Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + sklepy

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez smietana » 10 lis 2018, o 09:47

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Powiem sczerze, że żałuję, bo straciłem tylko czas i trochę nerwów. A w sumie się cieszę bo bym przepłacił a z ta gwarancją 2 lata to też raczej ściema bo warunki gwarancji przekopiowane z Oficjalnej strony PL Xiaomi, a samo Xiaomi nie sprzedawało i nie sprzedaje na ali. Tylko teraz zastanawiam się czy brać z Bestcena Redmi Note 5 3/32czy dołożyć 120zł i wziąć Redmi Note 6 Pro 3/32.
smietana
AKTYWNY

Pochwały: 23
Telefon:: xiaomi

Postprzez marcoos1 » 11 lis 2018, o 22:29

smietana napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kupiłeś towar 6.11 i dzień później robisz burze, że jeszcze nie wysłane.
Kupiłbyś na allegro czy w dowolnym sklepie z Polski i też byś nie miał pewności, że wyślą następnego dnia. To, że wysyłka z PL nie oznacza, że następnego dnia. Mają 8 dni na wysłanie i jeśli wyślą po 7 dniach to dalej wszystko jest ok (takie zasady). Nie ma znaczenia czy wcześniej Gearbest wysłał szybko. Naawet gdyby ten sam sklep wysłał wcześniej tobie 100 paczek następnego dnia to nie oznacza, że 101. też będzie tak szybko wysłana.
Ciesz się, że anulowali, bo w sporze byś tego nie wygrał.
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez smietana » 12 lis 2018, o 03:27

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kupiłeś towar 6.11 i dzień później robisz burze, że jeszcze nie wysłane.
Kupiłbyś na allegro czy w dowolnym sklepie z Polski i też byś nie miał pewności, że wyślą następnego dnia. To, że wysyłka z PL nie oznacza, że następnego dnia. Mają 8 dni na wysłanie i jeśli wyślą po 7 dniach to dalej wszystko jest ok (takie zasady). Nie ma znaczenia czy wcześniej Gearbest wysłał szybko. Naawet gdyby ten sam sklep wysłał wcześniej tobie 100 paczek następnego dnia to nie oznacza, że 101. też będzie tak szybko wysłana.
Ciesz się, że anulowali, bo w sporze byś tego nie wygrał.
Sory ale kazdy ma prawdo do oceny zakupu i nie chodzi o sam fakt wyslania tylko oscieme jaka wali sklep w kazdej wiadomosci i wiedzialbys o tym jakbys przeczytal to co napisalem ale ty przeczytales bez zrozumienia albo sam poczatek bo dalej jest jasno na bialym co mi sie nie spodobalo.
Ale jak widac masz problem z czytaniem. Chodziles do szkoly? Chyba nie...
I mam gdzies co ty sobie o tym myslisz. Ja dalej wystawiam im negatywa i dalej nie polecam u nich zakupow, co ty z tym zrobisz to twoja sprawa i tak szczerze mam to gdzies. Skoro ty ufasz w kazde falszywe slowo sprzedawcy, ktory ma 0 feeeback, 1 zamowienie gdzie w kazdej wiadomoci widac ze klamie. A dwa ze kupilem potem telefon Redmi Note 6 4/64 za 686zl gdzies tu miales za 760zl 3/32.
Ale jak widac po twoim przypadku nie warto ostrzegac, wydawac opinii itp o sprzedawcach bo robie gownoburze. Ok, ja tylko kupuje z china od 2010 i g... wiem i widzialem a do tego robie z igly widly. Ok panie znawco. Mysl co chcesz i rob co chcesz i wlaz w d.. sprzedawcy z ali, moze da ci gift. Tyle w temacie a ja negatyw wystawilem i nie zmienie go o tych klamcach i tyle.
Buhaha mam sie cieszyc? Sory to nie allegro ze maja w d.. kupujacego.
Widze ze cos Ci na nos siadlo i to akurat twoj problem nie moj i mam gdzies takich to co myslisz.
Jak lubisz jak Cie dymaja na kazdym kroku i mowisz ze Ci robia przysluge to juz twoj problem. Dla mnie sklep - 0 i tyle.
I szczerzd @marx traci na takich sprzedawcach a nie zyslukuje. Ale niedlugo padnie to forum przez takich jak Ty marcoos1. Tyle w temacie. Kupuje sobie gdzie chcesz.
A tak naprawde twoja wypowiedz w tymw temacie to prawdziwy SPAM i powinna byc karana! Tu wydajemy opiniie i kazdy ma do tego prawo na temat, tranzakacji i sprzedawcy i nikt nie ma prawa mu wypominac ani nikomu innemu oceny, bo jakby tak bylo, to w tym temacie bylby sam falsz o sprzedawcach, ze tacy och ach super. Ile dostales od nich za obrone? Czy poprostu taki spamer? Sory moge byc i zbanowawany ale zdania ani opini niw zmiene i nie zlamalem regulaniu. Ty status ambasador a zachowujes sie jak rozkapryszony dzieciak. Sory wladza udezyla do glowy czy myslisz ze wiecej wiesz niz inni?
No i do Twojej wiadomosci kupilem 6 a wystawilem opinie 9 to dla Ciebie dzien pozniej to ok, nie mam wiecej pytan. Nowa matematyka jakaś. 3 dni i 3 klamstwa to dla mnie nie to samo co, sory nie mamy towaru wyslemy jak dostaniemy, chyba ze dla Ciebie slowi, wyslaismy towar wczoraj, kolejna wiadomosc potrzebujemy 3-5 dni zeby wyslac tel z hiszpani do polski a potem do Ciebje a potem za 1h ze wyslemy dzis z polski do ciebie to samo co jestesmy uczciwi i mowimy ci prawde. Masakra ty masz siano tam w glowie czy co? Bo juz nie rozumiem? Jak juz napisalen wczesniej sprzedawca byl zarobiony, mial setki zamowien albo poprostu napisal sory nie mamy tel wyslalemy jak bedziemy miec to byloby wszystko ok, poczekalbym ale ob wolal klamac na kazdym kroku.
Jak ja mam sie cieszyc ze klamca mi anulowal zamowienie to nie mam pytan. Poziom zero jestes dla mnie tak samo jak twoj system wartosci. Bo jak widac wedlug ciebie cwaniak i kliamca to wartosc najwyzsza.
smietana
AKTYWNY

Pochwały: 23
Telefon:: xiaomi

Postprzez marcoos1 » 12 lis 2018, o 13:35

Kupujesz od sprzedawcy z 0 feedback a potem narekasz.
Sam napisałeś, że towar kupiony 6.11 a 7.11 około godz 18 piszesz do niego, więc jest to 1 dzień.
Opinia jest jak dupa, każdy ma swoją i ty też. Tylko kupując na ali musisz przestrzegać ich regulaminu. Skoro sprzedawca ma 8 dni na wysyłkę to ja mu nawet nie zawracam gitary wcześniej. Nawet gdybym mieszkał w Słubicach, 100 metrów od magazynu.
Z takim sprzedawcą (0 feedback) mogłeś najpierw spytać czy ma "in stock" i kiedy wyśle itd a nie dzień po zakupie. Opinie negatywną możesz wystawić nawet jak towar ok, przyszedł szybko, ale kolor papieru był czerwony zamiast niebieski. Ja nie zamierzam nawoływać by ktoś usunął twoją opinię.

BTW. Traktuj innych tak jak sam byś chciał być traktowany. Dotyczy to zarówno sprzedawców z Chin jak i inne osoby np na forum. Napisałeś, że każdy ma prawo do oceny. Ja też mam prawo do oceny twojej wypowiedzi. I ja nigdzie cie nie wyzywam od nieuków, dupowłazów luz miłośników bycia dymanym a ty tak właśnie zrobiłeś.
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Trudno.

Pochwały przyznane za posta: 2
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Poprzednia strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI