Konkursy z nagrodami.
9 mar 2017, o 21:01
Gearbest - jeden z lepszych chińskich sklepów. Na kilkadziesiąt zamówień z żadnym nie miałem większych problemów. Dwie wpadki, jakie się przytrafiły, załatwili bez zająknięcia na moją korzyść. Do tego system zbierania punktów i sporo promocji - to na duży plus! Na minus mały asortyment produktów dostępnych z europejskiego magazynu. I to mogli by poprawić.
9 mar 2017, o 21:33
Na plus
1. Obsługa Paypal
2. Możliwość korzystania z obniżek za punkty.
Do poprawy, większa ilość towarów dostępnych w magazynach europejskich.
9 mar 2017, o 21:44
Na plus
- ceny na tle innych sklepów z chin konkurencyjne, a wiem ze produkt oryginalny
- moim zdaniem dobry support. 2 razy miałem problemy z przedmiotem i support pomógł szybko i bez problemów
Do poprawy
- przesyłka pomagająca uniknąć VAT-u
- niski % w GA
9 mar 2017, o 22:00
Bardzo lubiłem sklep Gearbest. Kupowałem tam wiele ciekawych rzeczy, udało mi się nawet przeprowadzić proces reklamacyjny z odesłaniem urządzenia do Chin. Niestety od czasu kiedy sprzedawali towar, którego nie mieli na stanie przestaliśmy się lubić. Nie chcieli oddać pieniędzy ale w końcu się udało. Aktualnie nie mogę robić zakupów w tym sklepie bo nie akceptuje moich płatności - chce żeby wysłać im skany dokumentów tożsamości.
9 mar 2017, o 22:10
1. Oryginalne produkty
2. Płatność PayPal
Do zmiany: więcej rzeczy z UE
9 mar 2017, o 22:19
W sklepie podoba mi się duży asortyment i częste promocje. Do poprawy: przydałyby się płatności w PLN.
9 mar 2017, o 22:31
Po fatalnym 2015r dla Gearbest, 2016 rok był zdecydowanie lepszy - odrodzenie sklepu.
Nie wiem, czy wówczas mój wysiłek włożony w rozmowy z supportem były skuteczne, mam nadzieję, że tak, ponieważ wiele aspektów, które wskazywałem zostały poprawione.
Dlaczego robię zakupy w Gearbest i chinach?
Dobre ceny, jeszcze lepsze kody rabatowe + możliwość obniżenia punktami już obniżonej ceny produktu i to o aż 30% !
Drugi powód, to gwarancja. Zdarzały się uszkodzone rzeczy (czysty przypadek), nigdy nie miałem najmniejszego problemu z reklamacją, za to własnie kocham te bezproblemowe zakupy.
A jakie zmiany?
Jak zawsze - niech walczą o jeszcze lepsze ceny, niech walczą o coraz więcej klientów i nie spoczywają na laurach.
Życzę im sukcesu !
9 mar 2017, o 23:05
1. Duży wybór i częste promocje
2. Naprawdę świetny support w momencie dokonywania zakupów
Na minus...obsługa gwarancyjna to tragediaw tym sklepie
9 mar 2017, o 23:22
Duży wybór i częste, całkiem ciekawe promocje.
Co poprawić? Często opisy produktów są zbyt ubogie.
9 mar 2017, o 23:42
Gearbest lubię za to, że ceny produktów są mniejsze niż na Allegro oraz system puntów, dzięki którym mogę obniżyć cenę produktu.