Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + sklepy

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez blue_voyager » 18 cze 2015, o 15:39

Panowie, przypominam ten wątek. Ostatnio na forum nie ma dnia żeby nie pojawiło się kilkanaście postów o problemach z różnymi sklepami i transakcjami z nimi zawartymi, a tu ledwie kilkanaście wpisów. Dodawajcie swoje opinie i dotyczy to również sklepów obecnych na forum, bo okazuje się, że to z nimi jest w tej chwili sporo problemów.
Przypominam o stosowaniu szablonów i pisaniu o zamkniętych transakcjach (czyli także takich, które nie doszły do skutku).
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez wujstefan » 29 cze 2015, o 11:29

Ocena: pozytywna
Nazwa sprzdawcy: Ximox Technology Ltd.
Link do sklepu: http://www.xiaomiforsale.com/
Zakupiony Towar/wartość: Xiaomi RedMi 2 (1GB) + akcesoria / ~600 zł
Opis transakcji: Paczka pobraniowa dotarła szybko (4 dni robocze, a właściwie to 3 bo zamawiane wieczorem, więc się nie liczy), bez problemów. Dobrze zabezpieczona, telefon zafoliowany, pudełko całe. Jestem zadowolony (syn także) i chcę zamówić taki sam zestaw dla drugiego syna, tylko że na razie telefon jest niedostępny.
wujstefan

Pochwały: 1

Postprzez kakam55 » 29 cze 2015, o 14:56

Nazwa sprzdawcy: Shenzhen Top-One Trading Co., Ltd.
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/342812
Zakupiony Towar/wartość: Jiayu S3/205$
Opis transakcji:Singapore Post ,14 dni z Vat ,Szybko, sprawnie ,kontakt super ; Wgrany sklep Play
umidigi a5pro ; Iphone X, 7, 5s
kakam55

Pochwały: 2
Telefon:: 7 plus;Cool1;x722

Postprzez garibaldi » 3 lip 2015, o 17:19

Ocena: negatywna
Nazwa sprzdawcy: ET Eternal Team
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/103919

Kupiłem u niego Elephone G4, niesprawny odesłałem na gwarancji - ustalone ze sklepem.
Następnie wielokrotne monity o przysłanie naprawionego - żadnego efektu.
Jestem w plecy 80 USD, a sklep to oszuści.
Nie polecam

Autor postu otrzymał pochwałę
garibaldi

Pochwały: 1
Telefon:: Xiaomi mi note pro
ROM: 4

Postprzez Flyagaric » 16 lip 2015, o 14:59

Nazwa sprzdawcy: Spemall
Link do sklepu: http://www.spemall.com/
Zakupiony Towar/wartość: GIONEE ELIFE E7 3GB/32GB / 179,99USD
Opis transakcji: Najpierw zgrzyt, bo w sklepie mają tylko czarne i taki kupiłem, a potem email od nich, że jest na odwrót - mają tylko białe. Wziąłem biały, bo czarnych od sprawdzonych sprzedawców już właściwie nie można dostać. Przesyłka DHL, która kosztowała tylko 11USD (dodatkowo) dotarła szybko 4 dni robocze, już bez żadnych problemów. Zaniżyli wartość przesyłki i irlandzki celnik VATu nie dodał - paczka była otwierana, więc dziwne, że mi się udało. Przesyłka dobrze zabezpieczona, telefon zafoliowany, pudełko całe. Jestem zadowolony, gdyby tylko był czarny, tak jak chciałem ...
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez TLasky » 16 lip 2015, o 16:41

Nazwa sprzdawcy: Banggood
Link do sklepu: www.banggood.com
Zakupiony Towar/wartość: Pióro 3D za 35$, ale komentarz za całokształt współpracy :-)
Opis transakcji: Wg mnie jeden z najlepszych chińskich sklepów, zawsze bardzo dobry support i frontem do klienta. Ostatnio kupowałem u nich pióro 3D, które odmówiło posłuszeństwa po zużyciu 5 metrów materiału. Napisałem, dostałem filmik jak to naprawić (7-letnie dziecko by podołało), ale niestety nie pomogło, co udokumentowałem im filmikiem. Wysłali mi kompletnie nowe pióro, a na pytanie czy odesłać stare odpowiedzieli "zostaw sobie na części" :-). Swego czasu reklamowałem u nich telefon i wszystko wzororo (6 tygodni at all). Straszna szkoda, że nie mają swojego działu na forum :-(.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
TLasky
VIP

Pochwały: 89
Telefon:: Bez notcha k**wa!
ROM: Nimompojęcia

Postprzez kakam55 » 20 lip 2015, o 12:49

Nazwa sprzdawcy: Terry Qi's store
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/604777
Zakupiony Towar/wartość: Jiayu S3/205$
Opis transakcji:Singapore Post ,14 dni z Vat ,Szybko, sprawnie ,kontakt super ; Wgrany sklep Play
umidigi a5pro ; Iphone X, 7, 5s
kakam55

Pochwały: 2
Telefon:: 7 plus;Cool1;x722

Postprzez marcin19883 » 4 sie 2015, o 20:18

Nazwa sprzedawcy: Shenzhen OKQI Electronics Mall
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/609719
Zakupiony Towar/wartość: Xiaomi Piston 3/15,99$
Opis transakcji: Oryginalne słuchawki Xiaomi. Dobry kontakt, miły sprzedawca, szybka dostawa China Air Mail.
marcin19883
AKTYWNY

Telefon:: lumia 520
ROM: Windows Phone 8.1

Postprzez color1 » 6 sie 2015, o 11:05

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: Coolicool
Link do sklepu: http://www.coolicool.com
Zakupiony Towar/wartość: DG2014 + jeszcze jeden telefon i kilka drobiazgów, łącznie 206 EUR
Opis transakcji: transakcja w sumie przebiegła szybko i pomyślnie jednakże obsługa posprzedażna na żenująco niskim poziomie, sprzedawca nie wywiązał się z warunków gwarancji, dwukrotnie nie wykonał naprawy (po prostu odesłał mi nietknięty telefon) narażając na koszty, żenujący sposób chęci załatwienia sprawy - propozycja przysłania jakiejś używki. Tutaj jest mój bezpośredni wątek i dyskusja z tą firmą http://telchina.pl/beware-of-coolicool-t18800.html
Myślę że różnica kilku $ względem innego sprawdzonego sklepu nie warta poświęconego czasu i nerwów...
color1

Postprzez kamil018 » 11 sie 2015, o 14:19

Nazwa sprzdawcy: LightInTheBox
Link do sklepu: http://www.lightinthebox.com/pl
Zakupiony Towar/wartość: 2x DG750 + Digoor DG1PLUS wartość około 300 $ w sumie
Opis transakcji: Przesyłki szybko dotarły jedna z Vatem ( w mniej niż 24 godzin od wysłania zgłoszenia o zapłaconym podatku pieniądze miałem na koncie Paypal) druga bez Vatu.
Problemy: w telefonie DG1plus była wadliwa ładowarka nagrzewała się i przestawała ładować po mailu do suportu po 4 godzinach dostałem propozycję, zwrotu 10$ i kupna ładowarki na własną rękę, pieniądze w ciągu 6 godzin zostały wypłacone (Paypal).
Kolejny problem był z jednym DG750 po pierwszym restarcie sam z siebie wpadł w bootloopa, napisałem o tym suportowi poprosili o nagranie usterki, przesłałem wideo po dniu od przesłania wideo podali adres w POLSCE na który miałem odesłać telefon i dokładne instrukcje jak zaadresować, pieniądze za koszt przesyłki oddali od razu po przesłaniu skanu potwierdzenia nadania (2,5 $ na paypal). Wymiana wiadomości z suportem trwała 3 dni. Paczkę nadałem w piątek 07.08.2015 a dzisiaj 11.08.2015 dostałem informacje, że paczkę odebrali i zgodnie z obietnicami refund jest w drodze co ciekawe oddali całą wartość telefonu (85$) pomijając wykorzystane bony rabatowe ( na 40$ ) oraz zwrócony VAT, w związku z tym wyszedłem jeszcze jakieś 100 zł na plus.
Ode mnie mogę powiedzieć, że mega pozytyw dla tego sklepu jak i suportu, wywiązują się ze swoich obietnic i nigdy nie robią problemów, jak to się mówi przyjaciół poznaje się w biedzie, tak samo ze sklepami wychodzi, który jest dobry dopiero gdy są jakieś problemy z zamówieniem.
Alcatel OT918D > Doogee DG750 > Xiaomi Redmi 3

Sprzedam:
1.
kamil018

Pochwały: 5
Telefon:: Doogee

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI