• Reklama

Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Postprzez Kobe8 » środa, 15 maja 2013, 14:15

też dzisiaj się jakiegoś chińczyka pytałem o to czy wysyła SG post to mi napisał, że do Polski wysyła HK bo SG gubi paczki o.O
Avatar użytkownika
Kobe8
AKTYWNY
 
Posty: 511
Dołączył(a): wtorek, 30 kwietnia 2013, 09:26
Lokalizacja: Z NETA
Pochwały: 3

Reklama

en.001phone.cn=

Postprzez kubana » środa, 15 maja 2013, 14:19

ja polecam FANTACY TECHNOLOGY. przesyłka szła do mnie 7 dni
kubana
 
Posty: 21
Dołączył(a): piątek, 29 marca 2013, 03:15
Lokalizacja: wwq

Postprzez Iwan » piątek, 17 maja 2013, 12:27

Witam serdecznie. Chcę kupić telefon Lenovo A820 w polecanym sklepie ChinaTronic. Czy obsługa tego sklepu wywiązuje się prawidłowo z papierkowej roboty? Chodzi mi o to, żebym nie miał problemów z Urzędem Celnym i dodatkowymi opłatami.

Jak wygląda gwarancja towarów zakupionych w Chinach? Ponieważ rozważam także zakup telefonu na Allegro, z serwisem w naszym kraju (aukcja użytkownika Profian-Trade).
Iwan
 
Posty: 29
Dołączył(a): piątek, 17 maja 2013, 11:51
Lokalizacja: Pszczyna

Postprzez bumbum » piątek, 17 maja 2013, 12:55

Hmm!!! Ja zamawiałem ostatnio zopo u link tec technology i było do wyboru singpost a wysłał chinapost. Opieprzyłem go, a on an to ze singpost miał problemy z przyjeciem paczki z baterią. Nie wierze mu. Całe szczescie ze paczka w miare szybko dotarła bo miałby negatyw.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1078
Dołączył(a): środa, 17 października 2012, 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Postprzez jacek.marciuk » poniedziałek, 20 maja 2013, 15:03

Witam wszystkich,

Na początku dziękuję pomysłodawcom, twórcom, i użytkownikom forum telchina.pl
dzięki wiedzy zdobytej na portalu skusiłem się na zakup "chińczyka".

ale do rzeczy:

Zachęcony dobrymi opiniami (+ że jest sprawdzony na forum) zamówiłem Newman K1 w Chinatronic. i wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że podczas wymieniania mailu na temat przesyłki dowiedziałem się,że tak naprawdę to go nie mają i muszę czekać na dostawę.
natomiast w tytule aukcji wyraźnie "new arrival" i "in stock". Jestem rozczarowany, bo mogłem kupić u kogoś (też, myślę równie pewnego z większą ilością komentów) który ma to na 100% na stocku.

Co o tym myślicie?
i macie takie doświadczenie z Chinatronic ?
jacek.marciuk
 
Posty: 55
Dołączył(a): środa, 1 maja 2013, 21:39
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez mlb » poniedziałek, 20 maja 2013, 15:08

Najwidoczniej zbyt malo wiedzy zdobyles 8-)
a tak na powaznie, zawsze sie pytaj sprzedawce czy ma to w sklepie i ile zajmie mu wyslanie tego . Po pierwsze bedziesz mial info dla siebie i podkladke dla Aliexpress jesli pojdzie cos nie tak .
mlb
AKTYWNY
 
Posty: 521
Dołączył(a): wtorek, 16 kwietnia 2013, 13:29
Pochwały: 2

Postprzez LukC » poniedziałek, 20 maja 2013, 15:34

jacek.marciuk napisał(a):Witam wszystkich,

Na początku dziękuję pomysłodawcom, twórcom, i użytkownikom forum telchina.pl
dzięki wiedzy zdobytej na portalu skusiłem się na zakup "chińczyka".

ale do rzeczy:

Zachęcony dobrymi opiniami (+ że jest sprawdzony na forum) zamówiłem Newman K1 w Chinatronic. i wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że podczas wymieniania mailu na temat przesyłki dowiedziałem się,że tak naprawdę to go nie mają i muszę czekać na dostawę.
natomiast w tytule aukcji wyraźnie "new arrival" i "in stock". Jestem rozczarowany, bo mogłem kupić u kogoś (też, myślę równie pewnego z większą ilością komentów) który ma to na 100% na stocku.

Co o tym myślicie?
i macie takie doświadczenie z Chinatronic ?


Zawsze przed kupnem spytaj sprzedawce o dostępność. Do sklepów przychodzą partie po 50/100/200 szt. i w każdej chili może im zabraknąć (szczególnie przy popularnych produktach).

Chinatronic to dobry sklep, mają częste dostawy więc telefon powinien wyjść w miarę szybko (do 14 dni) ;-)
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): wtorek, 22 listopada 2011, 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10

Postprzez jacek.marciuk » poniedziałek, 20 maja 2013, 15:55

Chinatronic odpisali mi, że wyślą przed 22 Maja.
Mam nadzieję, że to prawda :)

ehh. te zakupy na ali to tylko dla cierpliwych:)

Pozdrawiam
jacek.marciuk
 
Posty: 55
Dołączył(a): środa, 1 maja 2013, 21:39
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Dedalnort » czwartek, 23 maja 2013, 22:32

Popełniłem zakup telefonu u [hide]Lensen Group CO.,LTD. Store[/hide] Od momentu zapłaty do momentu otrzymania przesyłki upłynęło 15 dni. Podstawowy kontakt ze sprzedawcą jest (pytałem o możliwość określenia wartości paczki) ale mam wrażenie, że anglistami to raczej oni tam nie są :-P. Podsumowując - zakup bezproblemowy.
Dedalnort
 
Posty: 31
Dołączył(a): wtorek, 30 kwietnia 2013, 11:32
Lokalizacja: Poznań

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez kojot » sobota, 25 maja 2013, 14:04

bumbum napisał(a):[glow=red]Desoon Technology[/glow]

[hide] http://www.aliexpress.com/store/404310 [/hide]bardzo dobra firma, reklamowałem u nich Jiayu G3, bardzo sprawnie wszystko poszło, G3 mam juz w domu z wymienionym wyswietlaczem.
Greetings for Koccis of Desoon Technology.

Obrazek
Rozumiem z tego, że Desoon Technology i Best credit Technology Co .,Ltd mają wspólnego właściciela
kojot
AKTYWNY
 
Posty: 291
Dołączył(a): piątek, 22 lutego 2013, 19:48
Lokalizacja: --

Postprzez eRd » środa, 29 maja 2013, 13:22

Nie wiem jak inni, ale ja karty pamięci nigdy bym nie kupił na Ali, a to z tego względu, że miałem pewną nieciekawą sytuację.
Zakupiłem niedawno Stara S7589 z 8GB rom, po czym sprzedawca powiedział, że ma tylko z 4GB rom. Za pojemniejszą wersję zapłaciłem te 10$ więcej, więc razem doszliśmy do wniosku, że dorzuci mi jako rekompensatę kartę 16GB (miał tylko class 4, a chciałem 10).
Telefon dotarł, zacząłem się nim bawić. Po jakimś czasie zdjęcia mi zaczęły znikać, albo nie dało się ich otworzyć, w katalogu lost.dir zrobił się burdel, aplikacje po restarcie znikały itp. :evil:
Przetestowałem kartę programem h2testw i się okazało, że jest to fake Kingstona, który ma w rzeczywistości 4GB pojemności, a udaje 16GB. Dodatkowo nawet na tej powierzchni 4GB pojawiały się pojedyncze błędy odczytu. Strata pieniężna może nieduża, ale ile mnie to czasu i nerwów kosztowało wiem tylko ja sam. Teraz mam Goodrama 16GB class 10 i za 48zł jestem bardzo zadowolony i to nie tylko z tego powodu, że jest sprawna, ale także dlatego, że jej szybkość w porównaniu do tego fake'a jest piorunująca.
Oczywiście Chińczyk powiedział, że to niemożliwe, a jak mu wkleiłem co wypluł mi h2testw to się rozmowa zakończyła :mrgreen:
eRd
 
Posty: 143
Dołączył(a): czwartek, 4 kwietnia 2013, 13:55
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Pochwały: 3

Postprzez krswlr » niedziela, 23 czerwca 2013, 23:01

[hide]http://www.aliexpress.com/store/609719[/hide]

Bezproblemowy zakup tabletu. Dobry kontakt. Szybka wysyłka (14 dni poprzez China post). Polecam.[/hide]
krswlr
 
Posty: 2
Dołączył(a): środa, 29 maja 2013, 16:01
Lokalizacja: Polska

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama