dotarła do mnie 9 marca. Portfel, który miał być prezentem dla narzeczonej na walentynki stał się spóźnionym prezentem na dzień kobiet. Jedyne co mnie satysfakcjonuje to to, że portfel jest solidnie wykonany z dość dobrej jakości materiałów i mam nadzieję, że posłuży dłużej niż poprzednik (służył jedynie rok) kupiony w stradivariusie za niemal 3 razy wyższą kwotę.