Aliexpress Tanie zakupy na przykladzie telefonu

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Postprzez chinczyk » 23 sty 2013, o 21:32

Witam, mam konto w BZWBK, czy chcac zaplacic w Aliecpress zalozyc sobie konto walutowe w tym banku czy wyrobic karte internetowa? Czy unikne dodatkowych kosztow typu przewalutowanie-prowizja banku?
chinczyk

Pochwały: 2

Postprzez marx » 23 sty 2013, o 21:58

Tu masz rozwiązanie problemu, możesz używać jako drugiego konta, ale założę się że zrezygnujesz z WBK
http://telchina.pl/jak-placic-na-aliexpress-vt2154.htm
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez chinczyk » 24 sty 2013, o 00:21

Widzialem to rozwiazanie, ale czy naprawde kazdy musi miec eKonto w mBanku? Z tego co czytalem w WBK tez nie place nic za utrzymanie konta i za przewalutowanie.
Np przeleje sobie pieniadze na konto walutowe, automatycznie mi sie one przewalutuja na dolary i z tego tytulu sa jakies dodatkowe oplaty czy leci poprostu danym kursem USD i czy placac tymi dolarami bank cos pobiera?
chinczyk

Postprzez gramacz » 24 sty 2013, o 07:29

Teoretycznie wszystkie banki oferują podobne usługi, mają darmowe konta, darmowe przelewy, darmowe karty itp, ale potem okazuje się że nie do końca, ze konto jest darmowe jak są na niego stałe wpływy, karta jest darmo jak nią zrobisz ileś operacji w miesiącu, a za rozładowanie karty do zakupów pobierana jest spora opłata i często dodatkowy koszt przewalutowania.

Jak masz zamiar kupić raz to nie zakładaj konta w mbanku, bo przez te pare złotych wiecej nie zbankrutujesz.
gramacz

Pochwały: 7
Telefon:: LENOVO

Postprzez tosemjaONY » 4 lut 2013, o 14:34

Proszę admina czy moderatora o poprawienie pierwszego posta w temacie skoro aliexpress nie wspiera już płatności poprzez skrilla. Sam czytając tylko poradnik założyłem tam przedwczoraj konto a tutaj zonk.
Pozdrawiam!
tosemjaONY

Postprzez marx » 4 lut 2013, o 15:17

Jest Na czerwono informacja że nie ma możliwości płacenia przez skrill, i jest link do innej formy płatności.
Dziś wieczorem zmienie treść poradnika aby wszyscy jednoznacznie go rozumieli
marx
Administrator

Pochwały: 270
Telefon:: Dual sim

Postprzez stifler959 » 4 lut 2013, o 15:49

Panowie a ile czeka się średnio na tą eKarte?? bo człowiek by zamówił jakiś telefon, ale póki co karta zamówiona i zastanawiam się kiedy mi ją dostarczą. :roll:
stifler959
AKTYWNY

Pochwały: 3

Postprzez east-import.pl » 4 lut 2013, o 18:09

Teoretycznie do 10 dni W praktyce jest szybciej
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY

Postprzez stifler959 » 4 lut 2013, o 18:18

wielkie dzięki East ;-)
stifler959
AKTYWNY

Pochwały: 3

Postprzez naye666 » 9 lut 2013, o 10:20

stifler959 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A tak z Ciekawości, offtopowo: czy Wy na prawdę nie widzicie, że facet dostaje bonusy za polecenia izzy i ekonta? ;P

Czy dalej nie ma możliwości płacenia przez paypall w ali?
naye666

Postprzez east-import.pl » 9 lut 2013, o 10:29

A czy ja komukolwiek polecam Konta? Nasza firma świadczy także usługi Finansowe Pożyczki konta bankowe itd.. Ale nikomu nie polecałem Konta mBank_u
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY

Postprzez xm3 » 9 lut 2013, o 12:45

naye666 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jakie bonusy !!!??? Ludzie z życzliwości podają sposoby na najtańszy sposób zapłaty a ten wietrzy spiski.
Ja szczerzę nienawidzę Multibanku za jazdę z kredytami hipotecznymi, ale muszę przyznać, że ofertę internetowa mają na poziomie a porównanie mam bo to już mój 5 albo 6 bank.
xm3

Telefon:: Oukitel WP-5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI